'Yeni Parti' kamuoyu yoklaması mı yaptırıyor? Anket şirketinden açıklama

'Yeni Parti' kamuoyu yoklaması mı yaptırıyor? Anket şirketinden açıklama

'Yeni Parti' kamuoyu yoklaması mı yaptırıyor... Yeni siyasi partiler kurulacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Partiden önce anket şirketlerine kamuoyu yoklaması yaptırıldığı iddia ediliyor.  Ancak, anket şirketlerinin, kendilerini kamufle etmek için başka şirketlerin...

Yeni siyasi partiler kurulacağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Partiden önce anket şirketlerine kamuoyu yoklaması yaptırıldığı iddia ediliyor.  Ancak, anket şirketlerinin, kendilerini kamufle etmek için başka şirketlerin ismiyle anket yaptığı öne sürülüyor.

Geçtiğimiz gün CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programında gazeteci Gürkan Hacır, yeni kurulacak siyasi parti iddialarıyla ilgili "anket çalışması" başlatıldığını söyledi.

İddialara göre bu anket, yeni kurulacak partinin yol haritasını şekillendirecek. Hem eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ayrı ayrı siyasi örgütlenmeler kurmaya hazırlandığının konuşulduğu bir süreçte yapıldığı iddia edilen bu kamuoyu araştırması kulisleri de hareketlendirdi.

Independent Türkçe, "Türkiye'nin Siyasi Panoraması" başlığıyla hazırlanan bir anket formuna ulaştı.

Mayıs 2019 tarihli bu anket formunda, konuşulan seçmene "1 yıl öncesi ile karşılaştırdığınızda mevcut durumu nasıl görüyorsunuz? Önümüzdeki yıl için nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Hükümetin ekonomik sorunları çözeceğine inanıyor musunuz? Ekonomik sorunların sebepleri neler? Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde önceliği neler olmalı? Avrupa Birliği'ne üyelik konusunda bir referandum yapılacak olsaydı siz nasıl oy kullanırdınız?” şeklinde farklı sorular yöneltiliyor.

ANAR: O ANKET BİZİM DEĞİL 

Anket formunda, araştırmayı yapan şirket olarak Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) ismi ve logosu görünse de ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu böyle bir anket yapmadıklarını belirtti.

“Bazı çevrelerin gizli araştırmalar yapacağı zaman farklı anket şirketleriyle araştırmayı kamufle ettiklerini” dile getiren Uslu bunun defalarca başlarına geldiğini anlattı.

ANAR anket.jpg

Bir araştırma için ANAR'ın ismi ve logosunun bulunduğu anket formu hazırlandı. ANAR Genel Müdürü Uslu, böyle bir anket yapmadıklarını söyledi.<>

Uslu, genel müdürlüğünü yaptığı şirketin araştırmalarını kâğıtlarla değil, dijital olarak tabletlerle yaptığını söyledi.

Independent Türkçe’nin ulaştığı ama isminin açıklanmasını istemeyen başka bir anket firması sahibi de yeni partiyle ilgili anket yaptıklarını ancak bu araştırmayı herhangi bir isim veya grup adına değil kendi inisiyatifleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

Firma sahibi, araştırmalarıyla yeni bir siyasi partiyle ilgili beklentinin olup olmadığını anlamaya çalıştıklarını ve toplumda yüzde 30'a varan bir beklentinin olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.

Araştırmada Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan isimlerinin öne çıktığını ama Ali Babacan isminin daha önde olduğunu söyleyen şirket sahibi, sürekli olarak kamuoyunda öne çıkan kişilerin bu anlamda sorulduğunu ve bu durumun da zaman ve tartışmalara göre farklılık çizdiğinin özellikle altını çizdi

'BAZI FİRMALAR BAŞKA ŞİRKETLERİN İSMİNİ KULLANARAK ARAŞTIRMA YAPIYOR'

Anket firması sahibi bazı firmaların başka anket şirketlerinin ismini kullanarak araştırma yaptıklarını, bu durumun nedenlerinden biri olarak  çalışmanın gizli kalmasının istenmesi ve sorumluluktan kurtulma düşüncesi yattığını ve ambargoya uğramamak için bu yolun tercih edildiğini ifade etti.

Konuyla ilgili bir kamuoyu araştırmasının yapılmış veya yapılıyor olmasını  "Her siyasi oluşum bu tür araştırmaların sonuçlarının ardından yola çıkar" diyerek değerlendirdi ve zaman zaman isimler üzerinden kamuoyunun yoklandığının da altını çizdi.

"'Yeni Parti' kamuoyu yoklaması mı yaptırıyor? Anket şirketinden açıklama" haberi, 04 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Yeni Parti' kamuoyu yoklaması mı yaptırıyor? Anket şirketinden açıklama haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Yeni Parti' kamuoyu yoklaması mı yaptırıyor? Anket şirketinden açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 23:29 Chery'nin Nisan ayı kampanyası başladı! Çifte kampanya avantajı kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor!
    2. 23:28 Bilim dünyasında kırılan dünya rekoru: Tam 48 saniye süresince çalışıyor!
    3. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
    4. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
    5. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
    6. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
    7. 23:24 Şimşek ve Erdoğan'dan Emeklilere Müjde! Zam Oranı Netleşti, Temmuz'da Hesaplara Yatacak!
    8. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
    9. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
    10. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
    11. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
    12. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
    13. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
    14. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
    15. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
    16. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
    17. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
    18. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
    19. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
    20. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
    Politika Haberleri