Dr. Deniz Küçükkaya: Liposuction nedir, kimler için uygundur, kalıcı mıdır?

Dr. Deniz Küçükkaya: Liposuction nedir, kimler için uygundur, kalıcı mıdır?

Dr. Deniz Küçükkaya: Liposuction nedir, kiml... Liposuction için uygun bölgeler genel olarak egzersiz ve diyete rağmen eritilmesi oldukça güç olan bölgesel yağ yerleridir.

Peki liposuction nedir? Bu işlem içerikleri nelerdir, bunlarla ilgili yazımız da oldukça geniş bilgiler vermekteyiz. Liposuction İngilizceden gelen bir kelimedir.

Suction kelimesi vakumlama anlamına gelmektedir. Yani vücuttaki yağlar vakumlama tekniği ile alınmaktadır.

Peki vücuttaki bütün yağlar liposuction ile mi alınıyor diye bir soru sorulabilir. Vücudun belirli bölgelerinde egzersiz veya diyet ile giderilmesi oldukça zor olan yağlar liposuction ile alınabilir diye cevaplayabiliriz.

Dr. Deniz Küçükkaya Kimdir?

dr-deniz-kucukkaya-kimdir.jpg

1977 Zonguldak doğumlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Kısa bir dönem Zonguldak’ta pratisyen hekimlik yaptıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlık eğitimini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almıştır.

Uzmanlık eğitiminin tamamlanmasından hemen sonra Gölcük Asker Hastenesinde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı olarak askerlik hizmetini yerine getirmiştir.

Sonrasında Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini tamamlamıştır.

Mecburi hizmeti sırasında Denizli’ de estetik cerrahi ameliyatlarını oldukça sık yapmış ve bu konuda basın ve halk tarafından yoğun ilgiyle takip edilmiştir. Mecburi hizmet sonrasında 2010 yılında istifa ederek İstanbulda estetik cerrahi ağırlıklı olmak üzere özel çalışma hayatına başlamıştır.

Dumankaya İkon’da bulunan muayenehanesinde hizmet vermeye devam etmektedir. Belirli aralıklarla yurtdışı hasta görüşmelerine gitmekte ve buradaki hastalarıyla birebir ilgilenmektedir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş birçok çalışması mevcuttur.

Tıp fakültesi yıllarında ve asistanlık eğitimi sürecinde tiyatroyla yakından ilgilenmiştir. Aldığı tiyatro eğitimleri sonrasında birçok profesyonel ekiple çalışmış ve oyunlarda rol almıştır.

Kısa bir dönem sinemayla da ilgilenip kısa filmlerde rol almış ve festivallere katılmıştır. İş yoğunluğu nedeniyle ancak iyi bir izleyici olarak tiyatro ve sinema ile olan ilişkisini sürdürmektedir.

Evli ve Rüzgâr isimli bir erkek ve Cemre isimli bir kız çocuk babasıdır.

Liposuction için kimler uygundur?

Özellikle liposuction kimler için uygundur sorusu çok fazla sorulmaktadır. Diyet ve spora rağmen verilemeyen bölgesel yağlanmaların kalıcı çözümü için liposuction tek çaredir diyebiliriz. Bununla beraber liposuction için detaylı bir muayene esastır.

Bu muayene sırasında kişinin kilosu, boyu, rahatsız olduğu yağ alanları ve şikayetleri değerlendirilir. Özellikle doğum sonrasında ve kilo alıp vermelere bağlı olarak oluşan cilt sarkıklıkları da beraberinde gözden kaçırılmamalıdır.

Değerlendirilmeler sonucunda doktorunuz buna uygun olduğunuza karar verir ise istediğiniz bölgelerdeki fazla yağlanmalar alınarak vücudunuza ideal form verilebilir.

Liposuction Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Liposuction sonuçlarının kalıcı olup olmadığı da merak edilen diğer konular arasındadır. Liposuction sanıldığı gibi zayıflama amacı ile değil vücuda şekil verme amacı yapılması gereken bir işlemdir.

Yapılan bu işlemde yağ alınan bölgelerin tekrardan yağlanması beklenmemektedir. Fakat beslenmenize dikkat etmezseniz bu bölgelerin dışındaki yerlerde ciddi yağ birikmelerine sebep olabilirsiniz. Liposuction ameliyatı kilo almanızı engelleyen bir ameliyat değildir.

Liposuction ameliyatı sonrasında sağlıklı beslenme kurallarına uyulup düzenli egzersiz de hayatın içine dahil edilebilirse sonuçlar çok daha yüz güldürücü olmaktadır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction yöntemleri arasında birçok farklı yöntem mevcuttur. Kullanılacak olan cihazlar tekniklerin temelini belirlemektedir. Aslında tüm teknikler klasik liposuction üzerine kurulmuştur.

Klasik liposuction da çoğu zaman ağrıyı ve kanamayı azaltmak için yağ alınacak bölgelere serumlardan hazırlanan özel solüsyonlar verilmektedir. 

Sonrasında ise yağlar, kanüller aracılığıyla vakumlanarak alınmaktadır. Lazer liposuction da yağlar lazer ile eritilerek alınmaktadır.

Vaser liposuction da ise ultrason enerjisiyle yağları eritilmekte ve böylece lazer liposuction da olduğu gibi yağlar daha kolay alınmaktadır. Bu yöntemlerin hangisinin kullanılacağı muayeneniz sonucunda hekiminiz tarafından belirlenecektir.

Liposuction En Sık Nerelerde Tercih Ediliyor?

Liposuction için uygun bölgeler genel olarak egzersiz ve diyete rağmen eritilmesi oldukça güç olan bölgesel yağ yerleridir. Kollar, bacakların iç ve dış kısımları, bel, basen diz içleri gibi bölgeler en fazla tercih edilen bölgeler arasındadır.

Erkek veya kadınlarda ise bu talepler farklı kategorilere ayrılabiliyor. Kadınlarda en fazla basen ve kalça bölgesine liposuction tercih edilirken erkeklerde ise meme (jinekomasti) bel ve karın bölgesinde bu işlem tercih ediliyor.

Liposuction fiyatları bölgelerin sayısına ve yapılacak olan bölgelerdeki yağ fazlalıklarına göre de değişir.

Liposuction Sonrası Süreç

Yağ aldırma işlemi gerçekleştirildikten sonra bazı önerilere dikkat etmeniz gerekmektedir. Liposuction ameliyatından sonra korse giymeniz önerilmektedir. 

Korseyi çoğu zaman 3 ila 4 hafta arasında giymeniz önerilmektedir. Bazı durumlarda korse kullanım süreleri daha da uzayabilmektedir. Ameliyat sonrasında sağlıklı beslenme kurallarına uymanız ve düzenli spor yapmanız önerilmektedir. 

Önerileri dikkate alırsanız vücudunuza kazandırmış olduğunuz formu kalıcı olarak sağlamanız mümkündür.

Liposuction Sağlık İçin Uygun Mu?

Liposuction özellikle vücutlarının ideal bir forma kavuşmasını isteyenlerin tercih etmiş oldukları yöntemler arasındadır.

Pek çok kişi vücudunun belirli bir formda olmasını istemektedir. Kadınlar için ideal form kum saati vücut tipi iken erkekler için ise kaslı bir görünüm olarak tanımlanmaktadır.

Vücudun bu görünümleri kazanmasına en büyük engel ise belirli bölgelerde sabitlenmiş yağlanmalardır. Bu yağlanmalardan kurtulabilmek için liposuction tercih edildiğini söyleyebiliriz.

Liposuction Fiyatları

Bu işlemleri gerçekleştirmeden önce fiyatlar konusu ile ilgili olarak da araştırma yapmanız oldukça önemlidir. 

Özellikle yağ aldırma işlemlerinin bazen fazlaca yüklü paralar ödenmesi gereken bir işlem olduğu göz önünde bulundurulur ise ön araştırmanın ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Hem sağlık açısından hem maddi açıdan size güvenilirliği sunan bir merkezde liposuction işlemi gerçekleştirmeniz her yönden rahat etmeniz için oldukça önemlidir.

Liposuction işlemini Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı yapmalıdır. Yağ aldırma işlemini gerçekleştirdiğiniz merkezlerde hekimlerin sunmuş olduğu teknikler, yağ aldıracağınız bölge gibi pek çok faktör Liposuction fiyatları ile doğru orantılıdır.

Liposuction fiyatları hakkında daha detaylı bilgiye https://www.denizkucukkaya.com/liposuction-fiyatlari/ adresinden ulaşabilirsiniz.

"Dr. Deniz Küçükkaya: Liposuction nedir, kimler için uygundur, kalıcı mıdır?" haberi, 11 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Dr. Deniz Küçükkaya: Liposuction nedir, kimler için uygundur, kalıcı mıdır? haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dr. Deniz Küçükkaya: Liposuction nedir, kimler için uygundur, kalıcı mıdır? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Sağlık Haberleri