Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor

Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor

Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merd... Birçok alanda kullanılan elektrik kablolarının farklı maliyet aralıkları tüketicileri ucuz ürünlere teşvik ediyor. Ucuz ve kalitesiz kabloların vatandaşlar için maliyetinin çok daha büyük olabileceğini söyleyen yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, kalitesiz kablo kullanımının...

Elektrik kablolarının birçok alanda kullanılması, pazarın büyümesini tetikliyor. ResearchAndMarkets’in yayımladığı rapora göre, 2023’ü 247,24 milyar dolarla kapatması beklenen küresel kablo pazarının 2027’de 329,25 milyar dolara erişmesi bekleniyor. Bu büyümenin merdiven altı üretimleri de tetiklediğine dikkat çeken Aymeda Elektrik Müdürü Fırat Kızılateş, kalitesiz kabloların hasarlarını ve doğru kablo seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri söyledi.

Enerji ve iletişim kabloları, zayıf akım kabloları, şalter ve sigorta grubu ürünleri ile elektrik alanında kullanılacak el aletlerinin satışını yaptıklarını dile getiren Fırat Kızılateş, “Hemen her gün çıkan yangınlardan sonra yapılan araştırmalarda, elektrik kontağından çıktığına dair raporları sıklıkla duyuyoruz. Bunun sebebi doğru ürünlerin kullanılmaması, ucuz olduğu için yanlış ürünlerin tercih edilmesi. Kalitesini kanıtlamış büyük markalar yerine ucuz ürünlerin kullanılmasının maliyeti ne yazık ki daha yüksek oluyor” dedi.

yeni-proje-2024-01-02t170615-670.jpg

Dünya standartlarında ürün kullanılmalı”

“Her sektörde olduğu gibi, maalesef bizim sektörümüzde de kalitesiz merdiven altı ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor” diyen Aymeda Elektrik Müdürü Fırat Kızılateş, “Elektrikle ilgili tüm ürünler, insan yaşamı açısından ciddiye alınmalı ve denetime tabii tutulmalı. Standartlara uygun olmayan ürünlerin sırf ucuz olduğu için tercih edilmesi hem mal hem can kaybına yol açabilir. Özellikle hastane, okul, alışveriş merkezi, spor salonu gibi kamuya açık alanlarda halojen free kablolar ve dünya standartlarına uygun testlerden geçmiş elektrik ekipmanlarının kullanımı mecburi. Sadece toplu kullanım alanlarında değil, tüm tesisatlarda üretim standartlarına uygun belgeli üretim yapan markalar tercih edilmeli” şeklinde konuştu.

Kablo kadar kaliteli sigorta şalteri de önemli

Kablolarda standartlara uygun ürünlerin kullanmaması durumunda yangın çıkabileceğini belirten Fırat Kızılateş, “Elektrik yangınları aşırı akım, ark ve koruma sisteminin olmamasından kaynaklanabilir. Kabloların çekebileceği maksimum akım kapasitesi vardır. Kablolar, akımın karesiyle doğru orantılı şekilde ısınır ve ısındığı zaman izolasyonu kaybolur. Oluşan sıcaklık kablonun tutuşma sıcaklığına erişirse yangın meydana gelir. Yine uygun kablo kullanımı olmadığında halojen gazları açığa çıkabilir ve zehirlenmelere sebebiyet verebilir. Ayrıca, eğer sigorta atmazsa, tesisat yanar. Kablolar kadar kaliteli sigorta şalterinin de kullanılması önemli” ifadelerini kullandı.

“Ürünleri stokladığımız için fahiş fiyat artışlarından etkilenmiyoruz

Elektrik alanında kablo, şalter, sigorta gibi ürün gruplarına inşaattan havacılığa, savunmadan tıbbi ekipman sektörlerine kadar her alanda gereksinim olduğunu belirten Aymeda Elektrik Müdürü Fırat Kızılateş, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Hem mağazamızdan hem de e-ticaret internet sitemizden toptan ve perakende satışı yapıyoruz. Güvenilir markaların ürünlerini depolarımızda stokluyoruz. Böylece hızlı ürün tedariği yapabiliyoruz. Fahiş fiyat artışlarından etkilenmeden, müşterilerimize daha uygun fiyata kaliteli hizmet verebiliyoruz.”

Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor

Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor

"Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor" haberi, 02 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yerli elektrik malzemeleri tedarikçisi, merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:22 Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!
  2. 11:39 Tamer Karadağlı Şahan Gökbakar'ın adını duyunca sinirlendi
  3. 11:33 Milli Eğitim Bakanı Tekin'den "eğitimde şiddet" açıklaması
  4. 11:26 Fatih Altaylı: Her siyasetçi bilmeli ki, mesele bazen kapıdan çevirebilmektir
  5. 11:22 Öğretmen 15 yaşındaki öğrencisinden hamile kaldı
  6. 11:16 İstanbul'un göbeğinde lüks konut projesine izin: 19 katlı projeye izin verildi
  7. 10:53 Damat yıkıldı: 12 günlük gelin erkek çıktı
  8. 10:44 Müzisyen Kalben serbest bırakıldı
  9. 10:39 Birecik'te DEM Parti binasına ikinci saldırı
  10. 10:34 Cem Yılmaz bir aşkı daha bitti iddiası
  11. 10:33 Özgü Namal'ın magazincilerden sır gibi sakladığı çocukları görüntülendi!
  12. 10:28 Can Ataklı: AK Parti’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir
  13. 10:24 SGK'nın geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı
  14. 10:23 Süreyya Yalçın'ın Miami'deki Yas Günü! Kahreden Ölüm!
  15. 10:19 Halkbank ve Vakıfbank temettü dağıtmayacak
  16. 10:16 İflasın eşiğindeler: İki tekstil devi konkordato talep etti
  17. 09:51 Korkunç olay: 'Kocam yük olarak görüyordu' dedi, engelli oğlunu timsahlara yem etti
  18. 09:45 Barış Terkoğlu: Tepedekilerin ölüm dağıtan çocukları
  19. 09:41 2 bin 382 gündür hapiste: Osman Kavala'dan yeniden yargılama talebi
  20. 09:34 Ferrari, yeni güncellemeleri Fiorano'daki "özel bir testte" deneyecek
Yaşam Haberleri