Bakan Işık'tan Kardak açıklaması

Bakan Işık'tan Kardak açıklaması

Bakan Işık'tan Kardak açıklaması Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beraberindekilerle birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Atatürk Odası'nı gezerek bilgi alan Bakan Işık, gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beraberindekilerle birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Atatürk Odası'nı gezerek bilgi alan Bakan Işık, gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak Kayalıkları ziyaretiyle ilgili sorusu üzerine, "Türkiye olarak Ege'nin barış denizi olmasını istiyoruz. Her türlü sorunun barışçı yollarla konuşarak çözülmesini istiyoruz. Bu noktadaki tavrımız sürüyor. Ama bölgede hiçbir şekilde emrivakiye de Türkiye'nin boyun eğmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Detaylı bilgiye sahip değilim doğrusu. Ama dediğim gibi sorunların konuşularak barışçıl yöntemlerle çözülmesi en temel prensibimiz" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'A KAÇAN ASKERLER
Yunanistan'ın darbeci askerlere yönelik iade etmeme kararını da eleştiren Bakan Işık, bu kararın kabul edilemez olduğunu söyledi. Yunanistan'ın darbeci askerleri Türkiye'ye hemen iade etmesi gerektiğini söyleyen Işık,şöyle devam etti: "Yunanistan'ın tavrını anlamak mümkün değil. Yunanistan NATO'da bizim müttefikimiz. Her şeyden öncede komşuyuz. İyi komşuluk açısından kendilerinin de terör örgütü olarak saydığı örgütün üyesi teröristi Türkiye'ye iade etmemesinin izahı olamaz. Bugüne kadar da hiç bir teröristi, terör örgütünü mensubunu Türkiye'ye iade etmediler. Bu iyi niyetli bir yaklaşım değildir. Bakın artık terör küreselleşmiştir. Terörle mücadele de küresel işbirliği artık olmazsa, olmazdır. Hiç bir ülke 'bu terör bana zarar vermez' diye düşünmemelidir. Teröriste müsama eninde sonunda kendisine bedel ödetir. Bu açıdan 8 tane FETÖ üyesi olduğunu düşündüğümüz kişinin Türkiye'ye iade edilmemesi kabul edilemez. Bu bir siyasi karardır. Yunanistan'ın bu konuyu değerlendirilmesi, yargı kararını yeniden gözden geçirmesi ve terör örgütü üyesi olduğu düşünülen kişilerin Türkiye'ye iadesinin bir an önce sağlanması gerekir."

BAKAN IŞIK'TAN KARDAK AÇIKLAMASI
Restorandaki yemeğin ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık beraberindekilerle birlikte Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Atatürk Odası'nı gezerek bilgi alan Bakan Işık, gazetecilerin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Kardak Kayalıkları ziyaretiyle ilgili sorusu üzerine, "Türkiye olarak Ege'nin barış denizi olmasını istiyoruz. Her türlü sorunun barışçı yollarla konuşarak çözülmesini istiyoruz. Bu noktadaki tavrımız sürüyor. Ama bölgede hiçbir şekilde emrivakiye de Türkiye'nin boyun eğmeyeceğinin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Detaylı bilgiye sahip değilim doğrusu. Ama dediğim gibi sorunların konuşularak barışçıl yöntemlerle çözülmesi en temel prensibimiz" ifadelerini kullandı.


 

"Bakan Işık'tan Kardak açıklaması" haberi, 30 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Işık'tan Kardak açıklaması haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Işık'tan Kardak açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:51 Özel Okullarda "Hayalet" Öğrenci İddiaları!
  2. 12:47 Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırıları Şiddetleniyor
  3. 12:38 İstanbul'daki 1 Mayıs Gösterilerinde 65 Şüpheliden 38'i Tutuklandı
  4. 12:33 İstanbulluların Yarısından Fazlası Kredi Kartı Borçlarını Asgari Ödeyebiliyor
  5. 12:29 Kadın Cinayetleri Raporu: Evli Kadınların Yüzde 59'u Eşleri Tarafından Öldürüldü
  6. 12:23 Trabzonspor'da Nicolas Pepe Şoku: Juventus'a Bedelsiz Transfer!
  7. 12:17 Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı
  8. 12:16 Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler Sağlık Kriziyle Karşı Karşıya
  9. 12:13 Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranları ile bir araya geldi!
  10. 11:54 İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu
  11. 11:48 Beşiktaş Transfer Hamlesi: Marco Reus Hedefte
  12. 11:44 Galatasaray, Orta Saha Güçlendirme Peşinde: Casemiro Transferi İçin Hamle Yapıyor!
  13. 04:23 Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
  14. 04:18 Hızlı kilo vermek istiyorsanız 3 beyazdan uzak durun!
  15. 04:16 En sevilen iki ürün birleşti ortaya şaheser çıktı: İşte gelin çantası tarifi
  16. 04:15 Şipşak kurabiye: Tahinli kurabiye tarifi
  17. 04:13 Ustaların tarifi: 15 dakikada orjinali aratmayan su böreği
  18. 04:11 Bu şekilde saklayan muzu 1 ay taptaze tutuyor!
  19. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  20. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
Gündem Haberleri