Aytunç Erkin yazdı: “Washington üslubunuzdan rahatsız! Bedelini ödersiniz…”

Aytunç Erkin yazdı: “Washington üslubunuzdan rahatsız! Bedelini ödersiniz…”

Aytunç Erkin yazdı: “Washington üslubunuzdan... ''ABD'li diplomatın Aksiyon röportajından yedi ay sonra 18 Ekim 2005'te Fetullah Gülen de Aktüel'e “Ulusalcı dalgayı aşacağız” diye konuşmuştu''

TURHAN ÇÖMEZ, MECLİS'TEKİ ODASINDA, ABD'Lİ MÜSTEŞARIN KURDUĞU CÜMLEYİ İLK KEZ AÇIKLADI

Aksiyon Dergisi'nde, 25 Nisan 2005 tarihinde yayımlanan bir röportajda şaşırtıcı bir portreye tanıklık etmiştik. Fetullahçı Aksiyon, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Siyasi İşler Müsteşarı John Kunstadter'i şu cümlelerle övmüştü: “Farklı bir diplomat… Fotoğraf sanatçısı.” Kunstadter de dergiye, “Cenab-ı hak nasip ederse fotoğraftaki kabiliyetimi geliştirmek istiyorum” demişti.

ABD'li diplomatın Aksiyon röportajından yedi ay sonra 18 Ekim 2005'te Fetullah Gülen de Aktüel'e “Ulusalcı dalgayı aşacağız” diye konuşmuştu! 2006'dan sonra da aşmaya başladılar! Bu girizgahı neden yaptım? Çünkü; iki gündür yazıyorum! Önce Prof. Erol Manisalı'yı sonra da AKP'li vekil Emin Şirin'i ofislerinde tehdit eden kişi olduğu ortaya çıkan Siyasi İşler Müsteşarı John Kunstadter'i anlatmaya çalışıyorum! 1 Mart Tezkeresi'nde (2003) “Hayır” oyu veren ve ABD'nin radarına takılan Şirin ile “Rusya-Çin de var” diyen akademisyen Manisalı Hoca, Ergenekon sanığı yapılmıştı. Şimdi yeni “tehdit” olayını anlatacağım.

Kunstadter: Washington adına geldim

İYİ Parti'ye katılan eski AKP'li vekil Turhan Çömez, Kunstadter ile ilgili iki yazımın ardından beni aradı. 2002'de AKP'den vekil seçilen (Balıkesir) Çömez, Tayyip Erdoğan'ın özel kalem müdürlüğü ve danışmanlığı görevlerini üstlendi. 2007'ye kadar parti içerisindeki yanlışları eleştirdi. 2007'de teklif edilmesine rağmen yeniden milletvekili adayı olmadı. 2008'in Nisan ayında AKP'den istifa etti. Aynı yılın temmuz ayında adı Ergenekon kumpasına dahil edildi. Hakkında yakalama kararı çıkarıldığında İngiltere'de dil eğitimi alıyordu. Türkiye'deki evi basıldı, arama yapıldı. 12 yıl sonra Ergenekon kumpasından beraat etti. 30 Ağustos 2019'da  Türkiye'ye döndü. Turhan Çömez, Amerikalı Kunstadter'in 2006'da kendisini Meclis'te ziyaret ettiğini anlattı.

Söz Çömez'de:

“… Benden randevu aldı ve geldi. Dedi ki: ‘Bu görüşmeyi Washington'un talimatıyla yapıyorum.' O günlerde ben Irak politikalarını şiddetle eleştiriyorum, 1 Mart Tezkeresi'ni geçirmemişiz. Emin ağabeyle (Şirin) birlikte önemli mücadeleler verdik. Tezkere karşıtlığı konusunda önde gelen isimlerden biriydim. Bana şu cümleyi kurdu: ‘Washington sizin açıklamalarınızdan çok rahatsız.'

Nedenini merak ettim! Şöyle devam etti: ‘Bu üslubunuz Washington'u rahatsız ediyor.' Ben de parlamenter olduğumu ve millet adına vekillik yaptığımı söyledim. Sert bir tonda ‘Sizin bunları söyleme hakkınız yok' dedim. Çok da güzel Türkçe konuşuyordu. Bana ısrarla, ‘Bu üslubunuzdan vazgeçmenizi istiyoruz' diye emir verir gibi konuşunca aynı üslupla konuştum: ‘Böyle bir cümle kuramazsınız. İnandığım siyaseti yapıyorum ve yaptığınız yanlışları da eleştiriyorum.' Bu cümleyi kurduktan sonra bana dedi ki: ‘Bunun bedelini ödersiniz.' Hangi bedelden bahsettiğini sorunca da ‘Bunun altında kalmayız ve tavrınızın bedelini ödersiniz' dedi. Bunun üzerine: ‘Amerika'da görev yapan bir Türk diplomat, Amerikalı bir senatörün odasına girip bunları söyleyebilir mi? Ne hakla bunları konuşuyorsunuz” dedim. Odadan kovdum. Çıkarken de ‘Bunların bedelini ödeyeceksiniz' diye söyleniyordu. Ondan sonra da Ergenekon başladı. Şundan yüzde yüz eminim: Ergenekon kumpası, ABD'de bazı çevreler ve FETÖ'nün kumpasıydı. İktidardan da onaylı tabii.”

2008'de sınırdışı edilmiş

Bu görüşmelerin ardından yeni bir bilgiye daha ulaştım:

ABD Büyükelçiliği'nde görevli John Kunstadter, 2008'de Türkiye'den sınırdışı edilmiş. Neden mi? Doğu ve Güneydoğu'da bazı illegal yapılarla görüştüğü Türk istihbaratı tarafından raporlanmış.

Şimdi yanıtı verilmesi gereken soru şu:

Ergenekon'un “kara kutusu” olduğu iddia edilen ve sınırdışı edilecek kadar çalışmalar içinde olan Kunstadter'in hangi partiler içinde bağı vardı, hangi gazeteciler ve akademisyenlerle hareket etti?

"Aytunç Erkin yazdı: “Washington üslubunuzdan rahatsız! Bedelini ödersiniz…”" haberi, 03 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: “Washington üslubunuzdan rahatsız! Bedelini ödersiniz…” haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: “Washington üslubunuzdan rahatsız! Bedelini ödersiniz…” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:17 Mehmet Tezkan: Istakoz çöküşün simgesi
  2. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  3. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  4. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  5. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  6. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  7. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  8. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  9. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  10. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  11. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  12. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  13. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  14. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  15. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  16. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  17. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  18. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
  19. 08:20 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu'nun "Ablamın babası da ünlü" dediği isim Uğur Dündar mı?
  20. 08:14 Nuray Babacan: Kulislerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 40+1 formülü tartışılıyor
Gündem Haberleri