Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: İşsiz celladın mezar taşı

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: İşsiz celladın mezar taşı

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: İşsiz cell... “Affedersiniz ‘postmodern darbe’ tanımlamasına katılır mısınız?” sorusunda “(...) Kesinlikle katılmam. Çünkü ‘darbe’ diyorsun, nereyi darp etmiş bu? Nereyi?

Gazeteci Barış Terkoğlu, 28 Şubat davasındaki tutanakları ve tanıklıkları hatırlatarak, "Kendisine 'darbe' yapıldığı söylenenlerin beyanlarına rağmen, Adalet ve Kalkınma Partisi destekli Fethullahçıların başlattığı davada, mahkeme 'darbe var' dedi. Yargıtay fahiş uydurmalarla ona uydu. Adli Tıp, 'kendisine verilen görevi' yaptı. Emekli generaller, 80’li yaşlarında, betondan mezarlığa yollandı" dedi. 

Terkoğlu, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 7 Kasım 2011’de TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda “Affedersiniz ‘postmodern darbe’ tanımlamasına katılır mısınız?” sorusunda “(...) Kesinlikle katılmam. Çünkü ‘darbe’ diyorsun, nereyi darp etmiş bu? Nereyi? Meclis’i. Meclis duruyor. Öyle duruyor ki daha sonra seçime gitme imkânı oluyor. Nereyi darp etmiş? Hükümeti. Hükümet de duruyor. Nereyi darp etmiş? Anayasa... O da duruyor. Ben şunu söyleyeyim: O Meclis’in kalabilmesinde, o anayasanın kalabilmesinde ve o hükümetin kalabilmesinde benim rolüm var" yanıtını verdiğini hatırlattı. 

Terkoğlu, Çiller'in 28 Şubat davasının 89. celsesinde “MGK toplantısına katılan Genelkurmay Başkanı veya kuvvet komutanlarından kararınıza etki edecek doğrudan cebir, şiddet, tehdit gördünüz mü?" sorusu üzerine “Kimin haddine! Bir bürokrat, bir başbakana kimin haddine şiddet gösterecek!Siz bunu nasıl soruyorsunuz!” dediğini hatırlattı. 

Terkoğlu, dönemin adalet bakanı Şevket Kazan'ın dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat'tan 4 ay sonra istifa etmesiyle ilgili olarak, “Refah Gerçeği” adlı kitabında “Erbakan’ın istifası herhangi bir baskı ve dayatma sonucu değil, tamamen iki parti arasında önceden imzalanan bir protokol gereğiydi. (...) Bu istifa, üç ay içinde seçime gidilmesi şartını ihtiva ediyordu. Bu istifa, ortağımız DYP’deki çözülmeyi önlemek gibi, bir vefa duygusuna da dayanıyordu. Bu istifa, ‘Erbakan, başbakan olursa görevi bırakmaz’ diye bas bas bağıranlara, medenice ve asil bir cevap oluyordu" ifadelerine yer verdiğini belirtti. 

Terkoğlu, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Kendisine “darbe” yapıldığı söylenenlerin beyanlarına rağmen, Adalet ve Kalkınma Partisi destekli Fethullahçıların başlattığı davada, mahkeme “darbe var” dedi. Yargıtay fahiş uydurmalarla ona uydu. Adli Tıp, “kendisine verilen görevi” yaptı. Emekli generaller, 80’li yaşlarında, betondan mezarlığa yollandı.

Unutmadan...

Günah listesini çıkarmak istesek, çok uzağa gitmemize gerek yok. Bir zamanlar FETÖ kumpaslarına uğrayıp da bugün “bana dokunmayan savcı”yı oynayarak susanları mı analım? Yoksa 28 Şubat davasının, aslında yaşı kemale ermiş 14 askeri değil, dinin siyasallaşmasından beslenmeyen herkesi hedef aldığını anlatacak tek bir yayın organının bile olmamasını mı?"

"Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: İşsiz celladın mezar taşı" haberi, 07 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: İşsiz celladın mezar taşı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu: İşsiz celladın mezar taşı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Gündem Haberleri