Dışişleri Bakanı: İsrail'le anlaşma birkaç güne sağlanabilir

Dışişleri Bakanı: İsrail'le anlaşma birkaç güne sağlanabilir

Dışişleri Bakanı: İsrail'le anlaşma birkaç g... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'le ilişkilerin düzelmesi yolunda yapılacak anlaşmaya ilişkin görüşmelerle ilgili, "Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşmaya varılır mı, varılmaz mı, bu İsrail’in atacağı adımlara...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'le ilişkilerin düzelmesi yolunda yapılacak anlaşmaya ilişkin görüşmelerle ilgili, "Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşmaya varılır mı, varılmaz mı, bu İsrail’in atacağı adımlara bağlı" dedi. Bakan Çavuşoğlu, anlaşma için Hamas şartının koşulduğu yolundaki iddiaları yalanlarken, "Bizim başından beri Hamas’la olan temasımız gizli saklı değil. Hamas olmadan kalıcı barış olmayacağını İsrail de kabul ediyor. İlişkilerin normalleşmesi için Hamas gibi bir şartımız yok, olamaz da" diye konuştu.

Gazze'ye Mavi Marmara gemisindeki 9 kişinin İsrailli komandolarca öldürülmesinden sonra Ankara ile Tel Aviv arasında yaşanan krizin temmuz ayında yapılacak anlaşmayla normale döneceği belirtiliyor. Uzun bir süredir masada olan iki tarafın anlaştıklarını 26 Haziran'da açıklayacakları öne sürülüyor. Temmuz ayına kadar devam edecek olan nihai anlaşma sürecinde uzlaşılmaya çalışılacak konular arasında İsrail'in Gazze’ye uyguladığı ambargoyu Türkiye için esnetmesi, Gazze'de enerji santralı ve su arıtma tesisinin de yapılması aktarılan bilgiler arasında. 

KKTC'de mevkidaşı Ertuğruloğlu ile ortak düzenlediği basın toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Önümüzdeki ilk toplantıda anlaşmaya varılır mı, varılmaz mı, bu İsrail’in atacağı adımlara bağlı. Bizim şartlarımız karmaşık değil, sade şartlar. Özür talebinin yerine getirildiği gibi. Hamas’la ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bizim başından beri Hamas’la olan temasımız gizli saklı değil. Bir taraftan Ortadoğu barış sürecine katkı sağlamaya çalışıyoruz. İsrail’le ilişkilerimiz nedeniyle yeterli katkı veremediğimizi biliyoruz. Hamas olmadan kalıcı barış olmayacağını İsrail de kabul ediyor. Hamas’a Filistin içinde birlik beraberliğin devamı açısından, gerekse barışa katkı sağlamak amacıyla Hamas’la temaslarımız sürecektir. İlişkilerin normalleşmesi için Hamas gibi bir şartımız yok, olamaz da."

KKTC DIŞİŞLERİ BAKANI:RUMLARIN HAKİMİYETÇİ ZİHNİYETİ DEVAM ETTİKÇE...

"Bir takım sözcükler çok kolay kullanılır ama ne anlam içerebileceği hep düşünülmeyebilir. Bir tanesi Kıbrıs’ta çözüm olayıdır. Çözümü herkes istiyor. Her bir Türk istiyor. Bir sorun çözülecek değil mi? Rum tarafı da çözelim diyor, Kıbrıs Türk tarafı da çözelim diyor. BM de dahil olmak üzere herkes çözümden bahsediyor. Bu sorun ne sorunudur, dediğinizde en azından Rumlarla bizim aramızda bir mutabakat yok. Rumların çözmeye çalıştığı Kıbrıs sorunu Kıbrıs’ın işgalidir. 1974’te başlıyor.  Kıbrıs sorunu 74’te mi başladı, yoksa sorun nedeniyle mi 74 yaşandı? 50 yıldır müzakere ediyoruz, aynı konular defalarca müzakere edildi. Yeni tartışılan hiçbir şey yok. Niye bir anlaşmaya varamadık. Çünkü sorunlar farklı. Benim gerçekçi olarak yaptığım olaya bakış şekli bu. Bu çözümü arzulamama değil. Reddetme değil ama önce sorunun ne olduğu konusunda bir mutabakat olması gerekir. Rumların hakimiyetçi zihniyeti devam ettiği sürece... Sayın Ban görüşebilir ama bu görüşmeler olacak diye bu yıl içinde kesin bir anlaşma olacak diye düşünmek doğru değil."

"Dışişleri Bakanı: İsrail'le anlaşma birkaç güne sağlanabilir" haberi, 22 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Dışişleri Bakanı: İsrail'le anlaşma birkaç güne sağlanabilir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dışişleri Bakanı: İsrail'le anlaşma birkaç güne sağlanabilir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:58 Borsa günü negatif bir seyirle noktaladı
  2. 18:53 McDonald's'ın 2024 İlk Çeyrek Performansı: Gelir Artışı ve Uluslararası Zorluklar
  3. 18:50 KKM Girişi ve Çıkışı: TL'nin Yolculuğu ve TCMB'nin 833.4 Milyar TL'lik Zararı
  4. 18:49 Aldatıldığını kabul etti! Kibariye'den tartışılacak o sözler!
  5. 18:47 Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
  6. 18:43 Green Card sonuç tarihleri merak ediliyor!: Green Card başvuru sonuçları ne zaman çıkacak?
  7. 18:43 Türkiye'de Sigara Devi BAT, Satış Noktalarındaki Kâr Oranlarını Düşürdü: İddialar Yalanlandı
  8. 18:40 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı!: İşte detaylar
  9. 18:38 Haftalık çalışma süresinin sadece 4 gün olduğu o şirket!: Türkiye'de resmen bir ilk!
  10. 18:37 Adıyaman'da Polis Merkezi Saldırısı: İki Şehit, Bir Tutuklama
  11. 18:35 Rusya Ukrayna'nın Harry Potter Kalesi'ni vurdu!: İşte son durum!
  12. 18:32 Bu görüntüler Konya'dan!: Kan gibi göl birden yok oldu!
  13. 18:25 Açlık sınırı asgari ücreti geçti bile!: Yoksulluk sınırı açıklandı!
  14. 18:23 Modern Bir Dokunuş: Borcamda Tavukgöğsü Tarifiyle Geleneksel Lezzet Yeniden Keşfediliyor!
  15. 18:19 Kenya'daki sel felaketinde ölenlerin sayısı 169'a yükseldi
  16. 18:16 Ülke Genelinde Devam Eden Yağışlar ve Güncel Hava Durumu Uyarıları
  17. 18:12 Getir, o bölgedeki işlerini kapattı ve sipariş alımını sonlandırdı!
  18. 18:12 BES'te yeni dönem başlıyor: Biriken tutarı kısmen geri alma şartları netleşti!
  19. 18:11 Gazze'de Enkaz Altında Binlerce Kişinin Cesedi: Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
  20. 18:08 Özel ve Erdoğan görüşmesinin zamanı ve yeri netleşti
Dünya Haberleri