ABD'de aşı olmayan 175 sağlık çalışanı işten çıkarıldı
ABD'de aşı olmayan 175 sağlık çalışanı işten... COVID-19 aşı zorunluluğuna uymayan 175 sağlık çalışanının sözleşmelerinin feshedildiğini duyurdu.
Novant Health, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, COVID-19 aşı zorunluluğuna uymayan 175 sağlık çalışanının sözleşmelerinin feshedildiğini açıkladı.
Sağlık kuruluşu, tıbbi veya dini muafiyeti olan çalışanları için ise haftalık Kovid-19 testi, kurum içinde N95 maskesi ve göz koruması kullanmaları zorunluluğunu uygulamaya soktu.
UYARI YAPILDI
35 bin çalışanı bulunan sağlık kuruluşu, geçen haftaya kadar aşı yaptırmayan 375 çalışanına 5 gün ücretsiz uzaklaştırma cezası vererek ekstra zaman tanıdığını, buna rağmen aşı olmayı kabul etmeyenlerin iş sözleşmelerinin iptal edileceğini duyurmuştu.
Novan Health, ilk olarak 22 Temmuz’da çalışanlarının COVID-19 aşısı yaptırmalarının zorunlu olduğuna dair bir duyuru yapmış ve tam olarak aşılanmaları için 15 Eylül’e kadar süre tanımıştı.
Çalışanlarına COVID-19 aşısını ilk zorunlu kılan Teksas’taki Houston Methodist hastanesi de aşıyı reddettiği için 150 sağlık çalışanını işten çıkarmıştı.
ABD Başkanı Joe Biden, en az 100 çalışanı olan iş yerlerinde koronavirüs aşısını zorunlu kılarken geçen ay, personelini aşılatmayan huzurevi tesislerine yapılan federal yardımların kesileceğini duyurmuştu.
"ABD'de aşı olmayan 175 sağlık çalışanı işten çıkarıldı" haberi, 29 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan ABD'de aşı olmayan 175 sağlık çalışanı işten çıkarıldı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD'de aşı olmayan 175 sağlık çalışanı işten çıkarıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 17 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.