Bağcılar Hastanesi'nde Yaşanan Bebek Ölümü İddiaları Şok Etti!

Bağcılar Hastanesi'nde Yaşanan Bebek Ölümü İddiaları Şok Etti!

Bağcılar Hastanesi'nde Yaşanan Bebek Ölümü İ... Bağcılar Medilife Hastanesi'nde yaşanan yenidoğan çetesi skandalında, hemşire Çağla Durmuş'un bebek ölümleriyle ilgili korkunç açıklamaları gün yüzüne çıktı.

Bağcılar Medilife Hastanesi'nde yaşanan "yenidoğan çetesi" skandalıyla ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Çok sayıda bebeğin ölümüne neden olan çetenin şüphelilerinden hemşire Çağla Durmuş'un, bir bebeğin vefatıyla ilgili "hayata dönebilme sürecini kaybetmişiz" ifadesini kullandığı ve başka bir bebeğin epikriz raporunu değiştirdiği öğrenildi.

İDDİANAMEDEKİ ŞOK EDİCİ DETAYLAR

Yenidoğan çetesine ilişkin hazırlanan iddianame, mahkeme onayını beklerken içindeki korkunç detaylarla dikkat çekiyor. Çağla Durmuş’un, hastanedeki usulsüzlüklere dair kan donduran konuşmaları, iddianamenin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Durmuş'un, Karakoç bebeğin ölüm sebebini gizlemeye çalışarak örgüt yöneticisi İlker Gönen'den aldığı talimatlarla bebeğin ölüm raporunu değiştirdiği belirtildi. Ayrıca, başka bir bebek olan Okutucu'nun göz rahatsızlığının tedavi edilmemesi nedeniyle sağlık durumunun kötüleştiği ifade edildi.

DENETİM UYARILARI VE KAYGILAR

Kolluk fezlekesinde yer alan görüşmelerden birinde, Çağla Durmuş’un denetim konusunda kaygılı olduğu ve "Orda bir şey bırakma diyorum... Dolap ilaçlarını kaldırdınız değil mi?" ifadelerini kullandığı öğrenildi. Bu kaygılar, hemşirenin suçlarının açığa çıkma endişesini yansıtıyor.

Durmuş’un başka bir görüşmesinde ise Duru bebeği entübe olmayan bir hasta olarak gösterdiklerini belirttiği kaydedildi. "Ölenler arasından patlak verebilecek tek dosya Duru'nun dosyası" ifadesi, durumu ne denli ciddiye aldıklarını gösteriyor.

ŞÜPHELİLERİN AÇIKLAMALARI

Çağla Durmuş'un, Karakoç bebeğin ölüm sürecini anlatırken "Hocam Karakoç ex şu anda kalp atılması 80 saturasyon 30 ama 80'nde adrenalin ile yani, ölü morlukları falan da oluştu" diyerek gerçeği çarpıttığı öğrenildi. Örgüt yöneticisi İlker Gönen’in "Üzüldüm bu çocuğa bir yandan da sevindim kurtuldu" şeklindeki yanıtı, durumun ciddiyetine dair tartışmaları artırdı.

EĞİTİM VE RAPOR DEĞİŞİKLİĞİ

Yine, Çağla Durmuş’un bir bebek ölümü ile ilgili epikriz raporlarını gizlemek için İlker Gönen’den talimatlar aldığı ve raporların değiştirilmesi gerektiğini bildirdiği tespit edildi. Kırçiçek bebeğin ölümü ile ilgili olarak, görevli doktor Dursun Eryılmaz’ın hastanede bulunmadığı saatlerde "Evi su bastı dersiniz hocam, bozuntuya vermeyelim" dediği iddia edildi.

SONUÇ VE GELECEK ADIMLAR

Yenidoğan çetesiyle ilgili soruşturma devam ederken, 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamenin sonuçları, toplumda büyük bir infial yaratmaya devam ediyor. Bu olay, sağlık sektöründeki usulsüzlüklerin ve kötü niyetli davranışların önüne geçilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

"Bağcılar Hastanesi'nde Yaşanan Bebek Ölümü İddiaları Şok Etti!" haberi, 25 Ekim 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bağcılar Hastanesi'nde Yaşanan Bebek Ölümü İddiaları Şok Etti! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bağcılar Hastanesi'nde Yaşanan Bebek Ölümü İddiaları Şok Etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ayla Karadere Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:15 İşte 25 Ekim günlük burç yorumları!
  2. 12:20 Yurt Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik
  3. 12:17 Fatih Portakal'dan asgari ücret tepkisi: 'Eğer bu zam oranı doğruysa yazıklar olsun'
  4. 12:13 PKK, TUSAŞ’a Yapılan Saldırıyı Üstlendi: Tartışmalar Büyüyor
  5. 11:58 Bu Uygulama Tehlikeli Saçtı: 14 Yaşındaki Çocuğun Ölümü Yapay Zeka Yüzünden!
  6. 11:49 Borsa İstanbul’da Dört Hisseye Kredili İşlem Yasağı
  7. 11:45 Almanya’da İş Dünyası Güçleniyor: Ekim Ayında Endeks Yükselişte
  8. 11:38 Borsa İstanbul'da Gerçekleşen Halka Arzlar
  9. 11:25 Altın Fiyatları Yükselişini Sürdürüyor: 3 Bin Lira Seviyesi Aşıldı!
  10. 11:24 ATV’nin Popüler Dizisinden Şok Final Kararı!
  11. 11:24 Apple Mail Uygulaması Baştan Aşağı Değişiyor: İşte Yeni Detaylar
  12. 11:23 Diyanet, Yurt Dışına Milyonlarca Euro Yatırıyor: Cami İnşaatları Hız Kesmedi
  13. 11:23 Sağlıkta Taşra Krizi: Kayseri'de Uzman Doktor Kalmadı!
  14. 11:23 Sağlık Bakanlığı’ndan Müjde: 61 İlaç Daha Geri Ödeme Kapsamına Alındı
  15. 11:21 Borsa Dalgalanıyor, En Çük Düşen ve Yükselen Hisseler
  16. 11:19 Beyin Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gereken Testler Neler?
  17. 11:16 Trump 2.0, Oylama Öncesi Washington'da Toplanan Dünya Ekonomi Şeflerini Rahatsız Ediyor
  18. 11:09 Tesla Hisselerinde Tarihi Yükseliş: Elon Musk'ın Serveti 33,5 Milyar Dolar Arttı!
  19. 11:08 Seçim Günü Yaklaşırken Demokratlar, Kürtaj Konusunun Gücünü Test Ediyor
  20. 10:58 Merkez Bankası Ekim Ayı Reel Kesim Güven Endeksini Açıkladı
Gündem Haberleri