'Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi' iddiası

'Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi' iddiası

'Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi' idd... Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri görüşmeyle ilgili olarak kulis yazdı. Takan,...

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri görüşmeyle ilgili olarak kulis yazdı. Takan, Barzani'ye "bağımsızlık desteği" verildiğini iddia etti.

Ahmet Takan'ın "Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi!.." başlığıyla yayımlanan (1 Mart 2017) yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Barzani'nin Ankara temaslarının ardından kulislere sızan taleplerini sırasıyla şöyle özetleyebilirim:

1) Bağımsızlık çabalarımı destekleyin. 2) Musul sonrasına aynı Kerkük'te olduğu gibi ses çıkarmayın. 3) Suriye Kuzeyinde, Irak Kuzeyine olduğu gibi bir yapılanma istiyorsanız, unutmayın Salih Müslim'in muhalifleri Erbil'de. Onları destekleyin.

Diplomatik gözlemciler, Barzani'nin aynı Turgut Özal'a yaptığı gibi, R.Erdoğan'a da "beraber yürüyelim. Beraber kazanalım" politikasında ısrarcı olduğunu vurguluyor. Diplomasi koridorlarında konuşulanlara göre de, Barzani Ankara'dan oldukça memnun bir havada ayrıldı. Deneyimli diplomatlar bu yorumları yaparken, son günlerde iyice gerilen Türkiye-İran ilişkilerine ve Irak merkezi yönetimi ile İran yakınlaşmasına dikkat çekiyorlar. En azından, Barzani'yi Türkiye'ye getirip sözde bayrağını göndere çekmekle Irak merkezi yönetiminin büyük tepkisinin alınabileceği bilinmez mi?.. Pekala bilinir!..

Barzani, Türkiye'den ayrıldıktan sonra kulislerde konuşulanlara göre; bugüne kadar bağımsızlık taleplerine temkinli yaklaşan AKP iktidarı bu sefer daha ılımlı bir yaklaşım sergiledi. Bir manada, yeşil ışık yaktı da diyebiliriz. Kısacası söyleyeceğim, AKP iktidarı sözde paçavraları göndere çekerek, daha görüşmeler başlamadan önce perde arkasını ve mesajı sızdırmıştı; 'Ey Barzani bağımsızlık çabalarını destekliyoruz' diye. Binali Yıldırım'ın dünkü açıklaması ile de kuvvetli teyit yapıldı. Bir ülkenin bayrağının yanında eşit seviyede başka bir bayrak bulunması, göndere çekilmesi başka neyi sembolize eder?..

Fakat bilinmelidir ki; 16 Nisan sandığını kurtaracağız diye, Rakka vs. bahanelerle bedelleri çok ağır, coğrafyamızı daha da kana bulayacak çok tehlikeli oyunlardan vazgeçilmiyor. Bir taraftan Suudi Arabistan'ın, Katar'ın arkasına saklanarak sağa sola hesapsızca yumruk sallanıyor. Diğer taraftan Kürdü Kürde kırdırma politikası ile garip stratejiler izleniyor. Çapulcu başının PKK hamiliği yaptığı yıllar unutuluyor. Yarın bir gün yeniden nasıl kanka olabilecekleri hiç mi hesaba katılmıyor?.. Barzani-Talabani ilişkilerinin seyrinden ve Irak'ın nasıl parçalandığından hiç mi ders çıkarılmadı acaba?"

"'Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi' iddiası" haberi, 01 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi' iddiası haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Barzani'ye bağımsızlık desteği verildi' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  2. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  3. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  4. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  5. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  6. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  7. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  8. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  9. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  10. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  11. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  12. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  13. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  14. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  15. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  16. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  17. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  18. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  19. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
  20. 15:51 Belarus Lideri: Rusya-Ukrayna Barışı İçin İstanbul Anlaşması Önemli
Gündem Haberleri