Zelenski'den NATO açıklaması: NATO üyesi olmak istiyoruz

Zelenski'den NATO açıklaması: NATO üyesi olmak istiyoruz

Zelenski'den NATO açıklaması: NATO üyesi olm... "Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne, sınırlarını güçlendirmeye, ittifakın geleceğine, hedeflerimize ilişkin taleplerini çok iyi biliyorsunuz"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, NATO üyeliğinin, ülkenin güvenliği ve toprak bütünlüğü için garanti olacağını belirtti.   Zelenski, bugünkü basın toplantısında, “Maalesef bu konuya netlik getiremiyorum. Çünkü maalesef her şey Ukrayna’ya bağlı değil. Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne, sınırlarını güçlendirmeye, ittifakın geleceğine, hedeflerimize ilişkin taleplerini çok iyi biliyorsunuz. Bunun ülkemizin isteği olması ve ülkemizin doğusunda savaşın yaşanması dışında, NATO üyeliğini, güvenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü sağlamak için istiyoruz. Bu, Ukrayna Anayasasında belirtildi” ifadesini kullandı.

"Büyükelçiliklerin Batı Ukrayna’ya taşınma kararı hata"

Ukrayna lideri, “Batı büyükelçiliklerin Batı Ukrayna’ya taşınma kararı büyük hata. Çünkü Batı Ukrayna diye bir şey yok. Tek bir Ukrayna var. Bu yüzden eğer, Tanrı korusun, bir şey olursa ülkenin genelinde olacak. Gerilim ve sorunlardan 5-6 saat uzaklıkta olamazsınız. Bu karar çok garip” dedi.

"Yurtdışındaki milletvekilleri ülkeye dönmeli"

Milletvekillerinin bir kısmının aileleriyle birlikte Ukrayna dışına çıktığını anlatan Zelenski, “24 saat içinde ülkeye dönmeliler. Aksi takdirde devlet ve yönetim olarak ciddi sonuçlar üzerinde düşüneceğiz” diye konuştu.   Hangi partiden milletvekillerinin yurtdışına gittiğini belirtmeyen Devlet Başkanı, hükümet ve parlamentonun birlik olma konusunda halka örnek olması gerektiğini vurguladı.   Ailesinin Ukrayna’da, onun yanında olduğunu söyleyen Zelenski, “Ben Devlet Başkanıyım. Eşim sadece eşim değil, first lady. Ailelerin nasıl davranması gerektiğine örnek olmalı. Bu ülke ve toplum için çok önemli” ifadesini kullandı.   Sadece 13 Şubat günü, zenginleri ve işadamlarını taşıyan 30 uçağın Ukrayna’dan gittiğini söyleyen Ukrayna lideri, “Ülkede güvenli insanlar kalıyor, diye düşünüyorum. Ukrayna vatandaşları kalıyor ve ben onlara hepsine teşekkür etmek istiyorum” dedi.   Zelenski ülkeden gidenlerle ilgili sözlerini şöyle sürdürdü:  

Onlar kendi hükmünü kendileri çıkarttılar. Ama onların işletmelerinin başına, onlar ve ülke için çalışan onlarca bin işçiye geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yolu onlar seçti. Onlar sıradan insan değil, IT- uzmanı değil, büyük endüstrilerin başında olan insanlardan bahsediyoruz. Onlar özelleştirme sürecinde yer aldılar. Devletin onlara büyük bir fırsat verdiğini düşünüyorum.”

"Zelenski'den NATO açıklaması: NATO üyesi olmak istiyoruz" haberi, 14 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Zelenski'den NATO açıklaması: NATO üyesi olmak istiyoruz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zelenski'den NATO açıklaması: NATO üyesi olmak istiyoruz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri