Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum

Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum

Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum Görevinden affını isteyen eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafınca işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikâyette bulunan Büşra Bozkurt, yeni başkandan görevine iade edilmesini talep etti.

Sözcü’de yer alan habere göre, MB’nin yeni Başkanı Fatih Karahan’dan göreve iadesini talep eden Büşra Bozkurt, "Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için ‘operasyon’ dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum" dedi.

"Beni görevden alan yetkililer, baba Erol Erkan’ın talimatına karşı gelemediklerini üzüntüyle söylediler" ifadelerini kullanan Bozkurt, "Ben de son çare olarak CİMER’e başvurdum. Tüm gayem işime geri dönmekti. Gaye Hanım’ı hedef almadım. Ortada ne başkana karşı düzenlenmiş bir plan, ne operasyon, ne de iftira vardı. Sadece mağduriyetim vardı. Yalancılıkla suçlandım. Bugün yalancı duruma düşürülmekten kurtuldum, işsizlikten de kurtulmak, işime geri dönmek istiyorum" dedi.

HAFIZE GAYE ERKAN ISTIFA ETTI, ŞIMŞEK'IN ÖNERDIĞI FATIH KARAHAN YENI MB BAŞKANI OLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yönetimindeki yeni dönemde Merkez Bankası Başkanlığına atanan, ilk kadın başkan Hafize Gaye Erkan, 7 ay 23 gün sonra istifa etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "affını" talep eden Erkan, istifa metninde, hakkında son dönem ortaya atılan iddialara ilişkin olarak "itibar suikastine uğradığını" ifade etti. Erkan, "Bu süreçten ailem ve dahası şu ana kadar bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum" derken, istifa duyurusundan bir dakika sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı hesabından jet hızıyla açıklama geldi. Erkan’ın aldığı kararın kişisel olduğunu söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, "Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan oldu. Kararda, "affını isteyen" Erkan'la ilgili "görevden alınmıştır" ifadesi dikkat çekti. Daha önce "görevden affını" talep eden eski Hazine ve Maliye Bakanları Berat Albayrak ve Lütfü Elvan ile ilgili Resmi Gazete'de yer alan kararlarda, "görevden affını isteyen ve af talebi kabul edilen" ifadeleri yer almıştı. 

 

"Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum" haberi, 04 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 04 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:57 Amansız hastalık zengin ve ünlüleri etkiliyor: Bu bir yıldız ateşi mi?
  2. 17:54 Olmasından korktuğunuz şeyler başınıza geliyorsa ters çaba yasası hakkında bilmeniz gerekenler var
  3. 17:00 FETÖ Soruşturmasında 44 Kamu Görevlisine Gözaltı Kararı
  4. 16:56 Bireysel Kredilerde Rekor Artış: 3.1 Trilyon TL'ye Ulaştı
  5. 16:44 Çaykur Rizespor, Hatayspor maçı için idmanda!
  6. 16:37 Montella'dan kadro kadrajı!
  7. 16:32 Evde Çilek Sapı Sirkesi: Sağlıklı, Ekonomik ve Kolay Tarif!
  8. 16:28 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
  9. 16:24 İskoçya-İsrail maçına güvenlik gerekçesiyle yandaş alınmayacağı açıklandı!
  10. 16:22 NBA'de Sezonun En İyi Çaylakları Belli Oldu: Genç Yetenekler Parlıyor!
  11. 16:17 Futbolseverler Dikkat! 3 Muhteşem Maç Bu Kanallarda Şifresiz Yayında!
  12. 16:14 Ellerinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getirmek için tüyo!
  13. 16:12 İyi karpuz bu 4 yöntemle belli oluyormuş
  14. 16:10 Bu test yaşam sürenizi ortaya çıkarıyor!
  15. 16:07 ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
  16. 16:06 21 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
  17. 16:03 Yılmaz Vural resmen bir başına kaldı!!
  18. 16:02 Kolay bayatlamayan susamlı tuzlu kurabiye tarifi
  19. 16:01 Tarihi Eser Kaçakçılığına Karşı Başarılı Operasyon: 607 Obje Ele Geçirildi, 5 Şüpheli Gözaltında
  20. 16:00 Toni Kroos futbol'dan ayrılıyor!
Ekonomi Haberleri