AKP broşürü paylaşan müdürden kadınlara hakaret

AKP broşürü paylaşan müdürden kadınlara hakaret

AKP broşürü paylaşan müdürden kadınlara hakaret Mersin’in Toroslar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Baysal’ın, kadın memurlara yönelik yaptığı hakaret ve aşağılayıcı sözleri müfettiş raporunda da yer aldı.

Baysal'ın sosyal medya hesabında AKP broşürü de paylaştığı görüldü.

Sözcü'de yer alan habere göre; Toroslar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Baysal, kurum içinde kadın memurlara yönelik aşağılayıcı tutum ve hakaretleri geçtiğimiz yıl şikayet konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu'na kadın bir memurun yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın araştırılmasının ardından ortaya konan müfettiş raporunda, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin geçtiğimiz yıl ocak ayında geldiği Mersin'de bir otelde vatandaşlarla tarım sektörü için bulunduğu toplantının 17.30'da bittiği, salonun çıkış bölümünde vatandaşların bakan ile fotoğraf çektirmeye plaket vermeye çalışırken, iki kadın memurun yürüdüğünü gören Müdür Ali Baysal'ın, yüksek sesle vatandaşların ortasında yan yana yürüyen iki kadın memurdan birine “Dikkat et seni kötü yola düşürür. O…luğa alıştırır” dediği vurgulandı.

RAPORDA DA YER ALDI

Müfettiş raporunda ayrıca müdür Ali Baysal'ın şikayetçi memurlardan biri için ise, “Gız senin su faturan kaç TL geldi? Kız sen dulsun, kocan da yok ne yapıyorsun da su faturan bu kadar yüksek geliyor? Topuklu ayakkabı giyme peşine erkek takacaksın” dediği, tayin isteyen aynı kadın memura “Sen dulsun, o da de bekar, ikiniz çok iyi anlaşırsınız. Bol bol erkek avlamaya çıkarsınız, daha sonra pişman olursun”, yine bayan memura “Topuklu ayakkabı giyme, peşine erkek takacaksın, sen dulsun, saçın sarı saçımı siyaha boyat, başımı kapat” gibi aşağılayıcı, rencide edici cümleler sarf ettiği” belirtildi.

CEZA ALDI

Memurların şikayetiyle hakkında yapılan müfettiş soruşturmasında disiplin yönünden ‘1 yıl kademe ilerlemesi, 1/8 oranında aylıktan kesme ve 1/30 oranında maaş kesme' cezası alan Müdür Ali Baysal, idari yönden de ‘İdarecilik görevinin üzerinden alınarak' başka ile atanması istendi. Söz konusu müfettiş raporuna Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de ‘Olur” verdiği ancak aradan bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen suçlu bulunan Müdür Ali Baysal'ın hâlâ görevini sürdürdüğü belirlendi. İlgili bakanlık tarafından da Çankırı'ya ataması yapılan ve AKP Toroslar İlçe Başkan ve Milletvekili aday adayı olduğu belirlenen Baysal'ın hâlâ görevde tutulması, akıllara “Kim koruyor?” sorusunu getirdi.

AKP PAYLAŞIMI

Bu arada, raporda kendisine yönelik suçlamaları kabul etmediği belirtilen Müdür Ali Baysal'ın, kişisel Facebook hesabında ise “Toroslardan bir ışık doğuyor, hedef 2023. Milletvekili Aday Adayı” şeklinde öz geçmişinin de bulunduğu bir el broşürünü de paylaşması dikkat çekti. 

"AKP broşürü paylaşan müdürden kadınlara hakaret" haberi, 18 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP broşürü paylaşan müdürden kadınlara hakaret haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP broşürü paylaşan müdürden kadınlara hakaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:00 Bu bulmacada gizli bir kedi sizi bekliyor: Deneyen 110 kişiden 2’si bulabildi
  2. 10:48 Afyonkarahisar'da göçmenlerin nikah ücreti 25 kat artırılarak 10 bin TL’ye yükseltildi
  3. 10:35 Serenay Sarıkaya ve Mert Demir'in olaylı gecesi: Gazetecilere tekme tokat saldırdılar
  4. 10:30 Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
  5. 10:25 Zam fırtınası devam ediyor: Alkol, sigara ve akaryakıt ürünlerine dev zam kapıda
  6. 10:21 Baş ağrılarınızın nedeni boynunuz olabilir
  7. 09:53 Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
  8. 09:48 Ekrem İmamoğlu: Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
  9. 09:43 Miras paylaşımında yeni süreç: Her evlat kendi payı için bunu yapmak zorunda
  10. 09:36 Seren Serengil'in 'hasta yemeği' gündem oldu: Sushi ile iyileşmeye çalıştı
  11. 09:32 Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
  12. 09:25 "Daltonlar" suç örgütüne operasyon: 14 kişi gözaltında
  13. 09:20 Yerli diziler ekranında yaprak dökümü
  14. 09:18 İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  15. 08:54 SBK'den "tezgah kuruldu" iddiası: Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
  16. 08:50 Hastanelerde randevu sorunu
  17. 08:46 Diyanetten beş yıldızlı otelde müzikli eğlenceli toplantı: “Fotoğraf paylaşmayın”
  18. 08:38 Yaşar Alptekin'den giyimini eleştirenlere cevap: Peygamber Efendimiz yaşasaydı böyle giyinirdi
  19. 08:35 Mahmut Tuncer estetik yaptırdı
  20. 08:28 İstanbul'da ekmeğe zam yolda
Gündem Haberleri