'Aklıma Ali İsmail geldi!'

'Aklıma Ali İsmail geldi!'

'Aklıma Ali İsmail geldi!' Ankara’da 3 kişi tarafından ''Türk bayrağı tutmadığı’ gerekçesiyle darbedildiği video sosyal medyada büyük tepki yaratan ve Fransız olduğu zannedilen 29 yaşındaki Mustafa Turan Çalışkan yaşadıklarını anlattı.BirGün'den Doğu...

Ankara’da 3 kişi tarafından ''Türk bayrağı tutmadığı’ gerekçesiyle darbedildiği video sosyal medyada büyük tepki yaratan ve Fransız olduğu zannedilen 29 yaşındaki Mustafa Turan Çalışkan yaşadıklarını anlattı.

BirGün'den Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Çalışkan, ateş almak için yaklaştığı bir arabadaki kişiler tarafından hiçbir şey söylenmeden darbedildi.

Çalışkan, ''Yüzüme darbe alınca konuşamadım, Fransız değil Yozgatlıyım. Aramızda bayrağa ilişkin diyalog olmadan yumruklandım’ dedi.

Bilincini kısmen yitirdiği için darbedildiği sırada konuşmakta güçlük çeken ve yabancı olduğu sanılan Çalışkan, olayın failleri hakkında şikâyette bulundu.

Darp olayının faillerinden birinin paylaşımı sonrasında sosyal medyada yaygınlaşan videoda, Çalışkan’ın Fransız zannedildiği görülüyor ve saldırganlar Çalışkan’a Türk bayrağı tutması gerektiği öğütlüyor. Aralarındaki tek diyalogun Türkçe yaşandığını ve ateş sormaktan ibaret olduğunu, Fransız olduğuna ilişkin kanının nasıl oluştuğunu anlamadığını ifade eden Çalışkan, büyük ihtimalle aldığı darbenin etkisiyle bilincini yitirdiği için konuşamadığını, bu yüzden de yabancı sanılmış olabileceğini söylüyor.

Sosyal medyada yayılan videodan sonra sokağa bile çıkmak istemediğini söyleyen Çalışkan, “Olayın siyasi bir yönü yok. Sokağa çıkmak istemiyorum, herkesin bana baktığını hissediyorum'' dedi.

İlk muayeneye göre, darptan ötürü gözünün altında yaralar oluşan Çalışkan’ın gözünde ciddi bir hasar yok.

'AKLIMA ALİ İSMAİL KORKMAZ GELDİ'

Olay 30 Temmuz Cumartesi’yi 31 Temmuz Pazar’a bağlayan gece, saat 02.00 sularında gerçekleşti. Evine dönmekte olan Çalışkan, Ankara’da Emek semtinde metro çıkışı yakınlarında park halindeki bir arabanın içinde oturan kişilerden sigarasını yakmak için ateş istedi. Çalışkan ilk yumruğu sigarasını yakmak üzere arabanın açık ön camına doğru eğildiği sırada aldı. Çalışkan yüzüne aldığı sert darbenin etkisiyle bu andan sonrasını net hatırlayamadığını aktardı: “ Gözüme gelen yumrukla yere yığıldım. Yumruk atanın elinde yüzük olduğu için daha fazla zarar gördüm. Aramızda ateş istemem dışında hiçbir diyalog geçmedi. Sonra beni videoya çekmişler; videoda konuşulanları hatırlamıyorum. ''Galiba cinayete kurban gideceğim’ diye düşündüğümü anımsıyorum. Aklıma Ali İsmail Korkmaz geldi.'' Sosyal medyada yer alan görüntülerde, Çalışkan’ın darbeden kişilerin, “Türk bayrağını verdik sen kabul etmedin. Türk bayrağını tutmazsan yumruk da yersin. Adam olacaksın. Bunu sana veriyorsak tutmak zorundasın'' gibi ifadeler sarf ettiği duyuluyor.

'VİDEOYU İZLEYEMİYORUM'

Çalışkan, “Olay sosyal medyada böyle büyümemiş olsaydı belki de hayatıma hiçbir şey olmamış gibi devam edecektim. Ertesi gün videoyu görür görmez arkadaşlarım beni önce hastaneye götürdü ve darp raporu aldım, sonra da karakolda ifade verip şahıslardan şikâyetçi oldum'' diye konuştu. Konuşmakta hala güçlük çeken Çalışkan, “Videoyu izlemek bile istemiyorum... Poliste de bana videoyu izletmek istediler. İzlemek istemedim, kızdım. Sokağa çıkmak istemiyorum, herkesin bana baktığını hissediyorum" dedi.

Uğradığı saldırının ertesi günü önce hastaneye giden sonra da polise başvuru yapan Çalışkan, saldırganların eşkâlleri ve isimlerinin belirlendiğini aktarıyor.

İşte o vahşi saldırı:

"'Aklıma Ali İsmail geldi!'" haberi, 02 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Aklıma Ali İsmail geldi!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Aklıma Ali İsmail geldi!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:38 İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
  2. 12:33 İstanbulluların Yarısından Fazlası Kredi Kartı Borçlarını Asgari Ödeyebiliyor
  3. 12:29 Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
  4. 12:23 Trabzonspor'da Nicolas Pepe Şoku: Juventus'a Bedelsiz Transfer!
  5. 12:17 Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı
  6. 12:16 Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler Sağlık Kriziyle Karşı Karşıya
  7. 12:13 Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
  8. 11:54 İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu
  9. 11:48 Beşiktaş Transfer Hamlesi: Marco Reus Hedefte
  10. 11:44 Galatasaray, Orta Saha Güçlendirme Peşinde: Casemiro Transferi İçin Hamle Yapıyor!
  11. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  12. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  13. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  14. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  15. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  16. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  17. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  18. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  19. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  20. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Gündem Haberleri