Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de, 27. dönem 6. yasama yılı açılış konuşmasını yapıyor.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"TBMM mili mücadele yollarından beri bu ülkenin her türlü meselenin çözümünde öncü bir rol üstlenmiştir bugün de gerek 27. dönem boyunca çıkarılan kanunlarda gerek halen genel kurul gündeminde bekleyen tekliflerle gerekse bundan sonra gündeme gelecek çalışmalarla meclisimizin tarihi misyonunu hakkıyla yerine getirdiğine, getireceğine inanıyorum. Meclisimizin seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce pek çok kritik düzenlemeyi hayata geçirerek bu yasama yılını da en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Türkiye yaklaşık 8 ay sonra gideceği seçimlerde hem TBMM üyelerini hem de yürütmenin temsilcisini cumhurbaşkanını belirleyecek. Dünyanın ve ülkemizin gerçekten tarihi günler yaşadığı, dengelerin kökünden sarsıldığı siyasi ekonomik ve askeri güç merkezlerinin  oluştuğu bir dönemde bu seçimleri yapacağız. 27. dönem milletvekilleri olarak sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereklerini başarıyla ifa etmiş bir kadro sıfatıyla milletimizin gönlündeki yerini aldığınıza inanıyorum. Meclisimize yaptığınız hizmetler için şimdiden her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 

Bir dönem ülkemize demokrasiyi bedel ödemediği için içselleştiremediği ithamları yöneltilirdi şimdi ise karşımızda son çeyrek asrın en iddialı demokrasi ve kalkınma programlarının ahdi altyapısını kurmuş bir TBMM var. Şimdi  karşımızda darbecilere direnerek milli  iradenin üstünlüğünü hiçbir tereddüte mahal bırakmayacak şekilde tescillemiş bir meclis var. Şimdi karşımızda her türlü tehdide rağmen temsilcisi olduğu milletin hakkını hukukunu menfaalerini can siperhane koruyan bir meclis var. 

Meclisimizin ve milletvekillerimizin zaman zaman maruz kaldıkları iftira derecesine varan saldırıların bir  sebebi de işte bu tablodur. Türkiye'yi  ısrarla müstemleke muamelesine maruz bırakmak, siyasi ve ekonomik olarak peykleri konumunda görmek isteyenler meclisimizin bu onurlu duruşundan da rahatsızdır. Ama biz kimin ne dediğine kimin ne istediğine değil milletimizin neye ihtiyacı olduğuna yasamasıyla yürütmesiyle yargısıyla birlikte istikametimizi çiziyor yolumuza devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır. 

"Bilindiği gibi bugün Meclis'imizin yeni dönem açılışını yapıyoruz. Meclis'imizin pek çok düzenlemeyi hayata geçireceğine de inanıyorum. Türkiye sekiz ay sonra gideceği seçimlerde, TBMM üyelerini ve yürütmenin temsilcisi Cumhurbaşkanını belirleyecek. Dünyanın ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı, asırlık dengelerin kökünden sarsıldığı dönemde bu seçimleri yapacağız. Dünyanın ve ülkemizin köklü değişimler yaşadığı bu dönemde biz de seçimlerimizi yapacağız. Milletvekillerimizin üstlendiği misyonun gereklerini yerine getirerek milletimizin gönlünde yer aldığını biliyorum. Bu şeref çocuklarınıza da kalacak. Yaptıklarınız ve yapacaklarınız için şükranlarımı sunuyorum.

Önce milli mücadelede, sonra da 15 Temmuz gecesi gazi unvanıyla şereflenen Meclis'imiz dünyadaki parlamentolar arasında özel bir yerdedir. Şimdi karşımızda darbecilere direnen bir Meclis var. Her türlü tehdide rağmen milletin menfaatini canı pahasına koruyan bir Meclis var. Meclis'imizin zaman zaman iftira denebilecek ithamlarla karşılaşmasının sebebi de bunu istemeyenlerdir. Bunlar Meclis'imizin onurlu duruşundan rahatsızdır. Ama biz kimin ne dediğine ne istediğine değil milletimizin neye ihtiyacı olduğuna bakıyoruz.

İstiklalimizi ve istikbalimiz aydınlatan en önemli reformlardan biri hiç şüphesiz Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemidir. Yasama, yürütme ve yargı artık aynı ortak gaye doğrultusunda, birbirlerini destekleyen bir anlayışla çalışmaktadır.

Ülkemizi yeni sivil, kapsayıcı ve vizyoner bir anayasaya da kavuşturacağız inşallah. Bu konuda daha önce yaptığımız samimi çağrılar maalesef yanıtlanmadı. Ama yapacağımız yeni anayasayla artık darbenin son izleri de silinecek. Bunu gençliğimize hediye edeceğiz. Türkiye'yi darbelerin, baskıların, zulümlerin utancından; vatandaşımızı dini, kılık kıyafeti sebebiyle horlanmaktan beraber kurtardık. Yeni anayasayı da bu kazanımlar yönünde inşa edeceğiz.

Uzun yıllar boyunca ülkemizin en önemli gündemi terör sorunuydu. Yaptığımız operasyonlarla sınırlarımızda yeni bir güvenlik ve huzur ortamı oluşturduk. Bunu kimse inkar edemez. Ufak tefek girişimleri de engelliyoruz. Tehditleri kaynağından yok ederek stratejilerimizi 'Bir gece ansızın gelebiliriz' anlayışıyla hayata geçiriyoruz.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin yapıldığı 2018 yılının ardından dünya ikinci cihan harbinin ardından yaşadığı en büyük sınavı yaşadı. Biz de ülke olarak bununla mücadelemizi sürdürdük. En çok hayatı etkileyen mesele ise ekonomidir. Türkiye ekonomi modeline ilişkin yaklaşımlarımızı dün bir grup yabancı iktisatçıyla da değerlendirdik. Bizim modelimiz kesinlikle akıntıya kürek çekme gibi bir eylem barındırmıyor. Biz maruz kaldığımız sinsi oyunlara karşı kendi modelimizi geliştirdik. Sahip olduğumuz potansiyelle en üst düzey uyumlu bir yol seçtik. Ekonomi modelinde tercih değişikliğine durduk yere gitmedik. Şayet maç sürerken oyunun kurallarını bizim aleyhimize değiştirmeye çalışmasalardı bunu yapmayabilirdik. Ama sınırlarımızı korumak için nasıl mücadele verdiysek, darbelere nasıl karşı koyduysak burada da onu yaptık.

Türkiye ekonomi modelinin başarısında sahip olduğumuz üretim ve ihracat gücümüzün büyük faydası vardır. Bizim bu model anlayışımızın temelinde insan vardır. Vatandaşımızın iş ve aş sahibi olması amacında hareket ettik. Başta bizi eleştirenlerin bizimle aynı yere gelmesini de şimdi izliyoruz.

Bunları anlatırken sorunları da görmüyor değiliz. Vatandaşımızın yüksek enflasyon ve döviz kurundaki yükseliş sebebiyle yaşadığı refah kaybının önüne geçmek için tedbir alıyoruz. Geçtiğimiz aralıkta döviz kurundaki artışla KKM ve asgari ücret artışı gibi önlemler almıştık. İnşallah bu ücret artışını da yükselteceğiz. Dediğim gibi hiçbir vatandaşın, enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz. Tüm dünyanın uğraştığı enflasyon sorununa karşı mücadelemizle inşallah dünyaya örnek olacağız.

Son dönemde kimi bölgesel krizlerle de mücadele edip kuklaların değil onların ipini ellerinde tutanlara karşı adımlar atıyoruz.

İktidarı devraldığımız 2002 yılında milletimize söz verdik; ülkemizi sağlık, adalet, güvenlik gibi birçok alanda yükselteceğiz diye. Söylediklerimizi yerine getirdik. Eğitime ayırdığımız bütçeyi de 350 milyarın üstüne çıkardık. 750 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Emeklileri söylemiyorum bile. Son dönemde yardımcı kitaplar da yavrularımıza ücretsiz olarak dağıtıldı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağladık.

Şehir hastanelerimizle ülkemizi sağlıkta eşsiz bir yere taşıdık. Yükseköğretimde yurt yatak kapasitemizi de 850 bine çıkardık. Şu an KYK kurumunda yerimiz çokça müsait. Başvurulara cevap vermede en ufak sorunumuz yok. Burslarımızı da yükselttik.

Kadınlarımızı istihdamda yükseltmek, şiddet başta olmak üzere tüm sorunlardan korumak üzere tarihi adımlar attık. Aile yapımıza karşı bazı planların da farkındayız. Maddi ve manevi her şekilde aile yapımızı korumakta kararlıyız.

Hakim ve savcı sayımızı 22 bine yükselttik. Mahkeme sayısını yüzde 40 yükselttik. Mahalli idari sistemimizi güçlendirdik. Muhtarlıklarımızı güçlendirdik.

Suriye'de sınır ötesi harekatlarımızın başladığı günden bu güne oluşturduğumuz güvenli bölgelere 526 bin geri dönüş oldu. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna engel olduk, oluyoruz."

"Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır" haberi, 01 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin en köklü reformlarına bu meclis imza atmıştır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  2. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  3. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  4. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  5. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  6. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  7. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  8. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  9. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
  10. 00:04 Türkiye'de 16 mağazası bulunan sevilen kozmetik markası iflasın eşiğinde!
  11. 00:03 İsrail, İran'a nasıl karşılık verecek? İsrail basını açıkladı
  12. 00:01 AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı
  13. 00:00 Yeni virüs korkutuyor! Günde 3500 kişi ölüyor, ölümler artıyor
  14. 23:52 Karahan açıkladı: "Enflasyonla mücadele önceliğimizdir
  15. 23:22 Emeklilere kötü haber geldi! Çalışan emeklinin maaşından ek kesinti yapılacak
  16. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  17. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  18. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  19. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  20. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
Politika Haberleri