Yeni çıkan kitaplar / 2 Ekim 2017

Yeni çıkan kitaplar / 2 Ekim 2017

Yeni çıkan kitaplar / 2 Ekim 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

1-325.jpg

Irvin D. Yolam
DİN VE PSİKİYATRİ
Pegasus Yayınları


Ölüme, yanıp kül olmuş bir kaleden başka bir şey bırakmayın.
Nikos Kazancakis

“…varoluşsal psikoterapi ile dinî teselli arasında da bazı kıyaslamalar yapacağım. Bu iki yaklaşımın karmaşık, gerilimli bir ilişkisi olduğuna inanıyorum. Bir bakıma aynı atalara ve endişelere sahip kuzenler sayılırlar: insanlığın doğasında bulunan umutsuzluğa çare bulmak gibi bir görevi paylaşıyorlar… Ama yine de temel inançlar ve psikoterapinin belli başlı pratik yaklaşımları ile dinî tesellinin taban tabana zıt olduğu da bir gerçek.''

İnsan neden ilahi bir varlığa inanma ihtiyacı hisseder? Ölüm neden korkutucudur ve insanı dinî teselliye iter? Din ve psikiyatri insan ruhuna nasıl dokunur?
2000 yılında Amerikan Psikiyatri Birliği'nin Oskar Pfister Ödülü'ne layık gördüğü Irvin Yalom'un ödül alırken yaptığı konuşmayı içeren bu kitap, hemen her insanın zihnini kurcalayan sorulara yanıtlar sunuyor.

“Psikoterapiye ilgi duyan genel okur için Irvin D. Yalom'dan daha ilginç bir yazar olamaz. AralarındaNietzsche Ağladığındaromanı da bulunan on beş kurgu ve kurgu dışı kitabın yazarı olan Yalom, bir psikiyatr ve terapist olduğu kadar yetenekli bir hikâye anlatıcısıdır.''
Heather C. Liston

64 s. İstanbul 2017

2-280.jpg

Gregory Curtis
MAĞARA RESSAMLARI
Redingot Kitap

Mağara Ressamları Fransa ve İspanya'nın olağanüstü mağara resimlerine, bu resimleri keşfeden kişilere, kökenleriyle ilgili teorilere, ihtişam ve gizemlerine güçlü bir giriş niteliği taşıyor.
Gregory Curtis, bizlere resimlerin gücünü ve hayret verici karmaşıklığını gösteriyor; resimlerin yaratıcıları, 40.000 yıl önce yaşamış Cro-Magnonlar ile ilgili bilinenleri anlatıyor. Sanatın, verimliliğin veya av ritüellerinin bir parçası olduğunu söyleyen ya da dini amaçlara yönelik kullanıldığını veya kabilenin mitolojisi olduğunu iddia eden çeşitli teoriler üzerinden yorumların zaman içinde nasıl değiştiğini inceliyor. Detay, karakter ve tarih bakımından zengin bir eser olan Mağara Ressamları belki de ilk kez hem soyut düşünceyi hem de bunu ifade etmenin derin ve güzel bir yolunu bulan uzak atalarımıza hayranlık ve saygıyla dolu.
“Mağara sanatının güzelliği Curtis'in ruhunun derinliklerine işlemiş ve yazdıklarında bu tutku dolu hisler saklı.''
-The Seattle Times
“Curtis iyi bir hikâye anlatıcı ve her türlü tuhaflıkla ilgili anlatacak iyi hikâyeleri var.''
-The Christian Science Monitor
“Birbirine rakip teorilerin muhteşem bir incelemesi… Okurlar mağara resimlerinin güzelliklerine ve Curtis'in güçlü anlatımına kendilerini kaptıracak.''
-Richmond Times-Dispatch

344 s. İstanbul 2017

3-197.jpg

Eduardo Jauregui
KEDİMLE SOHBETLER
Altın Kitaplar

İki tür arasında gelişebilecek en köklü dostluklardan birinin kanıtıdır Kedimle Sohbetler. Zekice, duygusal, mizahi ve bilgece...
Sara Leon otuzlu yaşlarını doldurmak üzere olan mutsuz bir kadındır. Artık çok sevdiği işi de onu tatmin etmemektedir. Sevgilisiyle ilişkisinin kötüye gitmesi, ailesinin ekonomik kriz yüzünden yaşadığı maddi zorluklar derken Sara'nın hayatı bir anda değişir.

Genç kadın, hayatının berbat bir hal aldığını düşündüğü sırada Sibila ile tanışır – zarif, gizemli bir Habeş kedisi.

Sibila, Sara'yı ondan iyi tanımaktadır. Dahası; zekâ dolu bakışı, sıra dışı mizah anlayışı ve bilgeliğiyle biz insanları binlerce yıldır gözlemlemektedir.
Sibila, Sara'ya yaşamındaki güçlüklere göğüs germesi için yardım edecek, hayallerini yeniden inşa etmesi için ihtiyacı olan desteği ona sunacaktır.

320 s. İstanbul 2017

4-137.jpg

Eduardo Galeano
HİKAYECİ AVCISI
Sel Yayıncılık


Eduardo Galeano, dünya denen cangıla bu kez ömrünün son dalışını gerçekleştirip hepimizi derinden sarsan küçük hikâyeler avlıyor...
Eşitsizliğin, şiddetin ve adaletsizliğin gemi azıya aldığı geçtiğimiz o uzun yüzyılın dökümünü, sevgi ve mizah yüklü sözcüklerle aktarırken, direnişin ve düş gücünün de yaygınlaştığını, insanlıktan her şeye rağmen umut kesmememiz gerektiğini bir kez daha vurguluyor.
Bütün kıtalardan ve bütün zamanlardan ezilenlerin, sömürülenlerin, dışlananların sesinin yorulmak bilmez taşıyıcısı, yazar, tarihçi, şair, anlatıcı, hatırlatıcı ya da John Berger'ın o güzel tanımıyla “dünyanın vicdanı'' Galeano, üzerinde titizlikle çalıştığı, vasiyet niteliği taşıyan bu kitabında da sömürücülerle diktatörlerin leşçiliğine ve ahlaksızlığına karşı halkların insanlık ve haysiyet adına mücadelesini efsaneler, anekdotlar, gerçek hayat hikâyeleri ve olaylarla anlatmaya, dünya halklarının direniş belleği olmaya devam ediyor...
Yazarın ölmeden önce tasarladığı, tamamlanmamış son projesi “Karalamalar''dan bir seçkinin de yer aldığı Hikâye Avcısı, ilk kez Türkçede...

262 s. İstanbul 2017

5-068.jpg

Mine Soysal 
DARALAN
Günışığı Kitaplığı

İnsan da zaman gibi bazen daralıp bazen genişler..
Eyvah Kitap! adlı başyapıtıyla yüz binlerce okura ulaşan yazar Mine Soysal, son romanında kıyıda köşede kalmış yaşamlara odaklanıyor. Gençlerin küskün içsesini, biriken kaygılarını, kimi öfkeli kimi cesur çıkışlarını küçük bir Anadolu kentinin yoksul mahallesinde buluşturan yazar, hayatın yürek burkan zor yanlarını dillendirirken iletişim ve anlayışa tutunuyor. Benzer koşulların sıradan insanlar üzerindeki farklı etkilerini gerçeklikle aktaran roman, korkuları dayanışmayla dağıtanları, yaşama dört elle sarılanları incelikli diliyle selamlıyor.
Mete'nin liseye başlayacağı o yaz, iç darlatan sorunlarıyla birlikte gelmiştir. Maddi sıkıntılar ve bedensel engelli ablasının sessiz çaresizliği yetmezmiş gibi, yeni komşuların gürültüsü de Mete'nin içsesini bastıracak güçtedir. Aile içinde şiddete ilk kez tanık olması durağan hayatını sarsmış, komşularının oğlu Ömer yakasına yapışıvermiştir. Neyse ki, tezini yazmak için yanlarına gelen psikolog teyzesi, tatlı bir yaz esintisi yaratır yoksul evlerinde. Teyzesinin, çoğunu anlamadığı laflarında, Sıla'nın zeytin gözlerinde pırıldayan umut, Mete'nin bunaltısını dağıtmaya yetecek midir?..

216 s. İstanbul 2017

6-058.jpg

Voltaire 
HOŞGÖRÜ ÜZERİNE İNCELEME
Bilgesu Yayıncılık

Sokrates, Yunanların, görüşleri nedeniyle mahkum edip öldürttüğü tek kişidir. Ama bu, hoşgörüsüzlük anlayışının zaferi değildir, çünkü tanrıyı yücelten kişi cezalandırılmış, tanrısallığa yakışmayan fikirleri savunanlar da onurlandırılmıştır. Hoşgörü düşmanları, Sokrates'in utanç verici yargılanması örneğinden faydalanmayı da düşünmemelidirler…
Atinalılar olup bitenin farkına vardıklarında savcılara ve yargıçlara öfkelenir; bu kararın baş aktörü Melitus, bu adaletsizlikten dolayı ölüme mahkum edilir; diğerleri sürgün edilir ve Sokrates için bir tapınak yapılır. Felsefe hiç böylesine onurlandırılmamış ve felsefenin intikamı böylesine onurlu bir biçimde alınmamıştır. Aslında, Sokrates örneği, hoşgörüsüzlüğe karşı ileri sürülebilecek en güçlü savdır.
…hoşgörü asla tek bir iç savaşa yol açmamıştır; hoşgörüsüzlük ise yeryüzünü kana bulamıştır.

136 s. İstanbul 2017

7-047.jpg

Nazım Hikmet Ran
SARAYDA
Yapı Kredi Yayıncılık


Dikkat! Dikkat!
İşte Karşınızda Orman Cüceleri…

Ormana gezmeye gittiğinizde , çevrenize iyice bakın ! Kim bilir!
Bir orman cücesi yakınınızda olabilir...Orman cüceleri de kim mi?
Onları ormanın derinliklerinde,yere düşmüş kocaman yaprakların altında, 
İncecik sesleriyle bağrışırken fark edebilirsiniz.
Uzaktan ağustosböceği ya da çekirge sanabilirsiniz.
Ancak zaman zaman ormandan çıkıp dünyayı dolaşmaya da çıkarlar..
İyi insanlara yardım etmeye , gülüp eğlenmeye ,
Bazen de fenalıkların cezasını vermeye giderler.
Küçücük boylarına bakmadan...
Çok isterseniz, belki sizinle de gelip arkadaşlık ederler...

44 s. İstanbul 2017

8-039.jpg

George Bernard Shaw
İNSAN/ÜSTÜNİNSAN
Bilgi Yayınevi

“Bir komedya ve bir felsefe.''
19. yüzyıl İngiliz komedyasının en önemli örneklerinden ve George Bernard Shaw'un başyapıtlarından biri olan İnsan / Üstüninsan, Shaw'un Don Juan teması üstüne yazdığı bir komedyadır.
Shaw bu komedyasında, Don Juan mitini tersine çevirerek yaşam gücü ve doğurucu evrim düşüncesini işler. Bu düşünceye göre, yaşamın doğurganlığı, doğanın en belirleyici yasasıdır; bu doğurganlık, daha ileriye evrilerek, üstün olana yaşam verir. Shaw'un, toplumsal çelişkilerin doğanın kendi mantığıyla aşılacağını ileri süren bu düşüncesi, bireyde kendini daha ileri yaşam bilgisini ve bilincini edinme çabasında ortaya koyar. Bu güç, kahramanlardan Ann'de, kadında yaşamın doğurgan itici gücü olarak ortaya çıkarken, Tanner'de yaşamın daha üst bilgisine erişme olarak ortaya çıkmaktadır.
Dünya edebiyatının en önemli yapıtlarından olan İnsan / Üstüninsan'ı edebiyatımıza, ünlü yazarımız Halikarnas Balıkçısı 1949 yılında kazandırmıştı.

275 s. İstanbul 2017

9-027.jpg

Ali Akay
SANAT BİZİ SEVİYOR
Doğu Batı Yayınları


Biz sanatı nasıl seviyorsak sanatın da bizi sevebileceğini az çok sezinlemiş olmamız gerekir. Sanatla bir etkileşime girmeden ne onu hakkıyla tanıyabilir ne de o sırrını bütünüyle bizimle paylaşabilir. Evet, sanat bize gelir, içimizde doğar, gelişir ve nihai noktada bizi dönüştürür. Yarım kalan ve sükût-u hayale uğrayan bir sevgi değildir bu. Sanat bizi bir yerden alıp başka bir yere götürürken verdiği sözde hep durmuştur. Sanatın evrensel belleği, güzelliği (çirkin de olsa) ifadeyi ve düşünceyi yaratan bir tür arketiptir. Nesnelere nasıl bir bakışımız varsa, nesnelerin de üzerimizde aynı şekilde bir bakışı vardır. Esasen sanatın doğasından dışa doğru sürekli yayılan, etki altında bırakan bir “aura''; renklere, çizgilere ve desenlere sinmiş, sanatçının hiç kesintiye uğramayan sevgisidir bu.
Ali Akay, sanat üzerine yazılarında uzun yılların birikimini yansıtıyor. Sergilerden, bienallere, müzelerden çağdaş sanat akımlarına kadar birçok konuyu kavramsal ve felsefi düzeyde değerlendiriyor. Paul Cézanne, Marcel Duchamp, Jean Miró, Jean-Luc Moulène, Anish Kapoor gibi yaratıcı, dönüştürücü ve eleştirel dünyaların izlerini adım adım takip ediyor. Marquis de Sade, Pierre Bourdieu ve Gilles Deleuze gibi isimlerle bu perspektif daha da genişliyor. Ayrıca sanatın sosyolojik bir bakışa tâbi tutulduğu yazılardaysa, toplumun sanata karşı hâlâ büyük bir borcunun olduğunu ve sanatın sevgisinde karşılık bulamadığı ortamlarda bu hesabın pek de kolay kapanamayacağı görülüyor.

288 s. İstanbul 2017

10-016.jpg

George Herbert Mead
ZİHİN, BENLİK VE TOPLUM
Heretik Yayıncılık

George Herbert Mead’in 1927-28 yıllarında Chicago Üniversitesinde verdiği “sosyal psikoloji'' derslerine dayanmaktadır. Bu ders notları Mead’in ölümüne müteakip bir araya getirilmiş ve ilk defa 1934 yılında yine aynı başlıkla yayınlanmıştır. Zihin, Benlik ve Toplum o günden bu yana sosyal bilimler ve felsefe alanın tartışmasız en büyük klasiklerinden biri olarak kabul edilmiştir.
Felsefi açıdan pragmatist gelenek içinde konumlanan Mead, ilk olarak, eylem açısından zihne atfedilen birtakım bilişsel süreçleri “doğal'' olana geri iade eder. Bu açıdan bakıldığında iflah olmaz bir davranışçı ve evrimcidir Mead, ancak kendine özgü biçimde. Watson’ın tartışmalı ve indirgemeci davranışçılığını bir anlamda toplumla buluşturur. Toplum, sunduğu sembolik evren ve özellikle dil üzerinden, insanların fiziki nesnelere kurduğu ilişki üzerinde dahi etkili olur.
Kısacası, birey-toplum, iç-dış, zihin-beden gibi mekanik dikotomileri tanımaz Mead. Benlikler çoğuldur; toplumsal yaşamın karmaşık ve çok yönlü ağlarında, bireyler arası etkileşimlerle tesis edilirler. Esas olan ve incelenmesi gereken, bu deneyimlerin ve ilişkilerin bizzat kendisidir. Pragmatizmin diğer öncüleriyle ile beraber okunduğunda, Mead’in ilişkisel bir sosyal bilim geleneği için neden vazgeçilmez bir referans olduğu da böylelikle anlaşılabilecektir.

George Herbert Mead (1863-1931): Amerikalı sosyal psikolog ve filozof (pragmatizm). Sosyal Davranışçılık akımının gelişimi üzerinde merkezi bir etkisi olmuştur. Benlik anlayışı ve etkileşim vurgusu, özellikle Chicago ekolü üzerinden, sosyoloji ve sosyal antropolojide de geniş bir yankı bulmuştur.

334 s. İstanbul 2017

11-014.jpg

Zola, Maupassant, Huysmans, Ceard, Hennique
MEDAN GECELERİ
Sel Yayıncılık

Natüralizmin öncüsü Émile Zola’nın Médan’daki evinde toplanan dönemin önde gelen yazarları geçmişin anılarına dalarlar ve bu sohbet ortamının sonucunda ortaya 1870 Fransa-Prusya Savaşı’nı konu alan altı öykü çıkar. 1880 yılında yayınlanan ve Médan Geceleri adı verilen bu öykü derlemesi edebiyat çevrelerinde geniş yankı uyandırır.
Cesetlerin ve yıkıntıların ortasında “Zafer!'' naraları atan aptal subaylardan, sözde vatansever burjuvaların savaş ortamında iyice su yüzüne çıkan ikiyüzlü ve aşağılık ahlakına, “düşman''la savaşmayı beklerken tek yapabildikleri şey müdavimi oldukları genelevi yerle bir etmek olan “kahraman''lardan, tek bir emirle askerleri ölüme gönderip kendileri zevk ve sefa içinde gününü gün eden generallere ve askerlerin dostluk, korku, hastalık, gözyaşı, bit, pislik, ölüm ve firarına hiç eskimeyen ve değişmeyen bir tablo...
Zola, Maupassant, Huysmans, Céard, Hennique ve Alexis gibi dünya edebiyatının klasikleşmiş yazarlarından savaşın insanlıkdışılığına, dehşetine ve anlamsızlığına dair bu unutulmaz savaş karşıtı öyküler ilk kez Türkçede...

240 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 2 Ekim 2017" haberi, 02 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 2 Ekim 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 2 Ekim 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:41 Hamas lideri İsmail Haniye, İstanbul’da İsmailağa Cemaati'ni ziyaret etti
  2. 09:35 Bahçeli’nin şarkısının söz yazarı konuştu
  3. 09:31 Mülkiye müfettişleri geldi: Diyarbakır Büyükşehir’de incelemeler başlıyor
  4. 09:21 Husiler, Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini vurduklarını açıkladı
  5. 09:17 İsias Otel davası ikinci duruşması bugün görülecek: Kıbrıslı aileler 3 talepte bulunacak
  6. 09:08 Cem Yılmaz'dan Hasan Can Kaya'ya gönderme
  7. 09:04 İnsan sağlığının hiçe sayılıyor: Et ve Süt Kurumu'nun ithal etlerinde yönetmeliğe aykırı uygulama
  8. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Sarallar'a operasyon: Ümit Saral'ın kardeşi Hakkı Saral yakalandı
  9. 08:50 Cemaat içerisindeki bölünme milyonlarca liralık vurgunu ortaya çıkardı
  10. 08:47 THY’deki huzur hakları dudak uçuklatıyor
  11. 08:39 AK Partili başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı
  12. 08:34 Serdar Ortaç'tan peş peşe itiraflar: Paramın biteceğine inanamazdım
  13. 08:30 Bir dizi için daha final kararı
  14. 08:25 Kızılay, 'taşınmaz' bağışlarını satışa çıkardı: Gelen parayla Ankara'da AVM yenileyecek
  15. 08:21 Depremde yakınını yitirene çirkin teklif: Davadan çekil ne istersen verelim
  16. 08:14 Nuray Babacan: AK Parti Kulislerinde Bahçeli’nin mesajları tartışılıyor
  17. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  18. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  19. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  20. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
ABC Kitap Haberleri