Babacan Elazığ'da: Biz gelince iş imkânları çoğalır

Babacan Elazığ'da: Biz gelince iş imkânları çoğalır

Babacan Elazığ'da: Biz gelince iş imkânları ... DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti çalışmaları için gittiği Elazığ’da vatandaşlarla buluştu.

Babacan, oğlunun iş bulamamasından yakınan bir babaya “Biz iktidara gelince iş imkânları çoğalır” dedi. Gençlerle de sohbet eden Babacan, “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Babacan’la karşılaşan ve İzmir’de üniversite okuduğunu söyleyen bir genç “Yurt yok, hani bu sorun çözülmüştü? Ayıp, günah. Bu öğrenciler bunu hak etmiyor. Babam asgari ücretle çalışıyor, bir öğrenci nasıl kira tutsun? Biz size oy vereceğiz, kurban olayım kazanın” diye konuştu.

Babacan, bunun üzerine “Gençler için gençlerle birlikte kazanacağız. Yurt sorununu çözeceğiz. Bu sene 850 bin genç üniversiteye girmeyi hak etti. Ama 105 bini kayıt yaptıramadı. Yurt yok. Ulaşım… Bayramda gidip gelebildin mi? Biz iktidara geldiğimizde, üniversite öğrencilerinin maddi imkân diye bir derdi olmayacak. Maddi imkânı olmayan öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını devlet karşılayacak’’ dedi. 

‘Mülakat kalkınca fırsat eşitliği sağlanacak’

Babacan 35 yaşındaki çocuğunun işsiz olduğunu söyleyen bir babaya “Seçimden sonra biz gelince iş imkânları çoğalır” diye karşılık verdi.

Bir vatandaş ise “Benim kızım mimarlık fakültesini bitirdi, iş bulamıyor. Bu dönemde paran ya da dayın olacak! Lütfen gençlere yardımcı olun. İnsanlar ülkeyi terk ediyor” dedi. Babacan bunun üzerine “Kamuya girişlerde mülakatı kaldıracağız. Mülakat kalkınca fırsat eşitliği sağlanacak” vaadini tekrarladı.

‘2,5 senedir dükkânım verilmedi’

Elazığ depreminde dükkanını kaybeden bir vatandaş, yaşadığı sıkıntıları Babacan’a “Hakkını kaybeden bir hak sahibiyim, 2,5 senedir dükkanım verilmedi” sözleriyle dile getirdi.

‘Sizin zamanınızda kredi çektim, ev aldım’

Başka bir vatandaş ise tüketici kredisi faizlerinin yüksekliğinden yakındı. Babacan’ın ekonomi bakanlığı yaptığı dönemde düşük banka faizleri ile konuk sahibi olduğunu söyleyen vatandaş şöyle konuştu:

“Sizin zamanınızda ekonomi çok iyiydi, faizler ve enflasyon düşüktü… Şimdi Merkez Bankası yüzde 13 faiz açıklıyor. Ben geçen ay bankadan 50 bin lira para çektim, kesintileri ile banka faizi yüzde 33 buluyor. Sizin döneminizde ev sahibi oldum. 2002’den beri AK Partiliyim, artık onlara oy moy yok, Allah sizin yardımcınız olsun. Borcu borçla kapatıyorum. Sizin zamanınızda kredi çektim, ev aldım. Yıllık faiz yüzde 9’du.”

‘Kazandıran hesap dedikleri; bankaya kazandıran hesap…’

Faizleri yüzde 0,6’ya kadar düşürdüklerini hatırlatan Babacan “Yüzde 13’le Merkez Bankası’ndan aldı. Sana yüzde 33’le sattı. ‘Kazandıran hesap’ dedikleri, bankaya kazandıran hesap… Faizleri yüzde 0,6’ya kadar indirmiştik. Ama bu ancak düzgün bir kadroyla oluyor. İşi bilmeyenler geldikleri zaman batırıyorlar” dedi.

Babacan’ı alnından öptü: ‘Bizi bu zalimden kurtar!’

Bir vatandaş ise Babacan’ı alnından öptü. Duygulanan vatandaş “Anan baban hayrına… Bizi bu zalimden kurtar. Bizi kurtaracaksın’’ dedi.

 

"Babacan Elazığ'da: Biz gelince iş imkânları çoğalır" haberi, 18 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Babacan Elazığ'da: Biz gelince iş imkânları çoğalır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babacan Elazığ'da: Biz gelince iş imkânları çoğalır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:10 İsmail Saymaz: Atatürk’ün armağanını Efe’ye çok gördüler
  2. 08:05 Kemal Kılıçdaroğlu: Kimse Erdoğan’ın işleyeceği suça ortak olmamalı
  3. 08:01 Bir hadise var can ile canan arasında da Bahçeli şarkı sözleriyle bunun mesajını mı veriyor
  4. 07:58 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı
  5. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  6. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  7. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  8. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  9. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  10. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  11. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  12. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  13. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  14. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  15. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  16. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  17. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  18. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  19. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  20. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
Politika Haberleri