YKS ve LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama!

YKS ve LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama!

YKS ve LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Baka... Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs nedeniyle eğitime verilen araya ilişkin "Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulu'nun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak. Televizyonda eğitimle tam bir eğitim söz konusu olmaz,...

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs nedeniyle eğitime verilen araya ilişkin "Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulu'nun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak. Televizyonda eğitimle tam bir eğitim söz konusu olmaz, bunun farkındayız fakat tedbirimizi almak zorundayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. Bütün vatandaşlar şundan emin olsun, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hukukun her zaman koruruz. Biz sınavı yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacağız. Öğrenciler yüz yüze hangi eğitimi aldılarsa sınav içerikleri de onlardır.

Dün itibarıyla 900 milyon öğrenci okulda değil. Bütün dünyada 1 milyara yakın öğrenci okula gitmiyor. Bu sayı artacak.

UZAKTAN EĞİTİM UZATILACAK MI?

İkinci hafta tatil değil uzaktan eğitim. Uzayıp uzamaması, Bilim Kurulu'nun alacağı tavsiye kararları doğrultusunda ortaya çıkacak. Televizyonda eğitimle tam bir eğitim söz konusu olmaz, bunun farkındayız fakat tedbirimizi almak zorundayız. Televizyonda vereceğimiz eğitim aynı zamanda geçmiş konularla, yüz yüze eğitimle de bağlantılı olacak.

Destekleme ve yetiştirme kurslarını, bu virüsten dolayı ortaya çıkan telafi ihtiyaçlarını gidermeye yönelik hale getiren program hazırladık.

"ÇİN'İN ARDINDAN EN İYİ DURUMDA OLAN ÜLKE BİZİZ"

Uzaktan eğitimimizin şu andaki merkezi televizyon çünkü internet erişimiyle ilgili bazı sınırlılıklar var. Bu sürecin uzaması ya da uzamamasına ilişkin bizim hazırlıklarımız var, senaryolarımız var. Bütün ekip ve içerikler hazır, çekimler bitti. Pazartesi 09.00'da başlayacak. Dersler okuldaki gibi 40 dakika değil 20 dakika olacak. Uzaktan eğitim konusunda dünyada en iyi Çin, sonra biz geliyoruz. Bunu ulusal düzeyde yapan nadir ülkelerden biriyiz.

LGS VE YKS SINAVLARI ERTELENECEK Mİ?

Diyelim çocuk izleyemedi, kaçırdı. Tekrar saatleri var. İlkokulun, ortaokulun, lisenin listesi ayrı. Bunların hepsi hazır. Özellikle sınav senesinde olan çocuklar için ekstra bazı çalışmalarımız var. Mesela sanal sınıflar. Bunların takvimi, hangi ilde ne zaman, hangi saatte açılacak, bunların hepsi hazır ve yayınlanacak. Bizim elimizde şu anda 3 tane sınav paketi var. Bu hazır, ben desem ki 'Bu paketi 5 dakika sonra hayata geçirelim', geçirebiliriz. LGS ve YKS, eğer sağlık koşulları bunu gerektirirse ertelenebilir. Tercihim ertelememek, zamanında yapmak sınavı.

Televizyon kanallarıyla ilgili tüm ayrıntılar birazdan bütün televizyonlarda, haber mecralarında yer alacak. Şu anda dağıtımı yapılıyor. Özel okullardaki öğrencilerimize de 23 Mart günü akademik destek yazılımını açıyoruz. Televizyonlarda ihtiyaç duyulan dersleri, konuları bizim öğretmenlerimiz gönüllü hazırladı. Belirli merkezlerde, stüdyolarda, belirli okullarda öğretmenlerimiz küçük gruplar halinde çalışıyor, sonra test yayınlar yapılıyor. Hafta sonu da bütün televizyonlardaki içeriğin ve EBA alt yapısının son çalışmaları yapılacak.

"KİTAP OKUYAN ÇOCUKLAR SINAVLARDA DAHA BAŞARILI"

Biz 'Televizyondan izlediğiniz derslerden sınav yapacağız' diye bir yaklaşım içinde değiliz. Bizim derdimiz denetlemek değil, bizim derdimiz illa sınav yapalım da değil. Bizim derdimiz eğitimi eğitim gibi yapmak. Anne babalar sınavla ilgili endişeye sahipse bilsinler ki kitap okuyan çocuklar sınavlarda daha başarılı. Ortak okuma saatleri yapabilirler. Psikososyal destek paketimiz bir iki gün içinde devreye giriyor.

Ders ortamı gibi olmalı. Bir masa düzeni olabilir, ders izlerken veya çalışırken sürekli bir şeyin yenildiği, içildiği çok daha esnek bir ortam yerine daha ders ortamına benzer, sınıf ortamına odaklanmayı sağlayacak bir yaklaşım söz konusu olabilir.

Yıllık programımız bu sene geçerli değil. Geçerli olan yıl sonunda öğrencilerimizin ulaşmasını beklediğimiz yere ulaşmak için telafi paketi. 20 bin öğretmenin takvimiyle ilgili çalışılıyor. Tatil, virüs meselesinden dolayı biraz izliyoruz. Atama gibi takvimi de ilan edeceğiz.

"YKS ve LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama!" haberi, 19 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan YKS ve LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YKS ve LGS ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan açıklama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri