Zelenski Nazi askerini ayakta alkışladı

Zelenski Nazi askerini ayakta alkışladı

Zelenski Nazi askerini ayakta alkışladı Zelenski'nin Kanada parlamentosundaki konuşmasının hemen ardından eski bir Nazi askeri onurlandırılarak ayakta alkışlatıldı. Parlementoda yaşanan olay skandala döndü.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Cuma günü Kanada Parlamentosu'ndaki konuşmasının hemen peşinden Meclis Başkanı Anthony Rota'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında bir Nazi askeri birliğinde görev yapan 98 yaşındaki Ukraynalı Yaroslav Hunka'yı onurlandırarak ayakta alkışlatması büyük tepkiye yol açtı. 

Screenshot-2023-09-24-at-7

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Kanada ziyareti kapsamında parlamentoda konuşma yapmasının hemen peşinden Temsilciler Meclisi Başkanı Anthony Rota, eski Nazi gazisi Yaroslav Hunka'yı bir Kanadalı-Ukraynalı savaş kahramanı olarak tanıttı.

Rota, Hunka'yı takdim ederken "Bugün burada, Ruslara karşı Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaşan ve bugün 98 yaşında olmasına rağmen birlikleri desteklemeye devam eden İkinci Dünya Savaşı'ndan Ukraynalı-Kanadalı bir gazimiz var. O bir Ukrayna kahramanı, bir Kanada kahramanı ve biz ona tüm hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi. Rota'nın takdiminin peşinden Hunka uzun süre alkışlandı ve Zelenski de el salladı.

Video-capture-22-sept-2023-Yaroslav-Hunka

1131614-2-t.jpg

Yahudilerden sert tepki

Yahudi savunma grubu olan Simon Wiesenthal Merkezi Dostları (FSWC) tarafınca yapılan sert açıklamada "Kanada Parlamentosu'nun, İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin ve diğerlerinin toplu katliamına karışmış bir Nazi askeri birliğinde görev yapmış Ukraynalı bir gaziyi tanımasından derin rahatsızlık duyulduğu" ifade edildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"98 yaşında bir Ukrayna göçmeni olan Yaroslav Hunka, Avam Kamarası Başkanı Anthony Rota tarafınca, Hunka'nın Holokost sırasında insanlığa karşı işlediği suçlar iyi belgelenmiş bir Nazi askeri birimi olan SS'in 14. Waffen Grenadier Tümeninde görev yaptığı korkunç gerçeği göz ardı edilerek, 'İkinci Dünya Savaşında Ruslara karşı Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaşan Ukraynalı bir Kanadalı savaş gazisi' ve 'bir Ukrayna kahramanı ve bir Kanada kahramanı' olarak tanıtıldı"

Rota özür dilerdi; Başbakanlık, "Haberimiz yoktu" dedi

Pazar günü yaptığı açıklamada Rota, Hunka'yı tanıma ve onurlandırma kararından "pişmanlık duymasına neden olan daha fazla bilginin farkına vardığını" söyledi ve olayın tüm sorumluluğunu üstlendi. 

Rota, "Parlamenter dostlarım ve Ukrayna delegasyonu da dahil olmak üzere hiç kimsenin niyetimden ya da sözlerimi söylemeden önce haberdar olmadığını açıkça belirtmek isterim. Bu girişim tamamen bana aitti" dedi. 

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Justin Trudeau'dan bağımsız olarak hareket eden Meclis Başkanlığı'nın kendilerine öncesinden herhangi bir bildirimde bulunmadığı açıklandı.

"Zelenski Nazi askerini ayakta alkışladı" haberi, 25 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Zelenski Nazi askerini ayakta alkışladı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zelenski Nazi askerini ayakta alkışladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  2. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  3. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  4. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  5. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  6. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  7. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  8. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  9. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  10. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  11. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  12. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  13. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  14. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  15. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  16. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  17. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  18. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  19. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  20. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
Dünya Haberleri