ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 18 Mart 2019

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 18 Mart 2019

ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 18 Mart 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Jack London

ADEMDEN ÖNCE

Çeviren:Levent Cinemre

İş Bankası Kültür Yayınları

Âdem'den Önce rüyalarında tarihöncesi bir çağda yaşayan alter ego'su Kocadiş'in başından geçenleri gören modern bir Amerikalı çocuğun öyküsüdür. O çağda üç ayrı tür insansı bulunmaktadır: Henüz ağaçtan inmemiş, vahşi maymunlara daha yakın Ağaç İnsanları; Kocadiş'in “Halk” olarak adlandırdığı ve kendisinin de ait olduğu, hem ağaçlarda hem de mağaralarda yaşayan tür; bir de bu insansıların en gelişmişi olan, ateş yakıp ok ve yay kullanan Ateş İnsanları. Eser 20. yüzyıl başlarında evrim meselesini kamuoyunun gündemine taşımasıyla dikkat çeker. London modern anlatıcısının binlerce asırlık bir mesafeden baktığı ilkel insanın düşünce yapısını düş gücüyle zenginleştirerek aktarır. Uzak atalarımıza ve içinde yaşadıkları, dur durak bilmeyen bir çatışma ve hayatta kalma mücadelesinin süregeldiği gaddar dünyaya ilişkin karanlık bir tablo çizer.

160 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Ademden Önce

Octavia E. Butler

YAKIN

Çeviren:Emek Ergun

İthaki Yayınları

Bilimkurgu edebiyatının en büyük ustalarından Octavia E. Butler'ın başyapıtı Yakın, ilk kez Türkçede.

“Octavia E. Butler upuzun bir süre boyunca unutulmayacak bir yazar. Yakın ise nadir bulunan, büyülü bir eser.”

- Harlan Ellison

“Butler, yirminci yüzyılın en büyük edebi sanatçılarından biri.”

- Junot Diaz

“Yakın, bilimkurgu edebiyatında neler yapılabileceğinin en iyi kanıtı.”

- Walter Mosley

1976 Yılında Dana, yazar olma hayalleri kuruyordu. 1815'te ise bir köle olduğu varsayılıyordu.

Yalnızca kaleminin kuvveti değil aynı zamanda muhalif duruşu, hiyerarşiye baş kaldırması, ırk ve cinsiyet eşitsizliğine karşı tepkisiyle de döneminin en mühim yazarlarından biri olan tarihteki ilk kadın siyahi bilimkurgu yazarı Octavia E. Butler, hem bilimkurguda hem de Afroamerikan edebiyatında bir dönüm noktası. Sadece tür içerisinde değil, modern edebiyat okurları arasında ve hatta akademide dahi çok önemli bir yer tutan Yakın ise zaman yolculuğunun, fantazinin ve tarihi kurgunun iç içe geçtiği türler ötesi bir roman.

26. doğum gününde Dana ve eşi Kevin yeni evlerine yerleşmeye çalışıyordu ama o sırada Dana'nın midesi bulanmaya ve başı dönmeye başladı. Baş dönmesi geçtiğinde kendini yeşilliklerin arasında, bir nehrin kıyısında buldu. İşte o nehirde boğulmak üzere olan küçük Rufus'u kurtardığında pek çok zaman yolculuğunun ve hayati tehlikelerin ilkinin başladığını bilmiyordu.

Dana köleliğin en sert dönemlerinin yaşandığı Maryland'e istemsizce yaptığı her zaman yolculuğunda hem kendisi hem Rufus hem kan bağı hem de kölelik hakkında çok daha fazlasını şey öğrenecekti.

384 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Pasi Sahlberg

FİNLANDİYA EĞİTİM DEVRİMİ

Çeviren: Dilek Poyraz

Sola Unitas

“Finlandiya Eğitim Devrimi, çocukların ihtiyaçlarına nasıl tepki verilmesi gerektiğini anlatıyor. Eğitimcilerin iyi seçilmesi ve özenle hazırlanması gerektiğini ve sadece cazip olan değil, aynı zamanda eğlenceli bir eğitim öğretim olanağı sunan eğitim topluluklarının kurulması gerektiğini hatırlatıyor. Bu kitap, takdire değer bir okul sisteminin kurulmasının mümkün olduğunu gösteriyor.”

- Diane Ravitch, Reign of Error Kitabının Yazarı

“Finlandiya'da gerçekleşen eğitim reformlarının hikâyesi, dünya çapında tanınan siyasetçileri ve eğitimcileri de bilgilendiriyor. Finlandiya eğitim sisteminin diğer ülkelere ilham veren unsurları arasında; bilinçli olarak atılan adımlar ve eşitlik önemli bir yer tutuyor. Bu kitap, bu reformları akıcı ve ilham verici bir şekilde sunuyor.”

- Linda Darling-Hammond, Charles E. Ducommun, Stanford Üniversitesi'nde Eğitim Profesörü

En iyi liderler, öğrenmeyi en iyi bilenlerdir. Eğer liderler öğrenmeyi başaramazsa, yönettikleri kurumlardaki öğrenme de başarısızlığa uğrar. Öğrenmeyi bırakmayan liderler başarısızlığın ne olduğunu bilir, yanlışlarından ders çıkarır ve tecrübelerinden faydalanarak yaptıkları işte sürekli daha iyi olmayı başarırlar. Biz Finlandiyalılar çok konuşmayı sevmeyiz; toplantılar, komisyonlar, farklı çalışma grupları kurmayız; bir şeye karar verir ve sadece yaparız.

- Pasi Sahlberg

Pasi Sahlberg, Harvard Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde öğretim üyeliği ve Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nda yöneticilik yapmıştir. Finlandiye Eğitim Devrimi yayınlandığı her ülkede çok yüksek okunma oranlarına ulaşmıştır. Pasi Sahlberg'in yaşam eseri sayılan Finlandiya Eğitim Devrimi, Kolombiya Ünversitesi'nin Teachers College Press adlı yayıncısı tarafından okurlara sunulmuştur.

296 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Honore de Balzac

KİBAR FAHİŞELERİN İHTİŞAM VE SEFALETİ

Çeviren: Cemiş Meriç

İletişim Yayınevi

Kibar Fahişelerin İhtişam ve Sefaleti, Balzac'ın 1838'de yazmayabaşlayıp 1847'de bitirdiği dört kitabın toplamından oluşur. “ParisHayatından Sahneler”in tanıdık karakterlerini bir araya toplayanroman, karmaşık aşk hikâyeleri üstünden ilerlerken hırsızlık, cinayetgibi suçlar üstünden de dönemin yer altı dünyasına ışık tutar.

540 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Turgay Noyan

AMATÖR VE DENİZ

Naviga Yayınları

Amatör ve Deniz, hem denize yeni yeni merak salanların hem de yıllarını denizde geçirenlerin ilgiyle okuyacağı teknik bilgiler, çizimler, kulağa küpe olacak ders niteliğinde hatıralar ve seyir notları içeriyor.

Biz, amatör denizciler, kocaman bir ailenin parçasıyız. En ufak bir sıkıntıda diğerinin yardımına koşan, tecrübelerini paylaşan, kendinden gençlere yol gösteren, sevgi ve saygı dolu büyük bir aile…

İşte Amatör ve Deniz bu ailenin fertlerinden gelen sorulardan biri olan “Turgay ağabey (Noyan) ne zaman bir eğitim kitabı yazacak?” ile başladı; diğer soruların cevaplarıyla zengin bir içeriğe kavuştu. Amatör denizciliğimizin duayenlerinden Turgay Noyan, bu kitapta kendine has üslubu ile denizciliğin temel bilgilerini, kurallarını, nezaketini adeta konuşur gibi kaleme aldı.

152 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

AMATÖR-VE-DENİZ

Jack London

HAYTALARLA ÇOLPALAR

Çeviren:Mete Ergin

Yordam Kitap

“Çolpa, serseriler dünyasında aceminin adıdır; deneyimli haytalardan ise sakınmak gerekir, özellikle sürü halinde gezdikleri zaman.”

Jack London, on altı yaşındayken ABD'yi bir baştan öbür başa dolaşmak üzere uzun bir yolculuğa çıkar. Elbette beş parasızdır ve kullandığı başlıca ulaşım aracı, kaçak olarak bindiği posta trenleridir. İş bulduğunda çalışarak, bulamadığında kapıları çalıp yiyecek dilenerek, ahırlarda ya da parklarda geceleyerek sürdürür yolculuğunu. Yük vagonları, sokaklar, cezaevleri, kendisi gibi “kopuklar”la doludur.

Jack London'ın otobiyografik anlatısı, tarihe “1893 paniği” olarak geçen mali krizin yarattığı insani yıkıma ayna tutuyor. Mete Ergin'in çevirisi, zengin sokak jargonuyla hayranlığınızı kazanacak.

176 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

HAYTALARLA-ÇOLPALAR

Özlem Özdemir

İLHAM VEREN CUMHURİYET KAHRAMANLARI-ÖNCÜ ERKEKLER

Kırmızı Kedi Yayınevi

“Bir cumhuriyet kadını, cumhuriyetin öncülerini anlatıyor...

Deneyimli gazeteci, yazar, söyleşi uzmanı Özlem Özdemir bu kitabında bir din/tarım toplumundan çağdaş bir endüstriyel/kentsel toplum yaratan devrimin öncülerini anlatıyor.Cumhuriyetin gerçek çağdaşlaşma tarihinin ve onun yaratıcısı olan Mustafa Kemal Atatürk'ün yozlaştırıldığı ve birtakım temel yanlışların topluma dayatıldığı bir dönemde, hakiki öykülerin yeni kuşaklara aktarılması önemli bir görev.Özlem Özdemir saptırılmaya çalışılan cumhuriyet tarihinin gerçekleri ile genç kuşaklar arasında sağlıklı ilişkiler kurulması için büyük çaba harcayan bir yazar.Bu çalışması, cumhuriyet tarihine yapılmış olan çok önemli bir katkı olarak raflardaki yerini alacaktır.”

- Emre Kongar

136 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Yuri Krımov

KIZIL TANKER

Çeviren:Levent Özübek

Yazılama Yayınevi

"Yüzüyle, çıplak göğsüyle yangına dayanılmaz yakınlığını duyumsuyordu. Gözleri sanki patlayacak gibiydi, kör edici sıcaklığa dayanamıyorlardı. Fakat kaygan vücutları sudan çekmeye devam etti. Onları sandalın diğer ucuna yatırıyordu. “Hepinizi alacağım,” derken bir avuç tuzlu su alıp yüzüne çarptı. “Öyle asılmayın. Sizi bırakacağımı mı sanıyorsunuz? Ah, yoldaşlar!”

Bir gemideyiz. Sovyetler Birliği'nin yapılanma zamanları… Teknik arayışlar, kritik anlardaki ilk deneyimler ve özlemler, hayaller, aşklar… Eski düzen alışkanlıkları, yoldaşlık hukukunun inşası.

Elinizdeki kitap bir edebiyat eseri olmasının yanı sıra Stahanovcu anlayışın pratiğe geçirilmesinin örneğini sunarak, dönemin tarihi için de bir kaynak işlevi görüyor."

211 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

kızıl-tanker

Şeyda Taluk

SEÇİM NASIL KAZANILIR?

Kırmızı Kedi Yayınevi

Seçmenler kime, neden oy verir?

Seçilmek isteyen oyunu almak istediği seçmenlere ne söylemeli?

Siyaset ve iletişimin ilişkisi kısaca budur. Ancak basit görünen, çok zor bir problemdir.

Seçim süreci ve kampanyalar, seçmenler ile seçilenin iletişiminin doruk noktasıdır.

Bu önemli iletişim süreci, iletişim teknolojisinin de gelişmesiyle, artık bilimsel yöntemlerle yapılan büyük ve etkili kampanyalarla yürütülüyor.

Elinizdeki kitap, dünya çapında başarılı olmuş seçim kampanyalarını inceleyen ve bunlardan 101 tavsiye çıkaran, bir seçimin kazanılması için neler yapılması gerektiğini ortaya koyan “seçim-iletişimi” kitabıdır.

224 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

seçim-nasıl-kazanılır

Cevad Prekazi, Onur Bayrakçeken

PREKAZİ VURDU, GOL OLDU!

Mylos Kitap

“Cevad, rahatça başa çıkabileceğiniz kolay bir oyuncu değildi ama birlikte cehennemden geçebileceğiniz futbolculardandı!”

- Jupp Derwall

Rönesansta Gentile Bellini, yükselişi başlatan Fatih Sultan Mehmet'in efsane portresini yapmıştı. 400 yıl sonra ise Cevad Prekazi, meşhur sol ayağını Bellini'nin fırçayı kullanmadaki ustalığında kullanarak zamanın ötesine geçen “top”lu eserlere imza attı. 1980'leri 90'lara bağlayan Türk futbol rönesansında Cevad Prekazi, Monaco'ya öyle bir gol attı ki Fransız efsane hoca Arsene Wenger'e bile kramponunu ters giydirdi! Üstün doğal yeteneğini açıklamak için "Koşsam Real Madrid'de oynarım" diyen Balkan futbol dehası Prekazi, topa her dokunuşunda adeta geçmişi geleceğe bağlayan köprüler inşa etti. Oynarken kendi hayallerini gerçekleştirirken, gelecek kuşaklara da futbolda hayal ile gerçek arasındaki çizginin gol çizgisi kadar ince olduğunu ispatladı.

- Ali Ece

1957'de Tito Yugoslavya'sında, Kosova'nın Mitroviça kentinde dünyaya gelen Cevad Prekazi, Galatasaray'a imza attığı 1985 yılından bugüne Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri oldu. Uzun yıllar formasını giydiği Partizan takımıyla şampiyonluklar kazandıktan sonra, sarı - kırmızı formayla da unutulmaz başarılara imza attı. Galatasaray'ın 14 yıllık şampiyonluk hasretini dindiren Eskişehir maçındaki frikik golü, destansı Neuchatal Xamax maçındaki muhteşem futbolu ve tabii ki Köln'de Monaco'ya çektiği füze! O, kendi deyimiyle bir “frikik doktoru”. Ancak futbolculuğunun da ötesinde, kendine has imajı ve entelektüel birikimiyle Cevad Prekazi gerçek bir idol.

Bu kitapta Cevad Prekazi'nin hayatını; edebiyata, tarihe, spora, müziğe dair fikirlerini okuyacaksınız.

212 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Iris Murdoch

İTALYAN KIZI

Çeviren: Celal Üster

Can Yayınları

Edmund Narraway, annesinin ölümünün ardından yıllar sonra çocukluk evine döner. Ancak bu ziyaretin mutluluğu uzun sürmez, ailesinden uzakta yalnız bir hayatı seçmesine neden olan gerginlikler yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlar. Olayların perdesi aralandıkça, Edmund kendini yasak ilişkiler, saklı tutkular ve utanç verici sırlarla örülü bir ağa saplanmış bulur.

Booker Ödüllü yazar Iris Murdoch, bu romanında sorumluluğu ve özgürlüğü, travmayı ve iyileşmeyi aile kavramı üzerinden ustalıkla sorguluyor.İtalyan Kızı, mutsuz bir ailenin karanlık sırlarıyla yüzleşme ve kördüğümlerinden kurtulma çabasını anlatan mizah dolu, sürükleyici bir roman.

Zamanımızın en önemli romancılarından.

- A. S. Byatt

Eşi ender bulunan türden bir romancı.

- Kingsley Amis

176 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

italyan-kızı

tele1-kitap

"ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 18 Mart 2019" haberi, 18 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 18 Mart 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC Kitap | Yeni Çıkanlar | 18 Mart 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
    2. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
    3. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
    4. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
    5. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
    6. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
    7. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
    8. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
    9. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
    10. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
    11. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
    12. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
    13. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
    14. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
    15. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
    16. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
    17. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
    18. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
    19. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
    20. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
    ABC Kitap Haberleri