Bakan Koca: "Sağlık çalışanına şiddet mağdurun sorunu, yasanın konusu değil"

Bakan Koca:

Bakan Koca: "Sağlık çalışanına şiddet mağdur... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla sağlık emekçilerine yönelik saldırıların "Mağdurun sorunu yasanın konusu olmadığını" söyledi. Koca'dan gelen çeşitli açıklamalara rağmen sağlık emekçilerine yönelik saldırılar artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan sağlık emekçilerine yönelik şiddete ilişkin açıklama geldi. "Şiddet mağdurun sorunu, yasanın konusu değil" diyen Koca'nın bu açıklaması akıllara eski açıklamalarını getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla sağlık emekçilerine yönelik saldırıların "Mağdurun sorunu yasanın konusu olmadığını" söyledi. Koca'dan gelen çeşitli açıklamalara rağmen sağlık emekçilerine yönelik saldırılar artmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını sırasında sağlık emekçilerine yönelik şiddet haberleri artarak gelmeye devam ediyor. Salgının ilk aylarında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanarak yürürlüğe giren 'Sağlıkta Şiddet Yasası', saldırılara herhangi bir engel olmadı. Koca'nın salgının başından beri sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyleydi:

"SAĞLIKTA ŞİDDETİ ASLA DUYMAK İSTEMİYORUZ"

Koca 12 Nisan'da yaptığı açıklamada Konya'da ve İzmir'de gerçekleşen sağlık emekçilerine yönelik saldırıları kınadı. Açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sağlıkta şiddet, son dönemde çok hassas olduğumuz, üzerinde özellikle yoğunlaştığımız bir alan. Konya’da benzer bir durum olmuştu, zanlı serbest bırakılmıştı. Biz bakanlık olarak aktif müdahil olduk ve devamında tutuklandı. Benzer şekilde İzmir'de yine bakanlık olarak müdahil olduk, oradaki zanlı da tutukluluğu devam ediyor. Aynı şekilde bu şiddeti körükleyen yer yer medya ve benzeri organlarda da bir takım yaklaşımlar oluyor."

"YARGININ VERECEĞİ HAK EDİLMİŞ CEZA..."

Gaziantep'te Acil Tıp Teknisyeni'nin saldırıya uğramasının ardından 11 Haziran'da Koca'dan açıklama geldi. "Birkaç istisna dışında size tüm insanlık saygı duyuyor" diyen Koca, Twitter'da yaptığı paylaşımda şöyle dedi: “Değerli arkadaşım, İki yeni şiddet olayı yaşadık. Sağlık hizmetlerinin insanlık için ne anlama geldiğinin iyi bilindiği günlerde! Yargının vereceği hak edilmiş ceza, vicdanlardaki rahatsızlığı telafi edemez. Birkaç istisna dışında, size tüm insanlık saygı duyuyor. Geçmiş olsun”

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIR AMA BUNA DEĞİL"

Ağustos ayında Ağrı'da bir sağlık emekçisinin saldırıya uğramasının ardından Koca'dan bir Twitter paylaşımı daha geldi. Paylaşımında "Sağlık emekçileri her türlü fedakarlığa hazır ama buna değil" diyen Koca, şu ifadeleri kullandı: "Ağrı Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir çalışma arkadaşımız dün saldırıya uğradı. Saldırı, COVID-19 şüphesiyle teste gönderilen hastayla yakınına SOSYAL MESAFEYE UYMALARI UYARISI üzerine gerçekleşti. Sağlık çalışanları her türlü fedakârlığa hazır. Ama buna değil."

"DEVLET GEÇİT VERMEYECEK"

Ankara Keçiören'de sağlık emekçilerine yönelik saldırının ardından Koca'dan bir Twitter paylaşımı daha geldi. Paylaşımında sağlık emekçilerine yönelik şiddet için "Devlet geçit vermeyecek" diyen Koca, şu ifadeleri kullandı: "Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!"

"TOPLUMA HAVALE EDİYORUM"

Koca, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında sağlık emekçilerine şiddet uygulayanları topluma havale ettiğini söyledi. Koca, konuşmasında "İnancıma göre sağlık çalışanına şiddet göstereni toplum dışlar, toplumun dışlaması ise hapis kadar önemlidir." dedi. Koca'dan bugün bir açıklama daha geldi. Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şiddete karşı birlik olma çağrısı yaptı. Koca, "Sağlık çalışanına şiddet, sadece mağdurun sorunu ve yasanın konusu değildir. Toplumun ortak sorunudur. Dostça çalışma ortamı, nitelikli hizmet güvencesidir. Yasa ve ahlak iş birliği yapmalıdır. Dahası: Sağlık çalışanı, savaşta bile güvence altındadır. Şiddete karşı bir olmalıyız."

NE OLDU?

Ancak tüm bu açıklamalara rağmen sağlık emekçilerine yönelik şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Son 1 hafta içinde farklı farklı yerlerden sağlık emekçilerine yönelik saldırı haberleri geldi.

"Bakan Koca: "Sağlık çalışanına şiddet mağdurun sorunu, yasanın konusu değil"" haberi, 26 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bakan Koca: "Sağlık çalışanına şiddet mağdurun sorunu, yasanın konusu değil" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Koca: "Sağlık çalışanına şiddet mağdurun sorunu, yasanın konusu değil" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Sağlık Haberleri