Yılmaz Özdil: Eyyy NASA… Türkiye’de bu kadar değerli ak’tronot varken…

Yılmaz Özdil: Eyyy NASA… Türkiye’de bu kadar değerli ak’tronot varken…

Yılmaz Özdil: Eyyy NASA… Türkiye’de bu kadar... Arizona Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren astrobiyolog Doç. Dr. Betül Kacar, evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA

Arizona Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren astrobiyolog Doç. Dr. Betül Kacar, evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edildi. Yılmaz Özdil, Betül Kaçar'ı yazdı.

Astrobiyolog Doç. Dr. Betül Kacar, evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edildi.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Betül Kacar'ı yazarak, ülkede kadına ve bilime verilen önemle birlikte bakış açısının ne kadar kıt olduğunu gözler önüne serdi.

Bu ülkeyi “kadın erkek eşitliği fıtrata ters” diyen cumhurbaşkanı yönetiyor.

Cern'de 8 bin fizikçinin, 10 milyar dolara malolan hadron çarpıştırıcısında Tanrı parçacığını bulmak için tarihi deneye başladığı gün… Bu ülkede, din eğitimi almadığı halde din adamı kabul edilen molla'ları kadrolu imam olarak devlette işe aldılar.

Bu ülkenin diyanet işleri başkanlığında “vakit hesaplama müdürlüğü” var, “astronom”lar çalışıyor, namaz vakitlerini, oruç vakitlerini, kıbleyi, dini günleri tespit ediyorlar, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'yle koordineli çalışıyorlar, diyanet işleri başkanlığı “rasathane” kurmak için hazırlık yapıyor, çünkü, astronomi bilimi olmazsa, namaz bile kılamazsın. Ama… Bu ülkede, bilim bakanlığının bütçesi azaltıldı, diyanet işleri başkanlığının bütçesi arttırıldı, imam bütçesi bilim bütçesinin dört katı oldu.

Bu ülkede, dekolte giyen kadınların tecavüzü göze alması gerektiğini söyleyen, “kadının evden çıkması caiz değildir, parfüm haramdır, topuklu ayakkabı ayete aykırıdır, saç boyama caiz değildir, kadının fazla laf etmeden arada sırada konuşmasında sakınca yoktur” diyen profesör var.

Siz soyunursanız melekler dışarı çıkar, şeytan odada tek kalır

Bu ülkede, “sevişirken elbiselerinizi çıkarmayın, cinsel münasebet sırasında eşeklerin yaptığı gibi tamamen soyunmayın, odada melekler vardır, siz soyunursanız melekler dışarı çıkar, şeytan odada tek kalır, oluşacak çocuk şeytanın nasibi olur” diyen profesör var.

Bu ülkede, “bir kadınla tokalaşmak ateş tutmaktan daha korkunç, bir kadınla bir erkeğin ellerinin birbirine değmesi caiz değildir” diyen kimya profesörü rektör var.

Bu ülkede, “dualarımızla cıvatalarını gevşettik, Challenger uzay mekiğini biz düşürdük” diyen tarikat şeyhi var.

Bu ülkede, NASA'nın araştırmalarını israf olarak nitelendirerek, “Mars'ta su var mı, et var mı, but var mı, manyak manyak işler bunlar, masrafa değmez, insan bu kadar akılsız olur mu yahu, salak herifler, bu kafirlerin hepsi cahil zaten, ver bana yüz bin dolar, hepsini anlatayım” diyen ulema var.

“Sokağa çıkan hamileler terbiyesiz” diyen tasavvuf düşünürü var

Bu ülkede, aynı anda iki yerde birden görülebilen Tillo evliyalarının kerametleri projesi, Tübitak tarafından “bilimsel” kabul edildi, “bilim fuarı”nda sergilendi.

Bu ülkede, “sokağa çıkan hamileler terbiyesiz” diyen tasavvuf düşünürü var. Bu güya düşünür olanı, düşünmeyenleri varın siz düşünün gari!

Bu ülkede kadın sıfatına bile tahammül edemedikleri için, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'ndan “kadın” kelimesini çıkardılar.

Bu ülkenin Tbmm başkanlığı “harem selamlık” iftar veriyor, kadınlarla erkeklerin aynı masada yemek yemesine bile tahammül edemiyorlar, kadın'ın sıfatına bile tahammül edemedikleri için, milletvekillerine gönderilen davetiyetede “hanım” denildi.

Bu ülkede, “NASA da kim oluyor, bizim teknolojimiz onlardan ilerde, NASA bizim çok gerimizde” diyen profesör bakan var.

Bu ülkede, “kızlı erkekli eğitime karşıyım” diyen, “tecavüze uğrayanlar doğursun” diyen, “kadınlar iş aradığı için işşizlik oranı artıyor” diyen, “kadın evinde otursun” diyen, “kadına yönelik şiddet fazla değil, medya abartıyor” diyen, kahkaha atan kadınların “iffetsiz” olduğunu söyleyen bakanlar var.

Bu ülkede, Türk Standartları Enstitüsü “harem selamlık otel” kriterlerini belirledi, altı yaş sınırı getirildi, altı yaşındaki oğlan çocukları harem selamlık otellerin “bağyan” bölümüne girerse, o otel helal olmuyor!

Bu ülkede, astronomi ve uzay bilimleri profesörü, varlığıyla onur duyduğumuz Rennan Pekünlü'yü, yandaş medyanın iftiralarıyla türban kumpasıyla hapse attılar.

Bu ülkede, “İslami olarak cumhurbaşkanımıza itaat etmek farzı ayn'dır, cumhurbaşkanımıza karşı çıkmak haramdır” diyen, Uzay Bilimleri Fakültesi'nde doçent olmuş, rektör var.

Bu ülkede, kadın heykelini erotik bulup, depoya kaldıran üniversite var.

Bu ülkede, seçimlerde kadınlara oy verilmemesi gerektiğini belirten, “kadınlar çalışmamalı” diyen Uzay Bilimleri Fakültesi dekanı var.

Hal böyleyken…

Türk bilim insanı Betül Kaçar, NASA'nın evrende yaşam izlerini araştırmak üzere kurduğu ekibe dahil edildi.

Bu saygısızlığı yetmiyormuş gibi, küstah bir açıklama yaptı…

“Bana Cumhuriyet çocuğu diye hitap edilmesi çok anlamlı, biz kadınlara eğitim ve fırsat eşitliği veren Cumhuriyet'e borcumuz var, evrensel değerlerin, aklın, bilimin öncelik bulduğu bir yıl olsun” dedi.

Eyyy NASA…

Türkiye'de bu kadar değerli ak'tronot varken, bir kadını bu göreve getirmenizi kınıyoruz!

Astrobiyoloji ya da Egzobiyoloji Nedir?

Astrobiyoloji ya da egzobiyoloji, disiplinler-arası bir bilim olup, özellikle evrende yaşamın ortaya çıkmasını ve evrimini sağlayan jeokimyasal ve biyokimyasal etken ve süreçleri konu alır; bir başka deyişle, evrende biyolojik kökenin, evrimin, dağılımın ve canlıların geleceğinin incelenmesidir. Bu bilimsel disiplinler-arası alan, kısaca, Güneş Sistemi’miz içinde ve dışında kalan "yaşanabilir gezegen"lerdeki yaşanabilir ortamların araştırılmasını, abiyogenez (prebiyotik kimya) kanıtlarının araştırılmasını, Mars’ta ve Güneş Sistemi’mizde yaşamı, Dünya’daki yaşamın evriminin kökenleri ve erken dönemleri üzerine laboratuvar çalışmalarını ve alan araştırmalarını ve yaşam potansiyelinin Dünya ve uzaydaki zorluklara uyarlanması çalışmalarını kapsar.

"Yılmaz Özdil: Eyyy NASA… Türkiye’de bu kadar değerli ak’tronot varken…" haberi, 20 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Yılmaz Özdil: Eyyy NASA… Türkiye’de bu kadar değerli ak’tronot varken… haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yılmaz Özdil: Eyyy NASA… Türkiye’de bu kadar değerli ak’tronot varken… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:42 Türkiye'de Kart Kullanımı Hızla Yükseliyor: 2023 BKM Verileri
  2. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  3. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  4. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  5. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  6. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  7. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  8. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  9. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  10. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  11. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  12. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  13. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  14. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  15. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  16. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  17. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  18. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  19. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  20. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
Haberleri