YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki vaka ve temaslı durumunda ne yapılacak?

YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki vaka ve temaslı durumunda ne yapılacak?

YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki vaka ve tema... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversitelerde alınacak koronavirüs tedbirlerine yönelik hijyen kriterlerini belirledi.

 

YÖK, üniversite kampüslerinde uygulanacak Covid-19 tedbirlerine ilişkin bir kılavuz yayımladı. Buna göre, kapalı alanda bulunan herkes sürekli maske takacak, ortak alanlar klima kullanılmadan sıkça havalandırılacak. Derslikler 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde düzenlenecek ve kişiler arası en az 1 metre mesafe olacak.

VAKA VE TEMASLI DURUMUNDA NE YAPILACAK?

Kılavuzda üniversite yerleşkeleri içerisinde pozitif vaka saptanması durumunda 'temaslılar' ve 'yakın temaslıların' tespit edilerek ilgili sağlık birimlerinin bilgilendirilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yakın temaslıların hemen izole edilmesi bilgisine yer verildi.​ Kılavuzda, şu ifadelere yer verildi:

MASKE KULLANILACAK, ORTAMLAR SIKÇA HAVALANDIRILACAK

"Kapalı alanlarda bulunan herkesin sürekli maske kullanımı sağlanmalıdır. Birlikte yapılan aktivitelerde yakın mesafede olunması gerekli ise maskeye ilaveten ayrıca yüz siperliği de kullanılmalıdır. Ortak kullanılan mekanlarda mümkün olduğunca klima veya vantilatör kullanılmamalı, ortamlar sıkça havalandırılmalıdır.

KİŞİSEL HİJYEN VE ORTAK KULLANILAN ALETLERİN DEZENFEKSİYONU

"Kampüse gidiş ve gelişlerde faydalanılan toplu taşıma veya servis araçlarında mutlaka maske takılacak. Mikroskop, bilgisayar ve T-cetveli gibi ortak kullanılan aletler, kullanım bittikten hemen sonra zarflı virüslere etkili, materyal uyumu olan dezenfektanlar ile temizlenecek ve temiz olarak saklanacak. Öğrencilere ve tüm personele yönelik, bilgisayar, laboratuvar cihazları, telefon ve masa benzeri ortak kullanımı zorunlu cihazları kullanmadan önce ve sonra dezenfekte etmeleri gerektiğini hatırlatıcı afişler hazırlanarak uygun yerlere asılacak."

DERSLİKLERDE 4 METREKAREYE 1 KİŞİ ÖNERİSİ

"Kampüs içerisindeki derslik, kütüphane, laboratuvar, yemekhane, spor tesisleri gibi ortak kullanım alanları periyodik olarak temizlenecek, ortak kullanılan alanlarda kişi sayısı azaltılacak. Dersliklerde 4 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde sınıf ve dersliklerin kapasitesinin belirlenecek, oturma düzeninde kişiler arası en az 1 metre mesafe korunacak. Derslik girişinde o dersliğin maksimum öğrenci kapasitesini belirten bilgileri içeren görsel materyallere yer verilmeli, oturma düzeni ve mesafeleri de önceden ayarlanmış olmalı." Kılavuzda ayrıca, "Dersin niteliğine göre öğrencilerin yüksek sesle konuşma, şarkı söyleme gibi faaliyetlerinin de olduğu durumlarda fiziki mesafe düzenlemesinin en az 1,5-2 metre olacak şekilde uygulanması daha uygun olacaktır. Damlacık oluşturması nedeniyle şarkı söyleme koro çalışması, tiyatro provaları gibi yüksek sesle yapılan aktiviteler için küçük derslikler ve sınıflar yerine büyük salonlar tercih edilmelidir" şeklinde tavsiyelerde de bulunuldu.

"YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki vaka ve temaslı durumunda ne yapılacak?" haberi, 07 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki vaka ve temaslı durumunda ne yapılacak? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YÖK açıkladı: Üniversitelerdeki vaka ve temaslı durumunda ne yapılacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:02 Emekli Başvurularına Yüksek Promosyon Fırsatları: 18 Bin TL'ye Kadar Ödeme! İşte O 11 Banka!
  2. 20:01 CHP’nin kararı sonrası Erdoğan’dan 1 Mayıs açıklaması geldi: "Taksim miting yeri değil"
  3. 20:00 Tarihi Taş Köprü Definecilerin Hedefinde: Şemdinli'de Kültürel Mirasa Zarar Verildi
  4. 19:58 Kemikleri ve eşyaları bulunmuştu :Korhan Berzeg'e yönelik arama çalışmaları sona erdi
  5. 19:55 Erdoğan'dan Muhalefete 1 Mayıs Tepkisi: Taksim'deki Dayatmalar Masum Değil!
  6. 19:51 Kocasına Tasma Takıp Gezdirdi! Alışveriş Ortasında Skandal Görüntü!
  7. 19:50 Yarın Gelecek İlk Zam Belli Oldu: Doğalgaza Zam Yapılacak!
  8. 19:46 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Nisanda Düştü: Conference Board Verileri
  9. 19:45 İşte giyim devi Koton'un halka arz detayları!: Paylar ve halka arz detayları
  10. 19:43 Meteoroloji'den İzmir için açıklama!: 1 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
  11. 19:41 Reynmen, Sevgilisine Evlilik Teklifi Etti! Evleniyor!
  12. 19:25 Şükrü Deviren Mal Varlığını duyurdu
  13. 19:25 Tatil günü için sağanak uyarısı geldi: Etkisi artacak
  14. 19:24 İstanbul Barosu 1 Mayıs hakkında açıklama yaptı!: İşte detaylar
  15. 19:19 Ekonomistler borsa uyarısı yapıyor!: Garanti BBVA karı git gide yükseliyor!
  16. 19:15 Emeklilik sistemi değişiyor mu?: İşte detaylar
  17. 19:13 Apple Watch alamıyorsanız bunu alabilirsiniz!: Fiyatı oldukça uygun!
  18. 19:06 ABD'den İsrail'in Refah'a Olası Kara Saldırısına Tepki: Güvenlik Öncelikli!
  19. 19:03 Sosyal Yardım Alan Haneler Türkiye'de Yüzde 52 Arttı: Yoksulluk Riski Büyüyor
  20. 18:58 Borsa günü negatif bir seyirle noktaladı
Eğitim Haberleri