Yumaklı: Tarımsal Dönüşüm Eylem Planı ile Süt Üretiminde İstikrar Hedefleniyor

Yumaklı: Tarımsal Dönüşüm Eylem Planı ile Süt Üretiminde İstikrar Hedefleniyor

Yumaklı: Tarımsal Dönüşüm Eylem Planı ile Sü... Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiğ süt sektöründeki sorunları çözmek amacıyla yeni bir eylem planını devreye aldıklarını duyurdu. Bakan Yumaklı, "Çiğ Süt Eylem Planı"nın sektörde istikrarı sağlamayı hedeflediğini belirterek, plan kapsamında atılacak adımları paylaştı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çiğ Süt Eylem Planını başlattıklarını açıkladı. Antalya’da dün başlayan ve 3 gün sürecek olan Ulusal Süt Çalıştayı’nda konuşan Yumaklı, önümüzdeki günlerde 2028’e kadar olan hayvancılık yol haritasını kamuoyuyla paylaşacaklarını da söyledi. Son birkaç ayda üretimin planlanmasından sözleşmeli üretime, kullanılmayan arazilerin işlenebilmesinden Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki (ÇKS) problemlerin ortadan kaldırılmasına kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirten Bakan Yumaklı, "Önümüzdeki günlerde, 2028’e kadar olan Hayvancılık Yol Haritamızı kamuoyuyla paylaşacağız.

Üreticimizi ve tüketicimizi koruyup kollayacak yol haritasını sektörümüzün katkılarıyla hazırladık, bitti. Amacımız; kayıtlı, verimlilik, kalite ve sürdürülebilirlik esasına uygun, bu temeller üzerine oturmuş bir hayvancılık sektörünü oluşturmak. Bunu da hep birlikte oluşturacağız. Elbette Hayvancılık Yol Haritamızda süt sektörümüzün çok önemli bir yeri var" diye konuştu.

AB KRITERLERINE UYGUN HALE GELECEK

Özellikle verim ve kalitenin artırılması başlığını çok önemsediklerine dikkat çeken Yumanlı şunları söyledi: "Çünkü kayıplarımıza baktığımız zaman, burada büyük bir sorumuz olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla çiğ sütte kalite ve hijyenin, bizim politikamızın ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtmek istiyorum. Bu toplantı, bizim politikamızın içinde yer alan ve açıkladığımızda eylem başlıklarından biri olan Çiğ Süt Eylem Planı’nın da başlangıcı. Eylem Planımızla süt üretiminde sürdürülebilirliğin korunması ve piyasa istikrarının sağlanmasını, üreticilerimizin güçlendirilmesini ve çiğ sütün AB kriterlerine uygun hale getirilmesini bekliyoruz."

 2024 SENESINDE 19,1 MILYAR LIRA DESTEK VERILECEK

Hayvancılıkta rekabet gücünü artırmak adına önemli destekler geliştirdiklerini belirten İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda sektöre verilen destek rakamı 312 milyar lira, 2024 bu rakam 19,1 milyar lira olarak gerçekleşecek. Yetiştiricimizin finansal ihtiyacını karşılamak üzere uygun oranlı krediler var, bu doğrultuda yetiştiricilerimizin kullandığı kredi büyüklüğü 114 milyar lira. TARSİM’in de hayvancılıkla bağıntılı karşıladığı hasar tazminatı tutarı, 16 milyar lira. Kırsal kalkınma yatırımları var, ortalama 93 bin projeye 95 milyar liralık hibe desteği sağladık. Çayır-mera ıslahlarında 20 milyon dekar alanı ıslah ettik. Yem bitkileri konusuna çok önem verildi ve kaba yem ihtiyacının karşılanma oranı yüzde 69’dan yüzde 92’ye yükseldi. Hayvan hastalıkları konusu, son dönemde çok ciddi bir aşama kaydetti" diye konuştu.

"Yumaklı: Tarımsal Dönüşüm Eylem Planı ile Süt Üretiminde İstikrar Hedefleniyor" haberi, 20 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Yumaklı: Tarımsal Dönüşüm Eylem Planı ile Süt Üretiminde İstikrar Hedefleniyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yumaklı: Tarımsal Dönüşüm Eylem Planı ile Süt Üretiminde İstikrar Hedefleniyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:31 Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
  2. 02:27 Müsavat Dervişoğlu'ndan mesaj geldi: Akeşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız
  3. 02:24 Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
  4. 02:21 Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
  5. 02:19 Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
  6. 02:18 Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
  7. 02:17 İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
  8. 02:15 Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
  9. 02:14 Pastane usulü kurabiye için ihtiyacınız olan 1 bardak!
  10. 02:13 İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
  11. 02:13 Pastane tadını bulamayan bu tarifi denesin! En güzel un kurabiyesi tarifi
  12. 02:12 Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
  13. 02:11 İrmik helvasını ipeksi yumuşaklığa ulaştıran sır!
  14. 02:09 Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!
  15. 02:07 Kişilik testi: İlk gördüğünüz şey stresle nasıl başa çıktığınızı ortaya çıkarıyor!
  16. 02:06 Avustralya’nın eski lideri Morrison’dan ‘kaygı bozukluğu’ itirafı geldi
  17. 02:04 Milyonlarca yıllık mucize 150 dakikada gerçekleşti!
  18. 02:03 Eski IMF başkanına hapis cezası isteniyor
  19. 02:02 Hisseler tavan yaptı! 20 yıldan sonra ilk kez: Dev şirket temettü dağıtacağını duyurdu
  20. 02:00 ABD'de bir George Floyd vakası daha gerçekleşti: Polisin boynuna bastırdığı adam hayatını kaybetti
Ekonomi Haberleri