Bakan Koca bölge bölge isim vererek uyardı: Yeni başladı, hızla artıyor!

Bakan Koca bölge bölge isim vererek uyardı: Yeni başladı, hızla artıyor!

Bakan Koca bölge bölge isim vererek uyardı: ... Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek.

​​​​​​Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek. Tablodaki değişiklik ile yoğun bakım hasta sayısının aktif vakaya oranının dünya ortalamasının üstünde giden seyri görülemeyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. Tablodaki verilere göre; koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 5 bin 659, vaka sayısı 228 bin 924 oldu.

Sağlık Bakanı Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, ''Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek. ''  ifadelerine yer verdi.  

PEKİ NE ANLAMA GELİYOR? BİLGİLER KAFA MI KARIŞTIRYOR?

Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek. 

 Tabloya göre, toplam test sayısı 4 milyon 711 bin 95, toplam ağır hasta sayısı 542, hastalarda zatüre oranı yüzde 9.4 oldu.

Bugünkü test sayısı 45 bin 712 olarak kayıtlara geçti.

‘Ağır Hasta sayısı da verilecek’

Sağlık Bakanı Koca Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

”Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, Ağır Hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için Zatürre Oranı gösterilecek. ”

Tablodaki değişiklik çaresizlik mi?

Türkiye Koronavirüs Tablosu’nda yapılan değişikliği yorumlayan Prof. Dr. Fatih Tank,  ”Yoğun bakım hasta sayısının aktif vakaya oranı için dünya ortalamasi %1 civarında olduğu söyleniyordu. Bu oran Türkiye için dün yaklasik %11’di. Bu oran bugün itibariyle bulunamiyor. Çünkü ırmaktan geçerken veriler ve tanımlar değişti.” dedi.

ANKARA'DA YOĞUN BAKIM 


Ankara'da yoğun bakımda doluluk oranımız %67. Standart yataklarımızın doluluk oranı ise %49. Solunum cihazlarının doluluk oranı ise %25. Şehir hastanelerindeki doluluk oranları ise, yoğun bakımlar %69, standart yataklar %32, solunum cihazları ise %16. Bu rakamlardan da, şehir hastaneleri dahil olmak üzere, bir sorun olmadığını ama her gün açıklanan rakamlarla giderek yoğun bakımdaki hasta sayılarımızın arttığını zaten söylüyoruz.   


AŞI ÇALIŞMALARINDA ALTI AYDA GELİŞME OLABİLİR

Aşı çalışmalarına ilişkin soru üzerine Bakan Koca, şu bilgileri verdi:

"Zannediyorum önümüzdeki 4-5 ay veya 6 ay yani aralık belki erken olabilir ama ocak, şubat, mart gibi yılın ilk çeyreğinde aşının geliştirilmesi mümkün olabilir gibi görünüyor. Çünkü son birkaç hafta epey mesafe kat eden ülkeler oldu. İngiltere bunlara örnek gösterilebilir. Amerika da benzer şekilde, Çin de aynı şekilde. Ama 1-2 ay sonra olacak beklentisi içinde olmamalıyız. Önümüzdeki 4-6 ay içerisinde zannediyorum bu konuda bir gelişme dünyada olabilir. Ülkemizde de biliyorsunuz bu anlamda 6 çalışma devam ediyor. Daha klinik insan çalışmaları safhasına gelinmedi. Ona da zannediyorum eylül ve ekim ayında geçecek üniversitelerimiz veya merkezlerimiz olacak. Çin ve Rusya ile aşıyla ilgili ayrıca irtibat halindeyiz, bu konudaki gelişmeleri de iş birliğini de yakınen takip ediyoruz." 

RAKAMLARDA YENİDEN DÜŞÜŞ VAR

"Ramazan Bayramı döneminde uygulanan kısıtlamaların tamamı düşünüldüğünde, 10 gün sonraki sonuç, günlük vaka sayılarında yüzde 15 azalma olmuştur. Ayrıca, aynı tarihler dikkate alındığında, entübasyona giren günlük hasta sayısında yüzde 21, yoğun bakıma giren günlük hasta sayısında yüzde 19, hastaneye yatırılan hasta sayısında ise yüzde 8 düşüş gerçekleşmiştir. Vefatlar yüzde 29 azalma göstermiştir. Uygulanan tedbirlerin başarısı ortadadır.

"Bakan Koca bölge bölge isim vererek uyardı: Yeni başladı, hızla artıyor!" haberi, 29 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bakan Koca bölge bölge isim vererek uyardı: Yeni başladı, hızla artıyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Koca bölge bölge isim vererek uyardı: Yeni başladı, hızla artıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  2. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  4. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  5. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  6. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  7. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  8. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  9. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  10. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  11. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  12. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  13. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  14. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  15. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  16. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  17. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  18. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  19. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  20. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
Sağlık Haberleri