CHP'den belediyelere performans değerlendirmesi

CHP'den belediyelere performans değerlendirmesi

CHP'den belediyelere performans değerlendirmesi Belediyelerin performansını ölçen CHP, yaptığı saha araştırmalarıyla belediyeler hakkındaki şikayetleri de masaya yatırdı. Şu ana kadar 100’e yakın

Belediyelerin performansını ölçen CHP, yaptığı saha araştırmalarıyla belediyeler hakkındaki şikayetleri de masaya yatırdı. Şu ana kadar 100’e yakın belediyenin bütçe performansı ölçülürken, Genel Merkez nezdinde kurulan proje ekibiyle birlikte 16 belediyede pilot çalışma yapıldığı öğrenildi.

CHP’nin yerel yönetim politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'e yapılan çalışmaya ilişkin bilgi verdi.

Torun, belediye başkanlarıyla Şubat ya da Mart gibi yeniden bir araya geleceklerini belirterek, “Mutlaka biz 3 ay periyodik olarak bunu yapacağız. Büyükşehir belediye başkanlarımız kendileri büyükşehir belediye başkanları olarak belli sürelerde bir araya geliyorlar, şimdi bunu il belediye başkanlarımız da yapmaya başladı. Diğer belediye başkanlarıyla zaten biz bölge toplantıları da yapıyoruz. Amacımız sorunların süratle çözülmesi. Belediyelerimizin başarısını artırmak” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN MESAJINI HATIRLATTI

Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha önceki toplantıda, “Örgütün işine karışmayın, siz hizmetlerinizi sürdürün, daha fazla hizmet yapmaya çabalayın” mesajını verdiğini kaydetti.

BELEDİYELERİN PERFORMANSI ÖLÇÜLÜYOR

Belediyelerin performansını ölçmeye yönelik yapılan çalışmaya ilişkin de Torun şu bilgileri verdi:

“Biz şu anda yaklaşık 100’e yakın belediyemizin bütçe performanslarını ölçtük. Mart ayına kadar devam edecek. Orada zaten bir rapor hazırlayacağız, bu süreçte bir yıllık raporlarını hazırlamış olacağız, bazılarının 6 aylık değerlendirmelerini yaptık. Şimdi saha araştırmalarını yapıyoruz, o da herhalde önümüzdeki hafta bitmiş olur. Şu anda sahadayız. Kamuoyu yoklaması ve kantitatif araştırma yapıyoruz. Ayrıca bu süreç içerisindeki yaptıkları hizmetleri değerlendirdik, bize gelen şikayetleri değerlendirdik, onları ortaya koyuyoruz.

'11 BELEDİYEYE FON SAĞLAMAK ÜZEREYİZ'

Genel Merkez nezdinde kurduğumuz proje ekibiyle birlikte 16 belediyede pilot çalışma yaptık, şu anda 11 belediyeye fon sağlamak üzereyiz. Büyük bir ihtimalle yılbaşına kadar netleşecek. Ondan sonra da yılbaşından itibaren de bölge toplantılarıyla bütün belediyelerimizin avantajlı ve dezavantajlı sürecine göre projeler üreteceğiz ve uluslararası ölçekte veya ulusal ölçekte BM’den tutun büyükelçiliklerinin fonlarına kadar kalkınma ajanslarından tutun sivil inisiyatiflerin fonlarına kadar hepsini değerlendireceğiz. Hepsi belli bir bütçeli kimi 50 bin Euro’luk, kimi 100 bin Euro’luk, kimi 200 bin Euro’luk fonlar bunlar, kimi kalkınma ajansından kimi uluslararası ölçekte Avrupa Birliği’nden farklı fonlardan.

Bu ilçe ve belde belediyelerine yönelik. Büyükşehir belediyelerimizin zaten çok büyük finansmanlara fonlara ihtiyacı var onlarla ilgili de hem büyükşehir belediyelerimiz kendi bünyelerinde görüşüyorlar biz de zaman zaman o görüşmelere katılıyoruz.

'FONLARI ARTIRMA ADINA LOBİ ÇALIŞMAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ'

Geçtiğimiz haftalarda zaten Avrupa Birliği ile ilgili de görüştük onlarla da belli bir çalışma yaptık. Her ne kadar 2020 yılı için Türkiye’ye çok olumlu bakmasalar da biz bu anlamda daha fazla desteği almak adına AB’den fonları artırma adına lobi çalışmamızı sürdürüyoruz.

Fon Araştırma ve Geliştirme Birimimiz var. O birim üzerinden biz şu anda 11 belediyemize proje yaptık, fonlara müracaat ettik, bunların kimisi ulusal, kimisi uluslararası, büyük bir ölçekte yılbaşına kadar da kesinleşmiş olacak ve onlara fon sağlamış olacağız. Yılbaşından sonra da Ocak ayı itibarıyla bölge toplantılarıyla bütün belediyelerimizi tarayarak 2020 yılında açılmış fasıllardan oluşturulmuş fonlardan kaynaklardan nasıl ulaşabilirler, hangi projeyi yapabilirler bu çalışmaları yapacağız.”

Yapılan anket çalışmaları ve memnuniyete ilişkin de Torun, “Şu anda ölçüyoruz zaten 11 büyükşehri ölçüyoruz. Sonuçları önümüzdeki hafta büyük bir ihtimalle çıkar” dedi.

'AKP'DEN ALDIĞIMIZ BELEDİYELERDEN ALDIĞIMIZ BELEDİYELERDE ÇOK CİDDİ BORÇLAR VAR'

Bütçe konusunda da Torun, şöyle dedi:

“Bütçede şu anda temel sorunumuz şu; özellikle AKP’li belediyelerden aldığımız belediyelerde çok ciddi borçlar var, bu borçlar inanılmaz boyutlarda, onları kapatmak için mecburen kısa vadeli borçlanma yapıyor bu da sürdürülebilir değil, biz kendilerine hesap uzmanlarıyla birlikte bir sürdürülebilir bir borç yönetimi konusunda önerilerimiz oluyor. Borçlanma oldukça yüksek.

KAYIT DIŞI BİRÇOK OLAY

Ayrıca kayıt dışı birçok olaylar olmuş. Onları şu anda belediyelerimiz aşmaya çalışıyorlar, personel yükleri oldukça fazla, inanılmaz personel yükü var, onları bir şekilde stabil hale getirmeye çalışıyorlar. Bir yandan transfer harcamaları önemli.”

Belediyelere ilişkin Torun, “Belediyelerimizin tamamı şu anda aldıkları oyun üzerindeler veya şu anda o oylarını koruyorlar. Birçok araştırmayı beraberinde yapıyoruz. Ankara Belediyemiz iyi, Mersin Belediyemiz, Adana Belediyemiz iyi. Diğer belediyelerimiz de az veya çok yükselişte. Bazı belediyelerimiz koruyorlar mevcut durumlarını. İstanbul’da iyi, artırıyor. Mart ayında asıl veriyi o zaman ortaya koyacağız” dedi.

"CHP'den belediyelere performans değerlendirmesi" haberi, 29 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan CHP'den belediyelere performans değerlendirmesi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'den belediyelere performans değerlendirmesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  3. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  4. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  5. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  6. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  7. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  8. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  9. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  10. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  11. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  12. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  13. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  14. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  15. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  16. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  17. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  18. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  19. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  20. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
Politika Haberleri