Zihni Çakır neden sahada?

Zihni Çakır neden sahada?

Zihni Çakır neden sahada? Gazeteci Mehmet Ali Güler, emekli amirallerin açıklamasını yayınlayan ve metnin kendilerine gelmeden önce AKP'li bir bakanın eline ulaştığını söyleyen Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır'la ilgili bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet'teki 'Zihni Çakır’ı sahaya kim sürdü?' başlıklı yazısında açıklamanın ilk kez 4 Nisan gecesi saat 22.54’te Veryansın TV tarafından yayımlandığını belirtti.

Güler, "Ancak amirallerin bildirisini destekleyen kimi çevreler, Zihni Çakır’ın açıklamasını esas alarak 'işte tezgâh ortaya çıktı' yorumları yapıyor. Oysa ortada bir yalan var. Bu durumda Zihni Çakır’ın bir tezgâhı ortaya çıkarmadığı, aslında yalanıyla asıl tezgâhı örtmeye çalıştığı daha olasıdır" ifadesini kullandı. Zihni Çakır'ın "Ergenekon operasyonlarının medya görevlisi" olduğunu öne süren Güler, "Kamuoyunu FETÖ’nün operasyonlarına ikna edebilmek için algı operasyonu yapmış bir kişidir. Bu amaçla pek çok kitap yazmıştır. Dahası, FETÖ’nün hâkimlerine ve savcılarına, 'Ergenekon’un 1 numarasını biliyorum. Otoriter, 1.65 boylarında, 65 yaşlarında, göçmen tipli, sarışın' diyerek tanıklık yapmış bir isimdir. (Silivri’deki o yalancı tanıklığın belgelerini 17 Temmuz 2012 günlü duruşma tutanaklarından inceleyebilirsiniz.) Kısacası Zihni Çakır, söylediklerine, yazdıklarına itibar edilecek biri değildir" diye yazdı.

"BÖYLE BİR SİYASAL İKLİMDE BİR KİŞİ NEDEN 'İLK BEN YAYINLADIM' DER?"

Güler, şöyle devam etti: "Daha ilginci de şudur: Düşünün şimdi, amiraller bir duyuru yayımlamış, ertesi gün iktidar en sert şekilde, bir operasyonla amiralleri hedef almış; öyle ki muhalefetin bir bölümü bile amiralleri savunmaya cesaret edememiş; pek çok kesim duyurudaki Montrö uyarısını değil de hükümetin tuzağına düşerek duyuruda darbe 'iması' olup olmadığını tartışmaya başlamış...  Böyle bir siyasal iklimde, bir kişi ortaya çıkıp neden, üstelik doğru olmadığı halde, 'Bildiriyi ilk ben yayınladım' der? Çünkü öyle bir siyasal iklim oluşmuştur ki ilk yayımlayan da her an darbeci ilan edilebilir! Zihni Çakır neden böyle bir risk almış ve topa girmiştir? İşte asıl çözülmesi gereken konu budur."

"AÇIK Kİ ZİHNİ ÇAKIR'I SAHAYA SÜRENLER..."

"Açık ki Zihni Çakır’ı sahaya sürenler, öncelikle 'bildirinin gece yayımlanmış olmasını' bir suçmuş gibi algılatmak ve kamuoyunda tartıştırmak istemişlerdir" diyen Güler, şu ifadeleri kullandı: "Oysa bir duyurunun suç olmaması için belirli saatlerde yapılması gerekmemektedir. İsteyen anayasal hakkı olarak sabah, isteyen öğlen, isteyen akşam, isteyen de gece, fikirlerini söylemek için açıklama yağabilir. İkincisi, 'aslında duyuru sabah yapılacaktı, gece yaptırılarak tuzak kuruldu' algısı oluşturarak yine bildirinin 'suç' olduğu ve bazı amirallerin diğer amirallere tuzak kurduğu algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Oysa 5 Nisan sabahı pek çok amiral duyurularıyla ilgili sosyal medyada açıklama yaptı ve hiçbiri de 'aslında sabah yayımlanacaktı, gece yanlışlıkla yapıldı' gibi bir şey söylemedi. Dahası gözaltında olmayan ve duyurularının arkasında olan diğer amiraller de dört gündür, 'gece değil, sabah yayımlanacaktı' demedi."

"KONUNUN ESASI OLAN MONTRÖ PERDELENİYOR"

Konunun esasının Montrö olduğunu ve bunun tartışılmadığını yazan Güler, "Gece-gündüz tartışması nedeniyle, Ukrayna merkezli ABD-AB-NATO ile Rusya’nın büyük güç mücadelesini, ABD ve NATO’nun Ukrayna’ya destek için Karadeniz’e Montrö’nün sınırlarını aşacak şekilde savaş gemisi gönderme isteklerini konuşamıyoruz... Konunun gece-gündüz boyutu tartışıldıkça, ABD’nin NATO üzerinden Karadeniz’de Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirme riskini konuşamıyoruz..." değerlendirmesinde bulundu.

"KİM O BAKAN?..."

Güler, "Dördüncüsü, Zihni Çakır’ın bildiriden haberi olduğunu söylediği AKP’li bakanın kim olduğu kritik önemdedir" diyerek, yazısını şöyle tamamladı: "Zihni Çakır’ın, yukarıda belirtiğimiz gibi, aslında bir risk alarak 'Bildiriyi ilk ben yayımladım' demesi, acaba o bakanın bir isteği midir? Yani aslında Zihni Çakır’ı sahaya süren o bakan mıdır? Bu durumda yeni soru artık şudur: O bakanın hedefi nedir peki? Öyle olmadığı halde bir duyurunun darbe bildirisi olduğu iddiasıyla kamuoyunda tartıştırılması kime, hangi bakana yaramaktadır? Kabinede revizyonun konuşulduğu şu günlerde, darbe tartışmasının yapılıyor olması, hangi bakanın koltuğunu korumasına yarayabilir? Hatta hangi bakanın koltuğunun yükselmesine neden olabilir?"

YAZININ TAMAMI 

     

"Zihni Çakır neden sahada?" haberi, 10 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Zihni Çakır neden sahada? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zihni Çakır neden sahada? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 10 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:50 Sahneyi terk ettiği iddia edilmişti: Cem Yılmaz'dan açıklama geldi
  2. 09:45 Fikret Bila: İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
  3. 09:41 Ali Yerlikaya duyurdu: 'BOZDOĞAN-37' operasyonlarında 92 mağara imha edildi
  4. 09:35 Gizlice evlenmişlerdi: Sessiz sedasız boşandılar
  5. 09:31 Carlos Sainz, Mercedes ve Audi arasında seçim mi yapacak?
  6. 09:25 AK Parti'de seçim yenilgisi tartışmaları: Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada
  7. 09:19 23 kişiyi öldürmüşlerdi: Hizbullah tetikçileri tazminat istiyor
  8. 09:15 Sertab Erener'den Eurovision Sahnesinde Unutulmaz Performans
  9. 09:10 Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia: OECD Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanacak
  10. 09:07 İYİ Partili Türkoğlu, Sinan Ateş'in fotoğrafını Meclis kürsüsüne taşıdı
  11. 09:02 AK Parti anketinden dikkat çeken sonuç: Seçmenden iki net uyarı
  12. 08:56 Faruk Bildirici: Gazetecilik skandalı
  13. 08:52 2,1 milyar TL’lik yolluk: Yurtdışı görevlendirmeleri için harcanan para dudak uçuklattı
  14. 08:47 Otomatik vites otomobil kullananlar dikkat: Bu hataları yapmayın
  15. 08:42 Seyirciye sinirlenen Cem Yılmaz sahneyi terk etti
  16. 08:40 Kerem Bürsin yeni filmine hazırlanıyor
  17. 08:34 Garipoğlu'nun otopsi bilirkişi raporunu trafik polisinin hazırladığı iddia edildi
  18. 08:27 Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında son durum: Emniyet’te kaset savaşlarının arkasında neler var?
  19. 08:23 Mustafa Varank ile Veli Ağbaba arasında 'Şatafat' tartışması: Fatih Sultan Mehmet görse kıskanır
  20. 08:18 Selçuk Tepeli'den Özgür Özel Karagöz görüşmesine sert tepki: Sığırla fotoğrafım olsun isterdim
Gündem Haberleri