Doktor Larin Kayataş'tan açıklama: İşe dönüş davası açıyor

Doktor Larin Kayataş'tan açıklama: İşe dönüş davası açıyor

Doktor Larin Kayataş'tan açıklama: İşe dönüş... “Genel ahlakı bozduğu” iddiasıyla doktorluktan men edilen trans doktor Larin Kayataş, işe dönmek için dava açıyor.

Kayataş, zorunlu hizmet kapsamında doktorluk yapmak üzere atandığı Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevini sürdürürken mobbing, baskı ve ayrımcılıkla karşılaştığını iddia ediyor. Kayataş, disiplin soruşturması sonucunda meslekten men edildi.

Bianet’ten Evrim Kepenek'in haberine göre Kayataş, bugün işe dönüş davası açacaklarını söylüyor. Larin Kayataş'ın ifadelerinden satır başları şu şekilde:

“En büyük isteğim mesleğime geri dönmek”

En büyük isteğim mesleğime geri dönmek. Hemşirenin şikâyeti sonrası 3 ay uzaklaştırma kararı verildi. Meslekten 3 ay uzak kaldım. Sonrasında geri döndüğümde ise bu sefer de 3 kere savunma verdim. Savunmalarda hep gereksiz saçma sapan sorulara yanıt verdim. O süreç benim için zordu. Bu kadar zorluklarla var olduğum mesleğimi şimdi yapamazsın diyorlar. Ben bunu nasıl kabul edeyim?

"Bir hemşirenin şikayetiyle şimdi mesleğimi yapamıyorum"

Lise dönemimde ailemle görüşmeyi kestim. Üniversitede okurken cinsiyet geçiş sürecimi ameliyatımı tamamladım, kimlik kartımı aldım. Çok zor şeyler yaşadım doktorluk yaparken de görece daha rahat koşullarda yaşıyordum. Fakat şimdi o şansım da elimden alındı. Çapa Tıp Fakültesi’nde okurken hocalarımızdan ve öğrenci arkadaşlarımızdan hiç ayrımcılık görmedim. Hatta cinsiyet geçiş sürecimi de o süreçte tamamladım. Çok zordu lakin o süreci attım. Okul sürecimi de başarıyla bitirdim. Nihayet mesleğime başladım. Ancak, bir hemşirenin şikayetiyle şimdi mesleğimi yapamıyorum. Çok üzgünüm.

"İltica etmeyi düşünmüyorum"

İnsanlar genelde iltica edip etmeyeceğimi öğrenmek istiyor. Hayır elbette bu ülkede yaşamak istiyorum. Kendi mesleğimi yaparak bu ülkede kalmak istiyorum. Almanya veya herhangi bir ülkeye iltica edip orada sıfırdan başlamak da çok zor. Burada arkadaş çevrem var, işim var, vardı. Neden başka ülkeye gideyim? Ama kafam o kadar karışık ki anlatamam. Çok çok üzgünüm. Bundan sonra bu ülkede medikal doktorluk yapabilirim. Fakat onun için de istenen belgeleri alabilecek miyim? İstenen sertifikayı alabilecek miyim? Bunların hepsi yorucu ve yeni şeyler benim için.

"Özel hayatı ‘amasız’, ‘fakatsız’ korumalıyız"

Öncelikli olarak istediğim şey mesleğime dönebilmek. Bunun için işe dönüş davası açtık. Kamuoyundan güzel destek gördüm. Umarım bu destek dava sürecinde de devam eder. Aynı desteğin sürmesi benim açımdan çok daha iyi olacak. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Özel hayatı ‘amasız’, ‘fakatsız’ korumalıyız. Bugün bu yapılan yarın şort giyen başka bir kadının da başına gelebilir. Atlet giydin, askılı giydi diye başka kadınlar da benzer baskılarla karşılaşabilir. Bu tür baskılara ayırt etmeksizin karşı koymak gerekiyor. Biz baskı koymadıkça bu baskılar başka başka alanlarda da devam edecek. Baskı halkası genişlemeden karşı koymak gerek diye düşünüyorum.”

"Doktor Larin Kayataş'tan açıklama: İşe dönüş davası açıyor" haberi, 16 Eylül 2021 tarihinde yazılmıştır. 16 Eylül 2021 tarihinde de güncellenmiştir. LGBTİQ+ kategorisi altında bulunan Doktor Larin Kayataş'tan açıklama: İşe dönüş davası açıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doktor Larin Kayataş'tan açıklama: İşe dönüş davası açıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. LGBTİQ+ konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  2. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  3. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  4. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  5. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  6. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  7. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  8. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  9. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  10. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  11. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  12. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  13. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  14. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  15. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  16. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  17. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  18. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  19. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  20. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
Haberleri