Ömer ŞAHİN
Ömer ŞAHİN - Neler oluyor?

Saadet Partisi kongre izlenimleri: Karamollaoğlu, başörtüsü referandumuna karşı çıktı

Saadet Partisi, 2023 seçim kadrosunu belirleyecek kongresi için sandığa gitti. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun tek aday olduğu kongre yarış olmamasına rağmen tahmin ötesi bir kalabalık ve coşkuyla başladı. Kongrenin yapılacağı Ankara Hacıbayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi içi ve dışı partililer tarafından dolduruldu.
 İktidar ve muhalefet partisi temsilcilerinin de ilgi gösterdiği kongrede, ”Kararlıyız, Milletin İktidarında Saadet Var” sloganı kullanıldı, “Saatlerinizi İktidara Ayarlayın” pankartı asıldı. 
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu “Bilge Başkan” sloganları ve  yoğun sevgi gösterileri arasında yaptığı konuşmasına Adnan Yücel’in, ”Yeryüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek” dizesi ve Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü alkışlayamam” şiiri ile başladı. 
Konuşmasında ağırlıklı olarak iktidar partisini eleştiren Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsünü referanduma sunma önerisine sert sözlerle karşı çıktı:

Şimdi kalkmış bir de referandumdan, aileden, kazanımdan bahsediyorlar. Evlilik yaşı otuzu geçmiş, gençler imkansızlıktan dolayı evlenemiyorlar. Boşanmalar arttı, kadın cinayetleri her gün işleniyor. Şiddet, cinayet almış başını gidiyor; siz ne konuşuyorsunuz? Temel hak ve özgürlükler, ne zamandan beridir ve hangi mantıkla referandum konusu yapılıyor? Milli ve manevi değerlerimizi nasıl bu kadar hoyratça siyasete malzeme yapabiliyorsunuz? Aileyi darmadağın eden sizler, hangi yüzle aile mefhumunu ağzınıza alabiliyorsunuz? Kazanımlardan bahseden sizler, bunlar yüzünden insanımıza gözdağı veren sizler neleri kaybettirdiniz bu ülkeye ve bu millete, önce onların hesabını bir verin!”

Liste yayımlandı

Saadet Partisi 8.Olagan Kongresinde Temel Karamollaoglu'nun listesi belli oldu.
"Haymana Grubu" olarak bilinen muhalif isimlerden Ilyas Tonguç ve Mustafa Köylü ile Prof.Dr Mete Gündoğan listede yer almadı.ffd04fad-ba22-46d5-8b94-911a7502ede3-001.jpg

Toplam 2882 defa okunmuştur.

Ömer ŞAHİN diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.