"Yenidoğan Çetesi" Bir Anneyi Daha Yıktı: Yürek Burkan Hikaye Herkesi Ağlattı!

"Yenidoğan Çetesi" Bir Anneyi Daha Yıktı: Yü... Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan bir anne, yeni doğan hastalığında gereksiz yerde bir hafta boyunca tutulduğu iddiasıyla, "Yenidoğan Çetesi" adının verilen organize bir dolandırıcılık şebekesinin mağduru olduğunu ileri sürdü. Anne, yaşadığı mağduriyetin ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bodrum’da "Yenidoğan Çetesi" Mağduru Olduğunu İddia Eden Anne Suç Duyurusunda Bulundu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan bir anne, "Yenidoğan Çetesi"nin kurbanı olduğunu iddia ederek Dr. Fırat Sarı ve hastane yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. 2018 yılında İstanbul’da, Reyap Hastanesi’nde Yahya Selim A. isimli oğlunu dünyaya getiren Sümeyra A. (36), çocuğunun sebepsiz yere hastanede bir hafta fazla tutulduğunu belirtti.

SAĞLIKLI BEBEK, GEREKSIZ MÜDAHALELER

Sümeyra A., doğumdan hemen sonra hastane yetkililerinin bebeğinin solunum sıkıntısı çektiğini ve sarılık olduğunu öne sürerek, oğlunu bir hafta boyunca kuvözde tuttuklarını ifade etti. Anne, Dr. Fırat Sarı tarafından çeşitli bahanelerle oyalanarak hastaneden çıkmalarının geciktirildiğini iddia etti. Yaşadıklarını anlatan Sümeyra A., şunları söyledi:

"Sağlıklı bir gebelik geçirdim ve doğum sırasında herhangi bir sorun yaşamadan oğlumu dünyaya getirdim. Doğumdan sonra bebeğimi rutin kontroller için götürdüler, ben de normal odaya geçtim ve onu beklemeye başladım. Kısa bir süre sonra başka bir doktor oğlumun sezaryen doğum ve yüksek kilolu olduğu için basit bir solunum sıkıntısı yaşadığını ve bunun çok önemli olmadığını söyledi. '2-3 saat solunum desteği verip çocuğunuz öğlene kadar yanınıza gelecek' dediler."

YOĞUN BAKIM VE SÜREKLI BAHANELER

Ancak kısa bir süre sonra Dr. Fırat Sarı'nın, bebeğin yoğun bakıma yatırılması için imza atmalarını istediğini anlatan anne, neden bu kadar ciddi bir adım atıldığını sorduğunda, doktorun "Gözetim altında tutacağız, önemli değil, birkaç günlük bir konu" dediğini belirtti. Fakat oğlunu her ziyaret ettiklerinde yeni bahanelerle karşılaştıklarını ifade eden anne, "Hep bir gece daha kalsın dediler" dedi.

2 GÜNLÜK BEKLEME 1 HAFTA OLDU

Sümeyra A., başta 1-2 gün süreceği söylenen beklemenin bir haftayı bulduğunu fark edince şüphelenmeye başladığını ifade ederek, "Artık çocuğumu çıkartmak istiyorum dedim. Bu sefer doktor Fırat Sarı, 'Solunumda sorun yok ama sarılık başladı' dedi. Çocuğumu çıkartmak istediğimde ise beni korkutmaya çalışarak 'Eğer evde kötüleşirse sorumluluk kabul etmem. Bunu göze alabiliyor musunuz?' dedi. Israrcı oldum ve sonunda imza karşılığı oğlumu çıkartabileceklerini söylediler."

TABURCU EVRAKLARI YÜZÜNDEN BIR GECE DAHA BEKLETILDILER

Oğlu Yahya Selim A., 8. gün taburcu edildi, ancak taburcu işlemleri sırasında kendilerine epikriz raporu verilmedi. "Kan tahlili yapıldı ve biz çocuğumuzu alıp eve gideceğiz diye düşünüyorduk. Ancak bir saat sonra taburcu evraklarında imza eksik olduğu ve doktorun çıkmış olduğu bahanesiyle bir gece daha beklemek zorunda kaldık. O gece eve yine boş döndük" dedi.

BAŞKA BIR DOKTOR GERÇEĞI AÇIKLADI

Bebeğini hastaneden çıkardıktan sonra güvendiği başka bir doktora götüren Sümeyra A., yapılan muayenede oğlunun hiçbir ciddi sağlık sorunu olmadığını öğrendi. Doktor, sarılığın normal bir durum olduğunu ve düzenli beslenmeyle kolayca geçebileceğini söyledi.

"KIM BILIR KAÇ BEBEK ZARAR GÖRDÜ?"

Olayın ardından, yaşadıkları psikolojik etkilerden bahseden Sümeyra A., "Biz bu süreçte kalıcı bir hasar yaşamadık, ancak kim bilir 2018’den bu yana kaç bebek hayatını kaybetti veya kalıcı hasar aldı" diye konuştu. Son olarak hastaneye ve Dr. Fırat Sarı'ya yönelik suç duyurusunda bulunan anne, yaşananların başka ailelerin de başına gelmemesi için adalet istediğini belirtti.

 

 

""Yenidoğan Çetesi" Bir Anneyi Daha Yıktı: Yürek Burkan Hikaye Herkesi Ağlattı!" haberi, 21 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Yenidoğan Çetesi" Bir Anneyi Daha Yıktı: Yürek Burkan Hikaye Herkesi Ağlattı! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Yenidoğan Çetesi" Bir Anneyi Daha Yıktı: Yürek Burkan Hikaye Herkesi Ağlattı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 22 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:51 Vural Çelik’in Vefatının Ardından Birsel’in Açıklaması Sosyal Medyada Olay Oldu!
  2. 01:43 Gülen’in Ölümüyle İlgili ABD'den İlk Tepki: 'Özel Şahıslarla İlgili Yorum Yapmayız'
  3. 00:53 Atatürk’ün çocukluk dönemini konu alan ilk animasyon filmi: 'Mustafa' galası yapıldı!
  4. 00:52 Iron Maiden'ın Efsanevi Solisti Paul Di'Anno Hayatını Kaybetti!
  5. 00:48 Şam’da İsrail’in füze saldırısı: 2 sivil yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı!
  6. 00:32 Fethullah Gülen'in ölümü sonrası Defne Joy Foster'ın annesi konuştu: 'FETÖ lakabını taktığı için..'
  7. 00:31 Genç İşsizliğine Çözüm: Saatlik Çalışma Modeli Tartışılıyor!
  8. 00:31 'Saygı1' konseri bu kez Sertab Erener için düzenleniyor!
  9. 00:22 Galatasaray’ın Gözdesi, Beşiktaş’a Geliyor! Hüseyin Yücel’den Açıklama!
  10. 00:21 Türk Şirketi, Dünya Devi IBM'in Yan Kuruluşunu Satın Aldı!
  11. 00:13 Avukat Demirkale'nin Yanıtları: Çocuk İstismarı Nedir? Yasal Düzenlemeler ve Eksiklikler!
  12. 00:10 Altının kilogram fiyatı 3 milyon 132 bin liraya arttı
  13. 00:09 İşsizlik verileri geriledi… İşverenlerin asgari ücret tahminleri ortaya çıktı!
  14. 00:04 İtalyan otomotiv devi Fiat, efsanevi modelinin üretimini sonlandırma kararı aldı!
  15. 00:00 Üst üste 3 kez Şampiyonlar Ligi kazanan kulüp iflas etti: "Yolun sonu geldi!"
  16. 00:00 14 Milyon Kişinin DNA'sı Tehlikede: İflas Sürecine Giren Şirkete Bağlı Tüm Veriler Kaybolabilir!
  17. 23:15 TikTok'ta skandal yaşandı!
  18. 23:14 Tükürük bilgileri sızan kullanıcılara 10 bin dolarlık tazminat ödenecek
  19. 23:14 Güney Kore, Kuzey Kore'den Rusya'daki askerlerini geri çekmesini istedi
  20. 23:13 Galatasaray'ın istediği oyuncuyu Beşiktaş alıyor: Hüseyin Yücel duyurdu
Gündem Haberleri