Yılmaz Özdil: Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin içindedir

Yılmaz Özdil: Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin içindedir

Yılmaz Özdil: Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin... "Aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var. Toplumdaki karşılığı açısından baktığımda bu kişi aday olursa yıkar geçer. Bana göre halkın içinde var olan, halkta karşılığı bulunan kişinin aday olması lazım"

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'le ilgili, "Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin içindedir; dün neyse bugün de aynısı. Toplumda Peker’e inanılmaz bir güven var." değerlendirmesini yaptı. Özdil, "Aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var. Toplumdaki karşılığı açısından baktığımda bu kişi aday olursa yıkar geçer. Bana göre halkın içinde var olan, halkta karşılığı bulunan kişinin aday olması lazım" diye konuştu.

Yılmaz Özdil, Bizim TV'de Lale Özan Arslan'ın sorularını yanıtladı. Özdil, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamalarının Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtirken; CHP'yi konuyla ilgili sessiz kalmakla eleştirdi. 

Özdil'in açıklamaları şöyle: 

"CHP'nin ağzını açmaması tarihi bir utanç"

Devlet Bahçeli'nin açıklamasında ‘Görüşlerine katılırsın, katılmazsın, laiklik Türkiye cumhuriyeti için hayati bir şeydir' diyor. Laiklikle ilgili Devlet Bahçeli açıklama yaparken, CHP'nin ağzını açmaması yine tarihe kaydettiğimiz, tarihe kaydedilmesi gereken bir utançtır.

Laiklik, aslında Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her yurttaş için olmazsa olmaz açıklamadır. Laiklikle ilgili saçma sapan tartışmalar çıkınca Adalet ve Kalkınma Partisi adına Ömer Çelik, ‘Laiklik tartışılamaz' dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi bu kadar net bir çizgiyle ortaya koyuyor, CHP yönetimi gıkını çıkaramıyor.

Tayyip Erdoğan,' Gündem belirlemek benim işim, gündemi belirlemezsem ben ne işe yarıyorum' dedi. Toplumun senin açıklamalarını ve gündemini konuşmasını sağlamaktır siyaset.

Sedat Peker'in toplum tarafından saniye saniye, kelime kelime takip edilen gündemleri var. Bari bunu gündeme oturtun, o da yok. AKP'nin bakanı ‘hırsız çuvalı' dedi. Muhalefetin belirlemesi gereken gündemi AKP'li bakan verdi. Onu bile yapmadılar.

*Sen yoksa gündem mi oluşturmak istemiyorsun? Böyle iyi mi oluyor? Adalet ve Kalkınma Partisi orada ve muhalefette sen varsın, Hacivat-Karagöz gibi güzel mi oluyor? Bu statüko iyi mi?

"AKP, seçimi mülteci meselesi yüzünden de kaybetti"

Afganistan ile ilgili niye gündem oluşturmuyorsun? Suriyelilerle ilgili niye gündem oluşturmuyorsun? Sokaktayım, toplumun gündemi bu. Suriyeli mülteci meselesi toplumun yakıcı gündemi.

Özellikle de AKP'ye oy veren seçmenin aslında daha çok gündemi. İstanbul seçimini kaybetme sebeplerinden biri de bu. Suriyelileri toplayıp şehirlere salınca, daha çok Adalet ve Kalkınma Partisi seçmenlerinin yaşadığı ilçelere yerleştiler.

CHP'nin ağırlıklı olarak seçmeninin bulunduğu yerlerde kaçak mülteci az…AKP'ye oy veren kitle bu mülteci meselesinden çok rahatsız olduğu için Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul’u bile kaybetti. Bunu bile gündeme getirmiyor, sonra ‘AKP bizi gündem tuzağına çekmek istiyor' diyorlar.

Zincir market 

Zincir marketlere sardı şimdi AKP. Fahiş fiyatlar var, çarşı pazar yanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi kendisini sütten çıkmış ak kaşık göstermek için marketleri hedef gösteriyor. Bunu kimse yemiyor. Bari burasını tutun ve gündem yapın. O da yok.

"İmamoğlu ve Yavaş'la ilgili çok ciddi bir ambargo var"

Bağımsız medyayı eleştiren Yılmaz Özdil, “Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile ilgili çok ciddi bir ambargo var” diyerek şöyle konuştu:

Mansur Yavaş ödül alırsa onu haber yapıyorlar. Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı, vatandaşa dokunduğu inanılmaz çalışmaları var. CHP'ye oy veren bir insan olarak değil, toplumu gözlemleyen bir gazeteci olarak söylüyorum.

Çok başarılı bir belediye başkanı. Ankara'da yıllardır hayatları boyunca İsmet İnönü'den beri CHP'ye oy veren kitle var. Mansur Yavaş, farklı bir siyasi görüşten gelip Millet İttifakı'nın adayı oldu. Ben bu kadar sevdikleri bir belediye başkanı görmedim.

Gerçekten çok başarılı belediye başkanı. Ama haber yok. Eskişehir'i haber olarak görüyor musunuz? Adana'yı görüyor musunuz? Antalya ve Aydın…Topuklu Efe, Aydın tarihine geçecek kadar başarılı bir belediye başkanı.

Muhteşem işler yapıyor. Niye yok? Çünkü bağımsız yayın yapıyoruz ayaklarıyla zamanında ‘Ekmek için Ekmeleddin'i' Atatürkçü aday diye kakalayan kitle, şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi karşıtı seçmen kitlesini koyun gibi güdüyor.

Adaymış gibi yapıyorlar, seviyormuş gibi yapıyorlar, ağır bir ambargo uyguluyorlar. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a ambargo uygulanıyor. Ben bunu gazeteci olarak görüyorum. Gazetelerde de görüyoruz.

Ağzıyla kuş tuttuğunda iki santimlik bir haber. Ondan sonra devamlı genel merkez haberleri. Bunu, bağımsız tabir ettiğimiz medya daha önce de yaptı.

"Benim cumhurbaşkanı adayım belli"

Benim Yılmaz Özdil olarak aday gösterilirse açık ara kazanacağını düşündüğüm bir adayım var. Bu benim adayım. Toplumdaki karşılığı açısından baktığımda bu kişi aday olursa yıkar geçer, açık ara…

Özdil, Meral Akşener'e teşekkür etti

Meral Akşener, tarihi sorumluluğunu yerine getirdi. Ben yurttaş olarak kendisine teşekkür ediyorum. Meral Akşener ve İyi Parti, parlamenter rejimden yana tarihi bir tavır aldı ve tarihi bir çağrıda bulundu. Ben yurttaş olarak kendilerine teşekkür ederim.

"CHP'liler kavşakta"

CHP milletvekillerine, il başkanlarına, belediye başkanlarına, delegelerine tarihi bir kavşakta, tarihi bir görev düşüyor. Herkesin, özellikle CHP'de görev alan herkesin Mustafa Kemal Atatürk ve Kuva-yi Milliye'ye yakışır bir karar vermesi lazım. Kendisini değil, vatanı milleti düşünen karardan yana olması lazım.Bu siyasi atmosferde isim telaffuz etmenin çok erken olduğunu görüyorum. CHP'nin veya Millet İttifakı'nın adayı belli olacaksa henüz çok erken. Bana göre halkın içinde var olan, halkta karşılığı bulunan kişinin aday olması lazım.

"HDP'nin oyu 12-14 bandında olacaktır"

İşinize geldiği zaman HDP kitlesini seven, işinize gelmediği zaman HDP kitlesine küfreden sizlersiniz ahlaksız olan. MHP'ye bakın, somut bir HDP politikası var. ‘Kapansın' diyor. 10 sene önce de öyle diyordu, bugün de öyle diyor. Fırıldak gibi dönenlere bakıyorsunuz, HDP'ye oy veren kitleyi keriz zannediyor. ‘Seversek oy verir' zannediyorlar. HDP bu süreçte benim tahminim 12-13-14 banında oy alacaktır. Cumhurbaşkanlığını somut olarak etkileyecek ve belirleyecektir. Oy oranı ortada. Toplumdan gözlemlediğim kadarıyla HDP'nin oyları kemik gibi duruyor. Nasıl belediye seçimlerinde belirleyici rol oynadıysa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de banko belirleyici rol oynayacak.

“Erdoğan Kaybetmemek için her şeyini yapacaktır. Son belediye seçiminde olduğu gibi muhalefet doğru aday çıkarırsa, sandıkları doğru tutarsa, bağımsız tabir edilen medyamız kalemini satmazsa, AKP'nin seçim kazanma ihtimali yok. AKP'nin seçim kazanması için bir tek yol var. AKP'nin kazanacağı aday çıkarılsın diye bağımsız medyada bir çaba görüyorum” 

(sozcu.com.tr'dan alınmıştır)

"Yılmaz Özdil: Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin içindedir" haberi, 27 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yılmaz Özdil: Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin içindedir haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yılmaz Özdil: Sedat Peker Kuvayi Milliye'nin içindedir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  2. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  3. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  4. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  5. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  6. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  7. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  8. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  9. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  10. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  11. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  12. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  13. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  14. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  15. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  16. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  17. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  18. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  19. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  20. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
Gündem Haberleri