Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci karşı karşıya geldi! 'Kentin abisi rolünü oynamaya başladı'

Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci karşı karşıya geldi! 'Kentin abisi rolünü oynamaya başladı'

Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci karşı karş... İzmir’de, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekci ile halen İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım

İzmir’de, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Nihat Zeybekci ile halen İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım arasındaki liderlik mücadelesi büyüyor.

31 Mart yerel seçimlerin ardından  kendi kadrosunu kurmak için çalışma başlatan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir teşkilatındaki kadroların büyük bir çoğunluğunun Binali Yıldırım'ın elinde olması nedeniyle Binali Yıldırım'la karşı karşıya geldi. Yıldırım’ın ekibi bir yandan Nihat Zeybekci’nin ekibi ile mücadele ederken, diğer taraftan da Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan’ın kuracağı partilere kaymaları engellemeye çalıştığı söylendi.

ÖNERGENİN İLK SAHİBİ NİHAT ZEYBEKÇİ'NİN BAŞKAN YARDIMCILIĞINI YAPMIŞTI

İzmir’de geçtiğimiz hafta, başta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi olmak üzere hemen hemen tüm belediye meclislerinde, AKP’li üyelerin Karabağlar yangınıyla ilgili PKK'nin kınanmasına ilişkin verdiği önergeler AKP kulislerinde farklı gündem oldu. Önergenin ilk sahibi olan Balçova Belediye Meclis üyesi Erhan Çalışkan'ın AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nihat Zeybekci'nin Denizli'de belediye başkanlığı yaptığı dönemde, belediye başkan yardımcısı olması parti kulislerini hareketlendirdi.

Parti kulislerinde, özellikle 23 Haziran seçimleri sonrası İstanbul'da büyük hezimet yaşayan Binali Yıldırım'ın İzmir'de yeniden parlatılmak istenmesi, yaptığı ziyaretlerde "Başbakanımız" pankartları ve ayaklı panolarıyla karşılanması sonrası Zeybekci ekibinin harekete geçtiği ve kentteki "abi" rolüne soyunduğu konuşuluyor.

Birgün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, özellikle Zeybekci'nin seçim çalışmalarında sağ kolu olarak bilinen ve bu süreçte seçim kasasını kontrol eden Çalışkan'ın yaptığı önerge çıkışı ve bunu sosyal medya ve ulusal basına taşıma çalışması hareketin başladığı şeklinde yorumlanıyor.

'KENTİN ABİSİ ROLÜNÜ OYNAMAYA BAŞLADI'

Öte yandan Nihat Zeybekci'nin yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, AKP İzmir'de yaşanan sıkıntılar ve Binali Yıldırım'ın ziyaretleri sonrası gelen şikâyetler nedeniyle, Zeybekci’nin ‘kentin abisi’ rolünü üstleneceği öne sürüldü.

Verilen ilk önerge sonrası bazı ulusal kanallardaki tartışma programlarında AKP’yi savunan isimlere konuyla ilgili yetersiz bilgi aktarılarak konunun ülke gündemine taşınması ve olayın tüm belediye meclislerinde dile getirilmesinin yeterince destek bulmaması bazı partililerde de rahatsızlık yarattı. Parti kulislerinde, "Seçimden önce HDP ve PKK ile ittifak yapılıyor diye gündem yaratmıştık. İzmirliler inanmadığı için bize eksi yazdı. Oy kaybetmemize neden olan konuyu tekrar gündeme getirmenin anlamı yok" diyerek tepkilerini dile getirildikleri öğrenildi.

"Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci karşı karşıya geldi! 'Kentin abisi rolünü oynamaya başladı'" haberi, 09 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci karşı karşıya geldi! 'Kentin abisi rolünü oynamaya başladı' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Binali Yıldırım ve Nihat Zeybekci karşı karşıya geldi! 'Kentin abisi rolünü oynamaya başladı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Politika Haberleri