Yeni Çıkanlar | 1 Nisan 2019

Yeni Çıkanlar | 1 Nisan 2019

Yeni Çıkanlar | 1 Nisan 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi” oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi” oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Necip Tosun

EDEBİYAT ATLASI

Dedalus Kitap

Edebiyat Atlası'nın öncelikli hedeflerinden biri günden güne gücünü yitiren, gözden düşen edebiyatın hayatımızdaki karşılığını yeniden sorgulamak, gündeme getirmek, önemini, vazgeçilmezliğini ortaya koymaktır. Çalışmada, günümüzde gazeteler, televizyonlar ve sosyal medya araçlarıyla çarpıtılan gerçeklerin ancak edebiyatın diliyle hakikate ulaşacağı, insanlığın büyük birikiminin büyük edebî eserlerle geleceğe aktarılacağı örneklenirken, edebiyatsız bir dünyanın nasıl barbar, hoşgörüsüz ve ötekini anlamaktan uzak kaba bir dünya olacağı hatırlatılmaya çalışılmakta.

Edebiyat, insanlar arasında ortak bir duygu, ortak bir dil geliştirirken, gelir geçer olayları aşıp, insanlara değişmez hakikatleri aktarır. Edebiyatın, sanatın birleştirici ortak dili, bizi birbirimize yaklaştırabilir, farklı anlayışlara köprü olabilir, birbirimizin acılarını, sevinçlerini paylaşmamızı sağlayabilir. Büyük edebî eserler; insanı, hayatı, burada bulunuş nedenimizi, arayışlarımızı, özlemlerimizi, sevinç ve acılarımızı anlatırken insanlara ayna olur, kendimizle yüzleşme zemini yaratır.

Çalışma boyunca edebiyatın, okumanın bize neler kazandırdığı vurgulanırken, okurla birlikte bir okuma serüvenine çıkılmakta. Edebiyat Atlası bu yanıyla da bir edebiyat kütüphanesi oluşturmaya çalışanlara teklif ettiği kitaplarla nitelikli bir kütüphane vadediyor.

512 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Fleur Jaeggy

DİSİPLİNLİ GÜZEL GÜNLER

Çeviren:Şemsa Gezgin

Can Yayınları

Savaş sonrasının İsviçre'sinde geçen bu tekinsiz romanın başlangıç cümlesi alabildiğine basit ve saftır: “On dört yaşındayken Appenzell'de bir okulda yatılı öğrenciydim.” Gelgelelim söz konusu ortam basitlik ve saflıktan oldukça uzaktır. Kaba ve bilgiç bir karaktere sahip olan anlatıcı merhametsiz ve soğuk bakış açısıyla okuldaki tutsaklık hayatını gözler önüne serer. Çok geçmeden, görünüşte mükemmel bir kız olan yeni öğrenci, Frédérique'e gönlünü kaptırır ve onu baştan çıkarmak için elinden geleni yapar. Ancak daha sonraları, kendine bağladığı bu kıza karşı hiç de cömert davranmayacaktır. Anlatıcının kendi entrikalarını; günlük ilişkilere sızan tahakkümün, kontrol ile deliliğin doğası konusunu uzun uzun irdelemesiyle romana ürkütücü, ele gelmez bir atmosfer hâkim olur.

“Jaeggy'nin ergenliğin o mavi mürekkebine batırılmış kalemi, delilik ağacının köklerini, yapraklarını, dallarını ince ince işleyen bir oymacı iğnesi gibi; bu ağaç ki İsviçre'de, dünyadan soyutlanmış küçük bir bilgi bahçesinde dallanıp budaklanarak bütün bakış açılarını örtecektir. Olağanüstü bir nesir bu. Okuması aşağı yukarı dört saati bulur. Hatırlaması ise, yazarı için olduğu gibi okurları için de bir ömür boyu sürecektir.”

- Joseph Brodsky

“Harikulade, göz kamaştırıcı, yabani bir yazar.”

- Susan Sontag

96 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Michael Hardt, Antonio Negri

MECLİS

Çeviren: Akın Emre Pilgir

Ayrıntı Yayınları

Bugün hepimiz, politik varsayımlarımızdan bazılarının sorgulanmasını gerektiren bir geçiş aşamasında yaşıyoruz. Sadece iktidarı nasıl alacağımızı değil, ne tür bir iktidar istediğimizi ve belki de daha önemlisi neye dönüşmek istediğimizi de sormak zorundayız. Hegel'in dediği gibi, “her şey Hakiki olanın sadece Töz olarak değil aynı zamanda Özne olarak kavranıp ifade edilmesine bağlıdır.” İktidarı olduğu haliyle değil, farklı bir şekilde ele geçirebilmeleri, tamamen yeni, demokratik bir toplum yaratmaları ve en önemlisi yeni öznellikler kurabilmeleri için kendimizi, hareketlerin nasıl temel toplumsal ilişkileri yeniden tanımlama potansiyeline sahip olduklarını görecek şekilde hazırlamak zorundayız...

400 s.

İstanbul 2019

Samet Doğan

CONGOLOS

Profil Yayıncılık

Anadolu halk kültüründe, kışın en soğuk günlerinde ortaya çıkan ve insanları, sevdikleri kişilerin seslerini taklit ederek büyülemesiyle bilinen bir habis ruh: Congolos!

“Yüreğine bir kor gibi düşen bu sesin cazibesine kayıtsız kalabilecek âdemoğlu yoktu yeryüzünde. Yıllar içerisinde bozkırda olgunlaşmış, yankısı meşe ağaçlarından binbir çeşit yabani otlara, çiğ damlalarından ekin başaklarına, buz gibi akan pınar oluklarından kelebek kanatlarına değip durmuş; tatlanmış gibiydi. Dağlara çarpsa unufak edebilecek gücünü buradan alıyordu belki de. Narin olduğu kadar da tehlikeliydi. Bildiği bütün anlamları barındırıyordu bu çığlık.”

Samet Doğan, Congolos'ta, dünyayı yuvarlak değil, kat kat gören bir köy çocuğunun gözünden, başka âlemlerle günümüzde kurulan bir tanıklık hikâyesini anlatıyor.

Kırsalın ve kentin, ustalıklı bir üslupla kıyaslandığı bu roman, halk anlatılarında duymaya alışık olduğumuz varlıklar aracılığıyla cümbüşlü bir çağdaş anlatıya dönüşüyor. Congolos, birbirlerine eklemlenen bölümler boyunca, yaşamın ve ölümün, gerçeğin ve rüyanın; kısacası iki dünyanın yakınlaştığı, neredeyse birleştiği büyülü ve çarpıcı bir eser…

240 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Cuniciro Tanizaki

GÖLGEYE ÖVGÜ

Çeviren:Didem Kizen

Jaguar Kitap

Tüm dünyada olduğu gibi Japonya'ya da modernizm sadece yeni fikirleri ve tekniğiyle değil, zevkleriyle de gelir: Renkler hiç olmadığı kadar parıldar, mekânlar güçlü ışıklarla aydınlanır, eşyadaki yaşanmışlık izleri birer birer kaybolur. Yazdığı her metinde Doğu-Batı sorunsalını bir şekilde dert edinen Tanizaki, tüm bunları basit bir moda değişikliği olarak tanımlayıp geçmez: Dünyayı algılamanın ve yaşamanın bu yeni biçimiyle sert bir hesaplaşmaya girer. Tanizaki gibi bir dehanın bu hesaplaşmaya dair söyledikleri, sadece bir beğeni dönüşümünün değil, modernizm tecrübesi yaşamış her kültürün ortak macerası olarak da okunabilir.

Gölgeye Övgü, gölgenin (ve onun estetiğinin) Japon kültüründeki yerine atfedilen bir methiye olmanın yanı sıra gittikçe rüküşleşen, ince zevklere sırtını dönen günümüz dünyasından bakınca bir ağıt aynı zamanda; kör edici ışıklar altında kaybolmaya yüz tutmuş bir mirasa ağıt…

“Neden karanlıkta güzellik arama eğilimi sadece Doğulularda bu kadar güçlüdür? […] Bana göre biz Doğulular, içinde bulunduğumuz şartlardan hoşnut olmayı amaçlayıp elimizdekilerle mutlu olduğumuz için karanlıktan şikâyet etmek yerine bunun bir çaresi olmadığını kabullenip ışık azsa azdır der, karanlık üzerine düşüncelere gömülür ve karanlığın içindeki doğal güzelliği keşfederiz.”

“Bu kitabı her okuduğumda içim Tanizaki'ye bir kez daha büyük bir hayranlıkla doluyor.”

- Kengo Kuma

“Yitip giden bir dünyaya, onun estetiğine ve değerlerine dair yoğun bir tefekkürün kitabı.”

- David Mitchell

80 s.

İstanbul 2019

Manuel Vazquez Montalban

MERKEZ KOMİTESİNDE CİNAYET

Çeviren:Doğan Yurdakul

Dipnot Yayınları

İspanya Komünist Partisi'nin, kapısı kilitli ve korumalı bir salondaki toplantısında, ışıkların kesildiği bir anda, partinin genel sekreteri bıçaklanarak öldürülür. Parti, bu cinayeti kendi mensuplarından birinin işlediğine inanmamaktadır. Olayın aydınlatılması için eski üyelerinden biri olan dedektif Pepe Carvalho'yu tutarlar. Aynı zamanda CIA için de çalışmış tuhaf biri olan Carvalho bu iş için biçilmiş kaftandır.

Böylece Carvalho'nun faşizm sonrası dönemde İspanya siyaset dünyasının labirentlerindeki yolculuğu başlar. Yerel renkleri, ayrıntıları ve siyasal boyutları işleyişiyle, yeme-içme ve cinsellik öğelerini harmanlayışıyla benzersiz bir polisiye.

313 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Osman Cemal Kaygılı

KÖŞE BUCAK İSTANBUL

Can Yayınları

“İstanbul yazarı” denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Osman Cemal Kaygılı'nın çoğu Yenigün gazetesinde yayımlanan şehir yazıları bu kitapta bir araya geliyor. İstanbul'un meşhur semtleri de var bu yazılarda, sadece ismi bilinen, gazete haberlerinde geçmeyen semtler de – hatta daha çok onlar. Kadıköy'ün Kadıköyü, Yakacık'ın üzüm bağı, Mecidiyeköy'ün mesire yeri olduğu zamanlardan kalma bir ağız tadı yolculuğu bu yazılar aynı zamanda. Semtlerin yanında, şehrin renkli sakinlerinin de köşe bucağı tuttuğu bir kitap. Bir zamanların İstanbul'unun meşhur simaları ilginç özellikleriyle Osman Cemal Kaygılı'nın eğlenceli kaleminde bugün, bir kez daha hayat buluyor.Döneminin İstanbul'unun kıyısında köşesinde ne varsa, insanını, yemeğini, içme sularını, toplu taşıma araçlarını, her şeyini, “Aman, unutulmasın!” korkusuyla birer birer not düşüyor Osman Cemal Kaygılı. Bize de bir zamanların geniş, çok kültürlü, çok dilli İstanbul'u için bir kez daha iç çekmek kalıyor.

“Osman Cemal, İstanbul'un her köşesini bilirdi. Her sınıf halkı tanırdı. Bazı insanlar maziye saplanıp kalırlar. Osman Cemal eskileri tanıdığı kadar yenileri de tanımak için gözünü ve kulaklarını açardı.”

- Mahmut Yesari

360 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yaşar Nuri Öztürk

SEVGİLİYE MEKTUPLAR

Teofilozofik Tahliller

Yeni Boyut Yayınları

Sevgiliye Mektuplar (Teofilozofik Tahliller), Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün vefatından sonra yayınlanan üçüncü eseri. Öztürk'ün çok ses getirecek bu eserinde 26 konu başlığı var. Öztürk'ün sade-akıcı-çarpıcı bir dil ve üslupta yazdığı ve bir çırpıda okunacak bu çalışmasında özelde Türkiye, genelde tüm insanlığa hayatî mesajlar mevcut.

Sevgili,

Bana diyorsun ki, ‘Hatıra defterini okumak isterim.' Hatıra defterim yok ki! Sadece hayat defterim var, yapıp ettiklerimin tümü orada yazılı. İstersen onu okuyabilirsin.

“Hatırat defterini başkalarının yazılarıyla doldurmaya heves etmektense, hayat defterini kendi faaliyet ve fazilet eserinle doldurmaya bak!” (Gazi Mustafa Kemal, 19 Eylül 1923)

136 s.ç

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Billy Mernit

ROMANTİK KOMEDİ YAZMAK

Çeviren: Tülin Sağlam

Imge Kitabevi Yayınları

İster ilk kez bir senaryo yazan ister yeniden yazma sürecinin ortasında mahsur kalmış bir yazar olun, Romantik Komedi Yazmak size bir senaryoyu ustalıkla işlemenin temelleri hakkında rehber olacak, “tatlı karşılaşma”dan“neşeli yenilgi”ye giden yol boyunca size adım adım eşlik edecektir.

Kitap boyunca şimdiye kadar yazılmış en komik sahnelerden bazılarının ardında yatan senaryo yazım sırlarını öğrenecek, kıvılcımlar çıkaran karakterlerin ve diyalogların nasıl oluşturulduğunu takip edeceksiniz.

Romantik Komedi Yazmak, yazma egzersizlerinin yanı sıra Harry ile Sally Tanışınca, Annie Hall, Tootsie ve Bayan Eve gibi sevilen romantik komedilerden alınan örnek çalışmaları da içeriyor.

“Mernit'in senaryo yazımına ilişkin bilgisi, bu okunmaya değer kitap boyunca parıldıyor. Bu bir “formül” kitabı değil, kendi sesini arayanlar için gerekli bir rehberdir.”

Denver Rocky Mountain News

“Derinlikli, ayrıntılı ve kullanılması kolay...Romantik komedi yazımının sanatsal ve teknik yönleri ustalıkla dengelenmiş.”

Stephen Mazur, Yalancı Yalancı filminin senaristlerinden

335 s.

İstanbul 2019

KİTABI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Yeni Çıkanlar | 1 Nisan 2019" haberi, 02 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 1 Nisan 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 1 Nisan 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  2. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  3. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  4. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
  5. 12:05 Çin Uzay Programı: Yeni Taykonot Ekip, Tiengong İstasyonu'na Ulaştı
  6. 12:02 Osmanlı'nın Tatlı Zaferi: Revani Tatlısıyla Lezzet Şöleni!
  7. 11:53 Gönen'de Kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg'in Bulguları: DNA Testleri Kimliği Açığa Çıkaracak
  8. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  9. 11:47 Dolar Bu Sefer Durdurulamayacak! Ünlü Ekonomistin Tahmini Korkutuyor: "Hazır Olun!"
  10. 11:46 Hız Tutkusu Yeni Bir Boyut Kazanıyor: MG'den Elektrikli Fırtına! 0'dan 100'e 1.9 Saniyede Çıkıyor
  11. 11:46 Milyarder CEO Elon Musk'tan Şok Edici İtiraf: Cinayetlerin Ardındaki İsim Ortaya Çıktı!
  12. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  13. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  14. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  15. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  16. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  17. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  18. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  19. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  20. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
ABC Kitap Haberleri