Dünya basınında bugün: Eleştirilerin merkezinde Erdoğan var

Dünya basınında bugün: Eleştirilerin merkezinde Erdoğan var

Dünya basınında bugün: Eleştirilerin merkezi... Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremlerin yarattığı yıkım ve can kaybı, 5. gününde de dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor.

The Guardian ve New York Times muhabirleri, afet bölgesinden izlenimlerini yazdı.

Le Monde gazetesi, depremin ardından hükümetin adımlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı merkeze alan eleştirilerin arttığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Avrupa Birliği Parlamentosu'na yaptığı konuşmasında, "Özgür Ukrayna olmadan özgür Avrupa'ya sahip olamazsınız" dedi. 

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgalin birinci yılına girmesine günler kala Ukrayna’nın İngiliz yapımı uzun menzilli füzelerle 2014 yılında ilhak edilen Kırım’ı vurmaya hazırlandığı belirtildi.

10 Şubat 2023'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | “İnsanların hiçbir şeyi yok; gıda ve battaniyeye ihtiyacımız var”

The Guardian gazetesi, Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden ağır bir şekilde etkilenen Suriye’nin kuzeyinden deprem sonrası izlenimleri aktardı. Türkiye ve Suriye’de toplam 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği depremlerden sonra Halep sokaklarında yürüyen İngiliz-Suriye vatandaşı Wisam Asifa, “Burada durum kıyamet gibi. İnsanlar enkaz altında. Enkazı temizleyecek buldozer ve yakıtımız yok.” dedi. Suriye’nin kuzeyinde gıda ve battaniye ihtiyacı olduğunu belirtildi. Türkiye’deki depremler nedeniyle Suriye’de hayatını kaybedenlerin sayısı şu ana kadar 3 bin 162 olarak belirlendi.

The Times | İngiliz füzesi Kırım’ı vurabilir

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı işgalin birinci yılına girmesine günler kala Ukrayna’nın İngiliz yapımı uzun menzilli füzelerle 2014 yılında ilhak edilen Kırım’ı vurmaya hazırlandığı belirtildi. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’ye ülkeye yaptığı ziyarette daha fazla askeri destek sağlanacağının sözünü verdi. Desteğin içinde hangi araçların yer alacağına dair görüşmeler sürüyor. Ukrayna savunma kaynakları Kiev’in füzeleri kırım’ı vurmak için kullanacağını söyledi.

Financial Times | Deprem çalışmaları: Zaman ve umut tükeniyor

Financial Times, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sebep olduğu ölüm sayısının 1999 Gölcük Depremi'ni aştığına dikkat çekerek arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği, ancak "umudun tükenmeye başladığını" belirtti.

Financial Times, ayrıca depremden bu yana ilk kez 6 araçlık Birleşmiş Milletler yardım konvoyunun Suriye'ye girdiğini ifade etti.

New York Times | "Artık Antakya yok": Tekrar inşa edilen şehir yine enkaz altında

New York Times muhabirleri, pazartesi meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en ağır etkilenen bölgelerden olan Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'dan izlenimlerini yazarken, insanların bulabildikleri yerde yattığını ifade etti. 

İzlenimi kaleme alan Vivian Yee ve Nimet Kıraç, Antakya'da depremzedelerin sokaklarda uyumak durumunda kaldığını aktardı. Gazeteciler, soğuk havanın depremzedeleri ne kadar zorladığına dikkati çekti.

İnsanların depremlerle birlikte, "evlerini, eşyalarını, anılarını ve hatta Hatay'daki geleceklerini" kaybettiğini belirten muhabirler, birçok kişinin sıcak kalmak için çöp yaktığını bildirdi.

Wall Street Journal | Zelenski savaş yardımı ve AB üyeliği için bastırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Avrupa Birliği Parlamentosu'na yaptığı konuşmasında, "Özgür Ukrayna olmadan özgür Avrupa'ya sahip olamazsınız" dedi. 

Londra ve Paris'ten sonra Brüksel'i ziyaret eden Ukrayna lideri, AB üyesi ülkelerin temsilcilerine Rusya işgali karşısında Ukrayna'ya verdiği desteği artırma çağrısında bulundu. 

Zelenski, üye ülkelerden daha fazla silah isterken, Ukrayna'nın da AB'ye üyelik sürecinin hızlandırılmasını istedi. 

Rusya'ya işaret ederek Ukrayna'nın "Dünya üzerindeki en büyük Avrupa karşıtı güçle" mücadele ettiğini söyleyen Zelenski, "Biz kendimizi savaş anlanında, sizinle birlikte savunuyoruz" dedi. 

Zelenski, "Avrupa değerlerini sadece Ukrayna'nın bu tarihi savaşta alacağı bir zafer koruyabilir" diye konuştu.

Ukrayna lideri, "Obüslere, toplara, modern tanklara, uzun menzilli vizelere ve modern uçaklara ihtiyacımız var" çağrısında bulundu ve ekledi: "İşbirliğimizin dinamiklerini saldırganın potansiyelini seferber edebileceğinden daha fazla güçlendirmeliyiz".

Le Monde | Türkiye’de deprem sonrası durum, siyasi bir yöne evriliyor

Türkiye’de meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu 10 ilde en az 18 bin kişi hayatını kaybetti. Depremden etkilenen şehirlerde enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları koordinasyon sorununa ilişkin eleştiriler ve soğuk hava koşulları gölgesinde sürüyor. Le Monde gazetesi, depremin ardından hükümetin adımlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı merkeze alan eleştirilerin arttığını belirtti.

Al Jazeera | Türkiye ve Suriye’de depremler: BM daha fazla yardım çağrısında bulundu

Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi Türkiye’de en az 18 bin, Suriye’de en az 3 bin kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Dünya Bankası, Türkiye’ye deprem sonrası için 1.78 milyar dolar yardım sözü verirken Birleşmiş Milletler, iki ülkeye de daha fazla yardım yapılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

T24 Dış Haberler

"Dünya basınında bugün: Eleştirilerin merkezinde Erdoğan var" haberi, 10 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 10 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Dünya basınında bugün: Eleştirilerin merkezinde Erdoğan var haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dünya basınında bugün: Eleştirilerin merkezinde Erdoğan var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:39 Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
  2. 15:35 Ateşkes Müzakerelerinde ABD, Hamas'ı Suçladı: Rehinelerin Serbest Bırakılması Belirsizliği Sürüyor
  3. 15:30 Merkez Bankası'ndan Kira Zamlarına İlişkin Önemli Açıklama
  4. 15:22 MKE Ankaragücü ve Alanyaspor Arasındaki Beraberlik: Teknik Direktörlerin Değerlendirmesi
  5. 15:18 Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u Mağlup Ederek Üstünlüğünü Korudu: Svensson'dan Değerlendirme
  6. 15:13 NBA Play-off'larında Mavericks ve Magic, Heyecanı Doruğa Taşıdı!
  7. 15:11 Domenec Torrent, Meksika'da Atletico de San Luis'in Yeni Teknik Direktörü Olarak Geri Dönüyor
  8. 15:05 Galatasaraylı İbrahim Hatipoğlu, 1905 GSYİAD Başkanlığı'ndan İstifa Etti
  9. 15:01 Beşiktaş, Transfer Arenasında: Borussia Dortmund'un Yıldızları Hedefte!
  10. 14:59 Lezzetin Zirvesi: Topkek Tadında Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi!
  11. 14:57 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi
  12. 14:55 Gümrük Operasyonlarından Büyük Darbe: Nisanda 445 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi
  13. 14:53 Mehmet Şimşek: "S&P'nin kararı programımızın olumlu neticelerini yansıtıyor"
  14. 14:51 Emirhan Topçu'nun Parıltısı: Avrupa'nın Büyük Takımlarının Radarında!
  15. 14:48 İstanbul'da Ekmek Üreticilerinden Maliyet Artışı Uyarısı
  16. 14:45 Sevilen dizi Üç Kız Kardeş bu akşam ekranlara veda ediyor
  17. 14:43 Fenerbahçe'nin Genç Yeteneği Jayden Oosterwolde, Erken Dönüş İçin Hazırlanıyor
  18. 14:40 Rusya, Şeker İhracatını Geçici Olarak Yasakladı:Gıda Piyasasındaki Dengenin Korunması Hedefleniyor
  19. 14:34 Azerbaycan'ın Doğu-Batı Ulaşımındaki Atılımı: BTK Demiryolu Genişliyor
  20. 14:33 Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yatırımcılar İçin Alım Fırsatı Sunuyor
Dünya Haberleri