Ömer ŞAHİN
Ömer ŞAHİN - Neler oluyor?

Deva Partisi Sözcüsü İdris Şahin: Hodri meydan, mal varlıkları araştırılsın

Sedat Peker’in şu anda gözaltında olan Prof.Dr. Ünsal Ban ve boşanma aşamasındaki eşi AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve SPK eski başkanı ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile ilgili iddiaları Ankara’yı hareketlendirdi.

Peker’in iddialarına 6’lı masayı oluşturan muhalefet partileri top yekun  suç duyurusunda bulundu. Tartışmanın bir anda genel başkanları AK Parti orijinli iki muhalefet partisine sıçradı. Hesap açtıran, EFT yaptıranların bile FETÖ soruşturması geçirdiği Bank Asya’nın tepe yöneticisi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Halkbank Genel Müdürlüğü’ne getirilmiş olması o dönemin ekonomiden sorumlu ismi olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı da tartışmanın içine çekti.

Kamuoyunda günlerdir yankılanan iddialarla ilgili DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin ABCGazetesi'ne konuştu.

Ali Babacan Bank Asya kökenli Taşkesenlioğlu’nu Halkbank Genel Müdürlüğü’ne özellikle mi getirdi, neye göre yaptı bu atamayı?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve başka birkaç isim  Banka Asya’dan uzaklaştırılmıştı. 17/25 olayları sonrası Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan görevden uzaklaştırılınca onun yerine atama yapılması gerekiyordu. O dönemde bakanlık ve BDDK’da oluşturulmuş bir ekip vardı. Ali Bey o ekibe yetki verdi.  O kadro, BDDK’nın da onayı ile atamayı yaptı. Yani o dönem için hukuk ve liyakat açısından sorunlu bir atama değildi. Ali Bey de bu atamayı tek başına onaylamadı. Herkes şunu iyi bilir. Ali Babacan 13 yıl bakanlık yaptı hakkında tek bir şaibe dahi yoktur. Ne bir yakınını işe koydu ne de devletin kör bir kuruşuna tenezzül etti. Böyle tertemiz bir devlet hizmeti herkese nasip olmaz.

Ali Babacan atama öncesi Taşkesenlioğlu ve ailesini tanıyor mu? Özel bir yakınlığı var mı?

Hayır yoktu.  Taşkesenlioğlu’nun babaları Erzurum’da tanınmış bir din adamı. Daha sonra İstanbul’a geliyor. Orada zannediyorum Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin siyasileriyle tanışıyor. Zehra Taşkesenlioğlu’da önce Refah Partisi’nde sonra da AK Parti İstanbul İl yönetiminde görev aldıktan sonra 2015 yılında AK Parti milletvekili oldu.

Görev yaptığı süre içerisinde hakkında olumsuz bir şey duymadınız mı?

Banka genel müdürlüğü döneminde değil ama SPK Başkanlığı zamanında bizlerin de kulağına gelen bazı şeyler vardı. Ancak elimizde belge, bilgi olmadan bir şey söyleyemezdik.

Peki şimdi ortaya saçılan bunca iddia, bilgi ve belge var. Babacan’ın dönemi dahil hepsinin araştırılması gerekmez mi?

Buradan hodri meydan diyoruz. Ali Babacan, ben, bütün partili arkadaşlarım dahil her türlü araştırmaya açığız. Bu konuda biz çok netiz. Bakın, 2002 yılından bugüne aktif siyasette bulunan bütün arkadaşların mal varlıkları, yaptıkları işler araştırılsın. Hatalarımız vardır ama biz kendimize güveniyoruz. Bilerek, isteyerek kamunun malına, milletin hukukuna zarar vermedik. Ucu kime dayanırsa dayansın. Herkes hesabını vermelidir. Yalnız bu hesap ‘bağımsız yargıya’ verilmelidir.

Adli Yıl açılışına denk gelen böyle bir günde  “Bağımsız yargı” vurgusunu özellikle mi yapıyorsunuz? Bu yargı hesap soramaz mı, güvenmiyor musunuz?

Yargı bağımsız ve tarafsız olmalı. Bugünkü yargının böyle olmadığını saatlerce anlatabilirim. İnsanlarımız diyor ya, “Savcılar neden harekete geçmiyor?” diye. İtalya’daki gibi “temiz eller operasyonu” bekleniyor ya… Bugünkü yargı sistemiyle savcılar bunu yapamaz. Her savcının görev alanı kısıtlandı. Yazdıkları iddianameler mutlaka ilin başsavcısına gidiyor.

Siz yarın milletten yetki alırsanız bu iddialardan “hesap soracağız” diyor musunuz? Yoksa dosyalar kapanacak mı?

Elbette bu hesap sorulacak. Bu paralar milletin parası. Evine ekmek götürme derdi yaşayan, geçim sıkıntısıyla boğuşan insanlarımızdan çalınan paralar. Beytül mala uzanan elleri kıracağız. Milletin hukukuna sahip çıkacağız. Bu hesap sandıkta sorulacak. İster Mayıs’ta isterse Kasım’da Haziran’da olsun seçimler. Milletimiz değişim iradesini ortaya koyarak sandıkta hesap soracak. Muhalefete de Anayasayı değiştirecek çoğunluğu vereceğine inanıyorum. Sonrasında bağımsız ve tarafsız yargı bütün iddiaları araştıracak. Hiçbir yanlışın, hukuksuzluğu, yolsuzluğun üstü örtülmeyecek. Hukuku işleteceğiz.

Toplam 2756 defa okunmuştur.

Ömer ŞAHİN diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.