Birden Fazla Evi Olanlar Dikkat: Mehmet Şimşek'in Yeni Vergi Düzenlemesi!

Birden Fazla Evi Olanlar Dikkat: Mehmet Şimşek'in Yeni Vergi Düzenlemesi!

Birden Fazla Evi Olanlar Dikkat: Mehmet Şimş... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten haber var: Birinci vergi paketi Meclis'te görüşülmeye başlandığında ikinci vergi paketinden bilgiler sızmaya başladı. İkinci ve daha fazla evi bulunanlardan kademeli olarak yükselen ilave emlak vergisi geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni hedefine dair kulis bilgileri gelmeye devam ediyor.

 Hayalet evler... Affedilen milyarlarca lira vergi affından sonra Vergi affını nihayet tarih olacağı iddia ediliyor.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda birinci vergi paketi görüşmeleri dün başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tahmin edilen hedefine göre, iki ve daha çok evi bulunanlarla, 600 bin hayalet evi aldığı ortaya çıktı.

EK VERGİ ALINACAK
Buna göre, iki ve daha fazla evi olanlardan kademeli olarak artan ilave emlak vergisi ve hayalet ev olarak tabir edilen 600 bin boş konuttan ek emlak vergisi alınacağı öğrenildi.

Komisyonda birinci vergi paketi görüşmeleri devam ederken, ikinci vergi paketinin detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. İkinci vergi paketinde öncelik gayrimenkullerin vergilendirmesi olacağı iddia ediliyor. Hedefte kiralar ve gayrimenkullerin satışında uygulanacak yeni vergileri belirlemek için yapılan etki analizlerinde son aşamaya gelindiği belirtiliyor.

PİYASA DEĞERİ ÜZERİNDE VERGİ ALINMASI PLANLANIYOR

İkinci vergi paketinde yer alması beklenen gayrimenkul mevzusunda, konut ve ofis alım satımında ve kiralamasında piyasa değeri üstünden vergi alınacak. Konutun alımdan sonraki 3 yıl içerisinde satanlardan 2 kat, 5 yıl içerisinde satanlardan 1 kat daha fazla vergi alınmasının ikinci vergi paketine dahil edilmesi kesinleşti. Ayrıca, ikinci ve daha fazla evi olanlardan "kademeli yükselen" ilave emlak vergisi ve hayalet ev olarak adlandırılan 600 bin boş konuttan "ek emlak vergisi" talep edilecek.

LOJMANLARDA KİRA DÜZENLEMESİ

İkinci vergi paketinde yer alması beklenen bir diğer konu ise Kira gelirini beyat etmeyenlerle ilgili olacağı belirtiliyor. Kira gelirini beyan etmeyen veya eksik beyan edenler için de ceza tutarları yükseltileceği belirtilirken, kira giderini beyan etmeyenlere de cezaya tabi olacak. Kira giderini beyan etmeyenlerin de ceza tutarları artırılacak.

İkinci vergi paketinde sayısı 230 bini aşan lojmanlarda da "kira fiyatı" düzenlemesine gidileceği belirtliyior. Piyasadaki kira değeri lojmanlara uygulanırken, yüzde 20 fiyat avantajı kullandırılabilecek. Bakanlık lojman bölgelerinde kira fiyat araştırması yapacak.

KAYITDIŞIYLA MÜCADELE

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, büfe, güzellik salonları, estetisyen ve doktorlarla kuaförler radara alınacak. Böylece, kayıp, kaçak ve kayıtdışılığın fazla olduğun alanlara yönelmiş olunacak.

SGK'NIN GELİRLERİ ARTACAK

Kısa vadeli sigorta kolları prim oranının yüzde 2,25 olarak belirlenmesinin peşinden SGK'nin gelirlerinde yüzde 12,5 artış bekleniyor. Yurt içi asgari kurumlar vergisiyle ilgili yeni düzenlemeyle senelik ilave 70 milyar lira gelir bekleniyor. Yurt dışı çıkın harcının üç kattan fazla artırmasıyla birlikte vatandaşın cebinden 4,3 milyar lira çıkacak.

"VERGI BARIŞI" NİHAYET BİTİYOR
Uzlaşma kanalıyla vergi borcunun silinmesi veya vergi affı gibi uygulamaların gerçekleşmemesi için de emin adımlar atılacağı belirtiliyor. İkinci pakette, uzlaşmadan sonra gerçekleşebilecek olumsuzluklara yönelik "maddi/manevi yüksek ve caydırıcı cezalar" uygulanması için çalışma yapıldığı da öğrenildi.

 

"Birden Fazla Evi Olanlar Dikkat: Mehmet Şimşek'in Yeni Vergi Düzenlemesi!" haberi, 19 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Birden Fazla Evi Olanlar Dikkat: Mehmet Şimşek'in Yeni Vergi Düzenlemesi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Birden Fazla Evi Olanlar Dikkat: Mehmet Şimşek'in Yeni Vergi Düzenlemesi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 28 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:10 Ali Koç'un istifasını talep eden taraftarlar Kadıköy'de bir araya geldi
  2. 17:10 Yeni bir köpekbalığı türü ortaya keşfedildi
  3. 17:09 Müsavat Dervişoğlu'ndan eleştiri: ‘’Toplum her alanda kutuplaştı"
  4. 17:06 Manisa'da sağlıksız şartlarda salça üreten firmanın faaliyetleri durduruldu!
  5. 16:59 Altın Piyasasında Tarihi Bir Olay: Hazır Olun, 48 Saat İçinde Başlıyor!
  6. 16:59 Bu Hafta En Çok Hangi Varlık Kazandırdı? Borsa, Altın, Dolar, Euro
  7. 16:59 Gram ve çeyrek altın kaç TL? Altın ne kadar? 28 Eylül 2024 altın tutarları
  8. 16:59 Altını da doları da solladı: Tutarı 8 bin 31 TL'den 21 bin 849 TL'ye çıktı
  9. 16:59 Jose Mourinho'nun Rodrigo Becao planı!
  10. 16:59 TCMB'den ödeme hizmet sağlayıcıları için yeni açıklama!
  11. 16:54 Bakanlık harekete geçti, tarih duyuruldu: Tüm mesleklere zorunlu olacak
  12. 16:54 AJet, uçak biletleri için yeni indirim açıkladı
  13. 16:54 Emeklilikte yüksek maaş almanın formülünün püf noktasını uzmanı açıkladı!
  14. 16:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail'in Cinnet Siyasetine Artık Dur Deyin'
  15. 16:27 Bankalar ATM’lerde yeni döneme geçiyor
  16. 16:22 Aylin Nazlıaka: "Sayıştay, Ai̇le ve Sosyal Hi̇zmetler Bakanlığı’ndaki̇ çürümüşlüğü ortaya çıkardı"
  17. 16:15 Kadıköy'de Ali Koç'a istifa çağrısı: Yoğurtçu Parkı'nda protesto düzenlendi!
  18. 16:12 İçişleri Bakanı Yerlikaya, Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın Ailesine Taziye Ziyareti Gerçekleştirdi
  19. 16:10 Montella'dan Sivasspor'a Ziyaret
  20. 16:02 İçişleri Bakanlığı'ndan 'Tarkan' kararı
Ekonomi Haberleri