Yeni Akit: Yurtlar altın çağını yaşıyor

Yeni Akit: Yurtlar altın çağını yaşıyor

Yeni Akit: Yurtlar altın çağını yaşıyor “öğrenciler sokaklarda kalıyor” şeklinde lanse ederken, istatistikler AK Parti iktidarında KYK yurtlarının altın çağını yaşadığını gözler önüne seriyor.

Akit gazetesi, artan kira ve yurt ücretleriyle beraber ekonomik açıdan zorluk yaşayan ve "Barınamıyoruz Hareketi" ismiyle buluşarak eylem yapan öğrencileri, "Zilletin yeni oyunu yurt provokasyonu" manşetiyle hedef aldı. 

Zekeriya Say imzalı haberinde, "PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve İP’in desteğiyle ele geçirdikleri belediyelere ait taşınmazlardaki mütedeyyin kesimlere ait yurtları kapattıkları halde öğrenci görünümlü bir avuç provokatörün geceyi parklarda geçirmesini fırsat bilen azgın azınlık kirli bir manipülasyona imza atıyor. Zillet İttifakı bileşenleri, yurt ve ev kiraları üzerinden geliştirdikleri siyasal söylemlerle “öğrenciler sokaklarda kalıyor” algısı yürütürken, rakamlar AK Parti iktidarında devlet yurtlarının çağ atladığını ortaya koyuyor." ifadesi kullanıldı. 

Haberde şunlar kaydedildi: 

"Rektör ataması bahanesiyle üniversite gençliğini sokağa dökerek 2. Gezi benzeri kalkışma hayali kuranlar, şimdi de benzer bir senaryoyu yurt ve barınma üzerinden sahneliyor. Ev sahiplerinin bile emlakçılığa soyunarak öğrencilerden yüksek kira ile depozito talep etmesi ve özel yurtlardaki fahiş fiyat artışları nedeniyle devlet yurtlarına olan talep artarken, bu durumu fırsat bilen azgın azınlık kirli bir provokasyon sergiliyor. Fondaş medya ile Zillet İttifakı bileşenleri, öğrenci görünümlü bir avuç provokatörün yurt ve ev kiraları üzerinden geliştirdikleri siyasal söylemlerle geceyi parklarda geçirmesini “öğrenciler sokaklarda kalıyor” şeklinde lanse ederken, istatistikler AK Parti iktidarında KYK yurtlarının altın çağını yaşadığını gözler önüne seriyor.

AK Parti iktidarından önce Cumhuriyet Türkiye’sinde sadece 190 yurt inşa edilirken, 2021 itibariyle bu rakam 4 kat artarak 769’a ulaştı. 2002’de yurt yatak kapasitesi 182 bin 258 iken bugün 719 bin 567 öğrenci KYK yurtlarından faydalanıyor. 2002’de öğrencilerin yüzde 81’i çift katlı ranzalarda koğuş benzeri odalarda ilkel şartlarda barınırken, bugün öğrencilerin yüzde 89’u baza ve karyolalarda otel konforunda ikamet ediyor. AK Parti öncesinde üniversiteli gençlere aylık 9 TL gibi komik bir beslenme yardımı yapılırken, günümüze öğrencilere 63 katı bir oranla aylık 570 TL veriliyor. 2002 yılında Kredi ve Burs verilen öğrenci sayısı 451 bin 550 kişi iken, günümüzde 1 milyon 449 bin 387 öğrenci bu imkandan faydalanıyor. Lisans öğrencilerine verilen burslar ise 45 TL’den 650 liraya yükseltildi. 2002’de 90 TL olan Yüksek Lisans Bursu 1300 TL olurken, 135 TL’lik Doktora Bursu da 1950 lira oldu.

Öte yandan, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve İP’in desteğiyle başta İstanbul olmak üzere bazı belediyeleri ele geçiren CHP ve avaneleri göreve gelir gelmez ilk olarak mütedeyyin kesime ait yurtları hedef aldı. Seçimden önce cami cami dolaşıp mütedeyyin kesime şirin gözükmeye çalışan CHP’li Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez İBB’ye ait kiralık taşınmazlarda faaliyetlerini sürdüren mütedeyyin vakıf ve derneklerin sözleşmelerini feshetti. İmamoğlu’nun, 7’si Ensar Vakfı, 5’i Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, 4’ü TÜRGEV, 1’i Asitane Kültür Sanat Eğitim Vakfı, 1’i İstanbul Darülfünun İlahiyat Vakfı, 1’i de TÜGVA olmak üzere 19 adet yurdun sözleşmesini feshetmesi, “öğrenciler sokaklarda kalıyor” diyen Zillet İttifakı bileşenlerinin ikiyüzlülüklerini açıkça ortaya koyuyor."

 

"Yeni Akit: Yurtlar altın çağını yaşıyor" haberi, 23 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yeni Akit: Yurtlar altın çağını yaşıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Akit: Yurtlar altın çağını yaşıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  2. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  3. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  4. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  5. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  6. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  7. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  8. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  9. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  10. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  11. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  12. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  13. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  14. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  15. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  16. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  17. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  18. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  19. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  20. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
Gündem Haberleri