BirGün gazetesi de zam yapmak zorunda kaldı!

BirGün gazetesi de zam yapmak zorunda kaldı!

BirGün gazetesi de zam yapmak zorunda kaldı! Dolar/TL’deki hareketlilik, medya sektörünü vurmaya devam ediyor. Sözcü ve Cumhuriyet’ten sonra BirGün gazetesine de zam geldi. Gazete, bugünden itibaren 2.5 liraya satılacağını duyurdu.

BirGün gazetesinden yapılan açıklama şöyle:

Yakın bir zamanda benzer bir duyuru ile karşınıza çıktığımızın farkındayız, fakat üzülerek belirtmeliyiz ki gazetemizin fiyatına zam yapmak durumundayız. Gazetemiz bugünden itibaren 2,5 lira.

Ülkenin “tek adam rejimi” ile içine düştüğü çalkantılı süreç bugün hayatın her alanında gördüğümüz ekonomik krizi beraberinde getirdi. Kendi kâğıdını üretecek potansiyele sahip olan ülkemiz, AKP politikaları ile kâğıtta dışa bağımlı hale geldi. Dövize endeksli kâğıt fiyatları yüzünden pek çok yayın organı kapanma riskiyle karşı karşıya. Son zam yaptığımız dönemde 3,7 lira olan dolar bugün 6,5 lirayı geçiyor. Kâğıt ve matbaa başta olmak üzere tüm kalemlere ardı ardına zam geliyor. Ülkemizi yönetenler ise bu rezalet ekonomi yönetiminin sorumluluğunu almaktan kaçınıyor.

BirGün çalışanları olarak adaletsizliğe ve zulme karşı tüm yurttaşların sesi olmak için pek çok bedel ödüyoruz. Mahkeme kapılarında, tazminat cezaları ile boğuşarak geçen günlerde bizleri ayakta tutan şey mesleğimize olan bağlılığımız ve halkımıza olan sevgimizdir. Bu bilinçle bizler sadece işimizi yapmaya çalışıyoruz. Direnmeye, her gün daha iyi BirGün çabasını sürdürmeye, sizlerin desteğiyle devam edeceğimize inanıyoruz.

Desteğinizi hissettikçe daha çok çalışıyoruz. Dijital alanda önemli yenilikler yapıyoruz. Sitemizi yeniliyor ve önümüzdeki hafta yayına almayı planlıyoruz. Son bir yılda her gün canlı yayınlar ve stüdyo konukları ile BirGun.Tv adıyla yayınlar yapmaya başladık, gündeme dair kısa videolar çektik. Her gün infografik haberler hazırlıyoruz. Bu üretimleri yeni sitemizle daha görünür hale getiriyoruz. Çoğu zaman yokluğundan şikâyet ettiğiniz akıllı telefon uygulamalarımızı önümüzdeki ay devreye sokuyoruz.

Basılı gazetede fikre, arka plana, analize, ağırlık veren bir gazete olmaya çalıştık, çalışıyoruz. Mutfağımızı güçlendirmek için bu yaz döneminde aramıza pek çok yeni dostumuz katıldı, onlara da “hoş geldiniz” diyoruz. Selin Sayek Böke, Yalçın Karatepe, Aziz Konukman ile güçlenen ekonomi servisimizden sonra dış politika, kültür sanat ve siyaset alanında da aramıza yeni katılımlar olacak. BirGün Minibüsü ile halkla buluşup halkın sorunlarını dinliyoruz. Haberlerimiz, manşetlerimiz ödül alıyor, değer görüyor. Pazar ekimiz her pazar gündemi belirlemeye devam ediyor. Kültür dergimiz Bavul her ay 20 bini aşkın okura ulaşıyor.

Yılmıyoruz, direniyoruz. Özgür bir ülke, çağdaş bir toplum için kalemimizi, değerlerimizi satmadan işimizi yapıyoruz. Özgür kalmak her türlü sermaye, iktidar odağının uzağında olmayı, ekonomik gücünü halktan almayı, her türlü cezayı, tehdidi geri çevirebilmeyi gerektirir. Bunun için okurlarımıza güvenmekten başka seçeneğimiz de yok. Bağımsız bir gazete çıkarmaya devam edebilmek için her daim desteğinize ihtiyacımız var. Biliyoruz ki bu ülkede özgürlüğün bir bedeli var.

"BirGün gazetesi de zam yapmak zorunda kaldı!" haberi, 01 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan BirGün gazetesi de zam yapmak zorunda kaldı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BirGün gazetesi de zam yapmak zorunda kaldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Gündem Haberleri