Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde!

Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde!

Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmay... Yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşti. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 liralık muayene ücretine ek olarak alınan 128 liralık komisyonu 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirdi ve komisyonun iade edilmesine karar verdi.

Araç sahiplerini etkileyen önemli bir gelişme yaşandı! Araç muayenesine gidecek sürücüler için yeni bir uygulama başlatıldı. Araç muayene istasyonlarında kredi veya banka kartı ile ödeme yapanlardan alınan komisyon ücretleriyle ilgili tartışmalar sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu maliyetlerin sürücülere yansıtılmaması için yeni bir çalışma yürüttüğünü duyurdu.

Yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşti. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 liralık muayene ücretine ek olarak alınan 128 liralık komisyonu 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirdi ve komisyonun iade edilmesine karar verdi. Bu durum, araç muayenelerinde ek ücretlerin yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Komisyon ücretleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de tartışıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin konuya ilişkin sorularına verdiği yanıtta, kredi kartıyla ödeme taleplerinin artması üzerine, ilgili kurumlarla yapılan anlaşma gereği, banka veya kredi kartı ile yapılan ödemelerde oluşan komisyonun hizmetten yararlananlara yansıtılmasının uygun olduğu konusunda bir görüş birliğine varıldığını hatırlattı.

Bakanlık, yapılan yeni düzenlemelerle, komisyon ücretlerinin vatandaşlara yük olmaması için çalışmaların sürdüğünü de vurguladı. Bakanlığın açıklamasında, "Araç muayenelerinde banka veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihlerine bağlıdır ve yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir," ifadeleri yer aldı.

2024 yılı araç muayene ücretleri ise güncellendi ve taşıt türlerine göre farklılık gösteriyor. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerin muayene ücreti 927,60 TL olarak belirlenirken, otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork ve arazi taşıtları için bu ücret 1.821,60 TL olacak. Kamyon, tır, çekici ve otobüs gibi ağır vasıtalar için muayene ücreti ise 2.432,40 TL olarak uygulanacak. Bu ücretler, araç sahiplerinin belirli periyotlarda yaptırmak zorunda olduğu muayeneler için geçerli olup, 2024 yılı boyunca geçerli olacaktır.

"Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde!" haberi, 11 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 11 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 Kılıçdaroğlu ve Altaylı Arasındaki Gerilim Devam Ediyor: 'Her Şeyi Biliyoruz!
  2. 08:06 Diyarbakır'da Narin Güran Cinayetinde Yeni Gelişmeler: Çelişkili İfadeler ve Telefon Sinyalleri!
  3. 07:59 Sinema Salonu Kundaklama Girişimiyle Sarsıldı: Polis Müdahalesi!
  4. 07:52 İsrail ordusundan Beyrut’a kanlı saldırı: 22 ölü!
  5. 07:47 Diyanet'in matbaa harcamaları dikkat çekti: 70 milyon TL neye harcandı?
  6. 07:40 11 Ekim 2024: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geldi!
  7. 07:34 Işıkların dansı Kocaali'de: Kuzey Işıkları büyüledi!
  8. 07:04 IŞİD'in Türkiye'deki Karanlık Yüzü: Kilise Saldırısının Ardındaki Gerçekler
  9. 07:00 Kredi faizlerinde artış durmuyor: Tüketici kredisi faizleri yüzde 71'i aştı
  10. 06:54 İş bulma umudu tükeniyor: Gerçek işsizlik pandemi sonrası zirvede!
  11. 06:45 Sinop’taki Maden İhalesi CHP’nin Hedefinde: “Peşkeş Çekiliyor!
  12. 06:40 Samsun’da Kritik Maç: Türkiye Karadağ’ı Ağırlıyor! İşte Kadrolar
  13. 06:31 COVID Geçirenlerde Kalp Hastalığı Riski Yüksek! Araştırmanın Çarpıcı Bulguları
  14. 04:51 "Kızılcık Şerbeti" oyuncusu adresini değiştirdi: Yeni kanalı ATV oldu!
  15. 04:48 Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde!
  16. 04:46 Emeklilerin Yoğun Göç Ettiği 3 İlçe! Son Dönemde Göç Edenlerin Sayısında Artış Yaşanıyor!
  17. 04:44 DSÖ'den açıklama: "Gazze'nin kuzeyinde neredeyse hiç sağlık hizmeti kalmadı"
  18. 04:43 Kanada BM üssünü hedef alan İsrail’e tepki gösterdi: "Endişe verici ve kabul edilemez"
  19. 04:41 ABD'de enflasyon verileri duyuruldu
  20. 01:12 ABD'yi vuran Milton Kasırgası'nda 6 kişi öldü
Ekonomi Haberleri