Yük taşımacılığını ‘Hyperloop’ ile yapmaya hazırlanıyorlar
Yük taşımacılığını ‘Hyperloop’ ile yapmaya h... Yük taşımacılığını saatte bin kilometre hıza ulaşabilen 'Hyperloop' aracılığıyla yapmaya hazırlanan Hollanda'da Amsterdam ile Rotterdam limanı arasında inşaa çalışmaları başladı.
Hollanda'nın, önümüzdeki yıllarda yük taşımacılığını saatte bin kilometre hıza ulaşabilen 'Hyperloop' aracılığıyla yapmaya hazırlandığı açıklandı. BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, başkent Amsterdam ile Rotterdam limanı arasında bir Hyperloop inşaa edilmesi için çalışma başlatıldı. Özel bir vakum tüp tarafından çekilen ve saatte bin kilometre hıza ulaşabilen trenler tarafından yapılacak yük taşımacılığına ilişkin denemeler başarılı olursa Hyperloop, yolcu taşımacılığında da kullanılacak.
HYPERLOOP NEDİR?
Amerikalı girişimci Elon Musk tarafından geliştirilen Hyperloop, bir vakum tünel tüpü içerisinde yüksek hızda yolcu ve yük taşınmasını sağlayan sistem. İnsanlı ilk deneme sürüşü Kasım 2020'de Las Vegas'ta gerçekleştirilen hız yuvarı ile Avrupa'daki seyahat süresinin kısaltılması amaçlanıyor. Hollanda, bu yeni sistemi ilk olarak yük taşımacılığında kullanmayı hedefliyor. Amsterdam'daki Schipol Havalimanı, çiçekçilik sektörü ve ihracatçı birlikleri ile belediyeler tarafından desteklenen bir proje hazırlandı.
"Yük taşımacılığını ‘Hyperloop’ ile yapmaya hazırlanıyorlar" haberi, 24 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 24 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Yük taşımacılığını ‘Hyperloop’ ile yapmaya hazırlanıyorlar haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yük taşımacılığını ‘Hyperloop’ ile yapmaya hazırlanıyorlar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 05 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.