Yetkililer, arsa sahiplerini uyarıyor: "Konut fiyatları yükseliyor diye bu hataya düşmeyin!"

Yetkililer, arsa sahiplerini uyarıyor:

Yetkililer, arsa sahiplerini uyarıyor: "Konu... Antalya Emlakçılar, İş Takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, arsa sahiplerinin konut fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle ev sahibi olabilmek için yeni arayışlara girdiğini belirtti.

Çağlar, arsa sahiplerinin müteahhit firmalarla anlaşarak arsa oranı karşılığı ev sahibi olmaya çalıştığını belirtti. Ancak bu anlaşmalarda alınan hisselerde büyük riskler bulunduğuna dikkat çekti ve ’Vatandaşlarımız konut alayım derken evdeki bulgurdan da olmasın,’ şeklinde konuştu.

Çağlar, sektörde birçok firmanın konut kampanyalarını yakından izlediğini vurgulayarak şunları belirtti:

‘’Türkiye ve KKTC’de arsa oranı karşılığı ev sahibi olmak isteyenlere firmalar çeşitli fırsatlar sunduklarını iddia ediyor. Biz ise vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Arsa oranı ile alınan hisselerdeki riskler çok fazla. Henüz tarihi belli olmayan teslim sözlerine sözlü olarak inanılmamasını, tapu ve kat karşılığı sözleşme yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini söylemek isteriz."

"UCU AÇIK HİÇBİR ŞEYE SÖZLÜ VEYA YAZILI OLARAK GÜVEN EDİLMESİN"

İsmail Çağlar, gayrimenkul sektöründe yaşanan yüksek fiyat artışlarının ev sahibi olmak isteyenleri alternatif seçeneklere yönelttiğine dikkat çekti ve şunları ekledi:

‘’Türkiye ve KKTC’de arsa sahibi olan insanların müteahhit firmalarla anlaşarak arsa oranı karşılığı ev sahibi olmaya çalışan vatandaşların daha ucuza konut sahibi olmanın yollarını aramalarını çok iyi anlıyorum. Ama bunun da birçok riskinin olduğunu akıllarından çıkarmasınlar. Zaten bu mevzuda da firmalarla yaşadıkları sorunlardan dolayı vatandaşlar odamıza şikâyetlerde bulunuyor."

RİSKLER NELER?

Antalya Emlakçılar, İş Takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, arsa oranı karşılığı konut sahibi olmak isteyen vatandaşların karşılaşabileceği riskleri şu şekilde açıkladı:

‘’Arsa oranı ile alınan hisselerdeki riskler çok olduğundan dolayı teslim tarihi sözlü olarak ifade edilen hiçbir sözleşmeye kesinlikle imza atılmasın. Sözleşme yapılırken tapu ve kat karşılığı sözleşme yapılmasına kesinlikle dikkat edilmeli. Ucu açık hiçbir şeye sözlü veya yazılı olarak güven edilmemeli. Mutlaka bir hukukçudan destek alınmalı veya Emlakçılar Odası ile irtibata geçilebilir. Tapu kesinlikle aranmalı, köklü firmalar ilk olarak tercih edilmelidir. Daire getirili arsaları almak isteyen yurttaşlarımız imzaladıkları sözleşmeleri çok dikkatli bir şekilde kontrol edip imzalamalıdır."

"VEKALETNAMELER ÇOK DİKKATLİ HAZIRLANMALI VE OKUNMALI"

Bu riskler arasında en önemlisinin arsa paylama şekliyle konut edinmek için noterden verilen vekaletnamelerin çok dikkatli okunması gerektiğini özellikle belirten Çağlar, ‘’Bu noktada da kesinlikle bir avukattan destek alınmalıdır. Müteahhit ya da yüklenicinin arsa sahibi paylaşımındaki oranı artırdığı zaman kendi paylarına düşecek dairenin payını da artıracaklar. Bu nedenle müteahhit ya da yüklenicinin alacakları daire sayısı ve oranı da yükselmektedir. Bundan dolayı verilen vekaletnamelerde kesinlikle projede konut veya sözleşmeden kaynaklanan tüm oran artışlarına, ‘yükselen oranda ortak olması’ ibaresi konulması önem arz etmektedir," ifadelerini kullandı.

"FİRMALAR SEBEPSİZ ZENGİNLEŞME YAŞIYOR"

İsmail Çağlar, Emlakçılar Odası'na birçok şikayetin geldiğini belirterek, arsa karşılığı konut projeleri yapan firmaların kampanyalarını çok dikkatli bir şekilde takip ettiklerini ifade etti:

‘’Arsa karşılığı kampanya ile konut yapan firmaları sıkı takip ediyoruz. Bir çoğunun tutamayacağı sözler verdiklerine şahit oluyoruz. Çünkü verdikleri sözlerin gerçekleşmesi şu anki piyasa koşullarına göre çok zor. Bu tür firmalar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de bu şekilde organizasyonları yapan kişi veya firmalar sebepsiz bir zenginleşme yaşıyor."

"ACİLEN YENİ ÖNLEMLER ALINMALI"

Arsa sahiplerinin, ucuz konut hayali kurarken tam olarak hangi risklere evet dediklerinin de farkında olmadığını vurgulayan Çağlar, ‘’Arsa tedariki ile birleşerek konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bu haklı talebinin istismar edilmemesi ve ellerindeki birikimlerin de heba olmaması için kesinlikle acilen yeni önlemlere gereksinim duyuluyor. Devlet yetkilileri bu konuyla ilgilenmeli’’ diye konuştu.

"Yetkililer, arsa sahiplerini uyarıyor: "Konut fiyatları yükseliyor diye bu hataya düşmeyin!"" haberi, 14 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yetkililer, arsa sahiplerini uyarıyor: "Konut fiyatları yükseliyor diye bu hataya düşmeyin!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yetkililer, arsa sahiplerini uyarıyor: "Konut fiyatları yükseliyor diye bu hataya düşmeyin!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
  2. 16:42 Hakan Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
  3. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  4. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  5. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  6. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  7. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  8. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  9. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  10. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  11. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  12. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  13. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  14. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
  15. 15:01 Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
  16. 14:55 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
  17. 14:51 İliç Maden Kazası: Komisyon Detayları Araştırıyor
  18. 14:42 Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
  19. 14:37 1 Mayıs Yasaklarına Karşı Taksim'de Protesto yapan 18 Genç Gözaltına alındı
  20. 14:31 Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!
Ekonomi Haberleri