CHP’li Murat Bakan: YAŞ’ta itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz

CHP’li Murat Bakan: YAŞ’ta itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz

CHP’li Murat Bakan: YAŞ’ta itaate göre yapıl... YAŞ öncesi liyakata dayalı olmayan ve Türk Silahlı Kuvvetleri geleneğinin aksi yönde kararlara karşı endişesini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıkladığı kararları Gerçek Gündem’e değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, askerlerin terfi ve emeklilik durumları karara bağlandı. CHP Milletvekili Murat Bakan, Yüksek Askeri Şura’da alınan kararlar hakkında, “Listeler sarayda sadakate göre hazırlanıyor” dedi. 

Şura’da, 15 Temmuz darbe girişiminde emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında derdest edilen ve Akıncı Üssü’nde rehin tutulmasıyla hafızalara kazınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in yaş haddi ve görev süresi bir yıl uzatıldı. 

“Etkisiz ve yetkisiz görev başkanının süresi uzatıldı"   

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “AKP iktidarının son YAŞ toplantısıydı… Seçim öncesi komuta kademesi ve üst rütbeye terfi edecek komutanlar belirlendi, bazı komutanların görev süreleri uzatıldı. Etkisiz ve yetkisiz, savaşta ve barışta orduyu komuta yetkisi olmayan görev başkanının ne hikmetse görev süresi uzatıldı” ifadelerini kullandı.

Bakan, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’in TSK teamüllere aykırı davranışını ve YAŞ’ta görev süresinin uzatılmasını, “Genelkurmay Başkanı için görev süresinin uzatılma yetkisi kullanılsa da Yaşar Güler “affını” istemeliydi. Hem içinde bulunduğu durumdan kendini kurtarmış olurdu hem de geriden gelen liyakatli komutanlarının önünü açmış olurdu. Yapmadı” sözleriyle sürdürdü.

Murat Bakan, Yaşar Güler’in Erdoğan ile ilişkilerini de eleştirdiği açıklamasında; “Sarayın memnun olduğu bir profil olduğuna hiç şüphe yok. İradesini başkalarına devretmiş görüntüdeki bir Genelkurmay Başkanı profiline daha iyi uyacak kimseyi bulamadılar ve iktidarları bu kadar sallantıdayken risk almak istemediler diye düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

"Kimsenin dikkatinden kaçmadı"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Zaten bazen Dışişleri Bakanı, bazen Milli Savunma Bakanı gibi davranan Hulusi Akar, fiili olarak Genelkurmay Başkanlığı’nı yürütüyor. Öyle ki Tayyip Erdoğan, Bakan Hulusi Akar için “Hulusi paşa” ifadesini kullanmakta bir beis görmüyor. Bunların hiçbiri dikkatimizden kaçmıyor, kimsenin de dikkatinden kaçmamalı” dedi.

Yüksek Askeri Şura’da alınan kararların liyakate ve teamüllere uygun olmadığını vurgulayan Murat Bakan, “Eskiden kuvvet komutanlıklarından gelen listeler değerlendirilirdi. Çünkü görevi kimin hak ettiği onlar tarafından bilinirdi, çünkü liyakat esas alınırdı. Şimdi listeler sarayda sadakate göre hazırlanıyor. AKP'nin tüm YAŞ kararlarını didik didik inceleyecek, kadrolaşmalara dair tüm detayları not edecek, zamanı geldiğinde gösterdikleri sadakate ve itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.

Murat Bakan, CHP’nin iktidar hedefinde TSK’nın komuta kademesinde alınacak kararlar hakkında politikasını ise şu sözlerle açıkladı:

"Önümüzdeki YAŞ’ta, Cumhuriyet’in 100 yılında, Cumhuriyet’in ilke ve değerlerine inanmış bir Cumhurbaşkanı başkanlığında YAŞ toplanacak ve liyakate göre Cumhuriyet’in ilke ve değerlerine inanmış komutanlar hak ettikleri yere gelecek. AKP’nin terfi toplanışına dönen YAŞ, TSK bünyesindeki tüm personelin sorunlarına da çözümler üretecek noktaya gelecek, yeniden gerçek görevlerini tüm hassasiyet ve titizlikle yerine getirecek.

Hiç kimse şunu unutmasın; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilke ve değerlerini, Türk subaylarının Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve devrimlerine olan bağlılığı hiçbir siyasi iktidar hiçbir baskı ve şerait bozamaz! Çok kısa süre içinde TSK'nın tüm mensupları da rahat bir nefes alacak"

"CHP’li Murat Bakan: YAŞ’ta itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz" haberi, 04 Ağustos 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP’li Murat Bakan: YAŞ’ta itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’li Murat Bakan: YAŞ’ta itaate göre yapılan atamaların tamamını ifşa edeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Politika Haberleri