En çok kullanılan sosyal medya araçları

En çok kullanılan sosyal medya araçları

En çok kullanılan sosyal medya araçları Gelen her yeni yılda sosyal medyaların hakimiyetinin daha çok arttığını görüyoruz. Nitekim günümüzde internet kullanıcıları, interneti kullandıkları vaktin büyük bir kısmını sosyal medyada geçirdikleri görülüyor.

sss.png

Gelen her yeni yılda sosyal medyaların hakimiyetinin daha çok arttığını görüyoruz. Nitekim günümüzde internet kullanıcıları, interneti kullandıkları vaktin büyük bir kısmını sosyal medyada geçirdikleri görülüyor. Zira, bir araştırmaya göre 2020’nin sonuna kadar dünya nüfusunun yarısı sosyal medya kullanıcısı olacak. 

 

Bu da sosyal medyanın önemini gözler önüne seren en net bilgi olabilir. Bu nedenle artık profesyonel olarak sosyal medya iletişim uzmanlığı gibi bir meslek oluştu ve neredeyse her firma bu işe profesyonel manada yaklaşan kişilerle çalışmak istiyor. 

 

Ancak sosyal medya platformları herkesin içerisinde yer aldığı internet uygulamaları olduğu için ne yazık ki herkesin bir fikrinin olduğu platformlar. Bu yüzden de işletmelerin sosyal medya hesaplarını yöneten kişilerin işleri biraz daha zorlaşıyor. 

 

Ancak sosyal medya hesabı yönetmeyi kolaylaştıran ve işe biraz teknik bilgi katan bazı araçlarla bu süreci hem çok daha profesyonel yönetebilir hem de sizin yapacağınız işi herkesin yapabileceği gibi yanlış bir algıyı kolayca az sonra tanıtacağımız araçlarla yok edebilirsiniz. 

 

Daha fazla uzatmadan sosyal medya uzmanlarının eli ayağı olabilecek sosyal medya araçlarından bahsedelim. 


Movavi Video Editor 

 

movavi.png

 

Sosyal medya hesabı yöneteceklere araç olarak yapacağımız ilk öneri Movavi Video Editor. Adından da anlaşılacağı üzere Movavi bir video düzenleme aracı. 

 

Videoların sosyal medya içeriği olarak bir hesapta paylaşılması hesaba olan ilginin yükselmesinde önemli bir yer kapsar. Ancak bu videoların profesyonel gözükmesi için videonun düzenlenme şekli de bu noktada oldukça önemlidir. İşte biz, sosyal medya uzmanlarına sosyal medya hesaplarında paylaşacakları videoları Movavi ile düzenlemelerini öneriyoruz. 

 

Sosyal medya hesaplarına yüklenecek videoların Movavi ile düzenlenmesini tavsiye etme sebebi olaraksa; Movavi’nin pratikliğini belirtebiliriz. Movavi ile bir video görüntüsünü çok pratik bir şekilde istediğiniz hale sokabiliyorsunuz. 

 

Program sizlere hem görüntü geçişlerini hem görüntünün renk ayarlarını kolayca yapabilmenizi sağlayan hazır ayarlarla birlikte yükleniyor. Hatta o kadar ki program içerisinde yer alan müzik bölümündeki tüm müzikleri görüntünün arka planında kullanmanız telif noktasında da bir sıkıntı yaratmıyor. Tüm bu müzikler ücretsiz olarak Movavi tarafından yazılımı kullanan video editörlerine sağlanıyor. 

 

Yönettiğiniz kurumsal sosyal medya hesaplarına ekleyeceğiniz videoları düzenlemek için Movavi en iyi alternatif. 

 

Buffer

 

buffer.png

 

Sosyal medya hesaplarını profesyonel olarak yönetmek demek şüphesiz, hesaba düzenli olarak içerik girmek anlamına gelmektedir. Sadece tek bir sosyal medya platformuna hesap yönetmek söz konusu olduğunda içeriklerin düzenli olarak girilmesi daha gerçekçi gelebilir. Ancak birden fazla sosyal medya hesabı yöneten bir sosyal medya sorumlusu için düzenli olarak içerik girmek zor bir durumdur. 

 

İşte Buffer, bu problemi çözmek için geliştirilmiş bir yazılımdır. Buffer üzerinden bir süre zarfı içinde yayınlanacak içerikleri tek tek ne zaman yayınlanacağını belirleyebilmektir. Üstelik dilediğiniz tüm sosyal medya platformları için Buffer’ı kullanmanız mümkündür. 

 

Ayrıca Buffer üzerinden yönettiğiniz sosyal medya hesabından paylaşılan içeriklere dair detaylı raporlara da erişebilirsiniz. Bu raporlarla yayınladığınız bir içeriğin gösterim performansına dair detayları görebilirsiniz. Bu sayede günün hangi saati ne tür içerikler yayınlayacağınıza dair geri bildirimleri Buffer üzerinden alabilirsiniz. 

 

Klear

 

klar.png

 

Sosyal medya platformları demek, elbette etki alanı geniş fenomenler ya da daha moda tabiriyle influencer hesaplar demek. 

 

Elbette influencer ile fenomenin aynı şey olmadığının farkındayız. Ancak influencer olmak için de öncelikle etki alanı geniş bir fenomen olmak gerekebiliyor. 

 

Her ne olursa olsun profesyonel bir sosyal medya hesabı yöneticisiyseniz etki alanı geniş bir hesap ile işbirliği yapmak isteyebilirsiniz. İşte hangi hesapla işbirliği yapacağınıza karar vermede size yardımcı olacak aracımızın ismi Klear. 

 

Klear ile dilediğiniz herhangi bir hesabın detaylı analizine ulaşmanız mümkün olmaktadır. Bu sayede hangi hesabın sizin hedeflerinize daha çok fayda sağlayacağını görebilirsiniz. Nitekim işbirliği yapmak istediğiniz bir hesabın sadece yüksek takipçili olması yeterli olmayacaktır. Bununla birlikte sizin hedef kitlenizin bu hesabı takip etme oranının yüksek olması arayacağınız bir diğer şart olmalıdır. Bu noktada Klear, en büyük yardımcınız olacaktır. 

 

Klout

 

klot.png

 

Yönettiğiniz sosyal medya hesabının yoğun etkileşim içerisinde olduğu hesaplara erişmenin en kolay yolunu Klout sizlere sunuyor. Klout ile hesabınızla en sık iletişime geçen sosyal medya hesapları size otomatik olarak belirtiliyor. Bu sayede örneğin; bir satış sayfası yönetiyorsanız ürünlerinize bakan ve onları inceleyen hesapları Klout sayesinde görebilir ve doğrudan onlarla ilgilendikleri ürünleri baz alarak iletişim kurabilirsiniz. 

 

Ayrıca Klout’un takipçi sayısı ve gönderilerin beğeni veya retweet gibi etkileşim oranlarını baz alarak sosyal medya hesabının performansını ortaya koyduğu bir değerlendirme puanı bulunmaktadır. Bu puanla kendi hesabınız ve rakiplerinizin hesabının verimini karşılaştırabilir ve bu puanı arttırmak için programın size sunduğu öneriler doğrultusunda hesabınızı geliştirebilirsiniz. 

 

Social Mention 

 

social.jpg

 

Sosyal medyanın gündemini kolayca takip etmenizi sağlayacak aracımızın ismi ise Social Mention

 

Social Mention ile belirlediğiniz 100 kelimeye dair sosyal medya gündemlerini anında görmeniz mümkün. Bu sayede içeriklerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Sosyal medyada o gün sizinle ilgi alanı kesişen hangi kelime mevcutsa o kelime üzerinden kitlenize erişim sağlayabilir ve ayrıca bunu 40 farklı dilde yapmanızı da mümkün kılabilirsiniz. 

 

Social Mention üzerinden yapılan aramalar her bir kelime için o kelimenin ne kadar çok arandığı, kelime gücünün ne olduğu gibi farklı değerlerle birlikte sıralanmaktadır. Bu farklı kriterlerle kelimeyi farklı boyutlarda ele almanız mümkün olabiliyor. 

 

 

"En çok kullanılan sosyal medya araçları" haberi, 16 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan En çok kullanılan sosyal medya araçları haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. En çok kullanılan sosyal medya araçları 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:02 Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor
  2. 17:55 Hull City'de Teknik Direktör Değişimi: Rosenior'un Sözleşmesi Feshedildi!
  3. 17:53 Elektrikli otomobilleri mahveden hata: Bu saatlerde sakın şarj etmeyin!
  4. 17:51 Dondurmada kristal uyarısı: Kesinlikle yemeyin!
  5. 17:49 Tüketici Hakem Heyetleri: 2024'te Elektronik Başvurular Artıyor
  6. 17:48 Küresel Borçlar Tarihi Zirvede: İIF Raporu 2024'ün İlk Çeyreğindeki Artışı Açıkladı
  7. 17:46 Havayolu şirketinde 300 kabin personeli aynı anda hastalandı: 90 uçuş iptal edildi
  8. 17:44 Rüyada dişlerin düştüğünü görmek: Uzmanlara göre 7 olası anlam!
  9. 17:42 İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
  10. 17:42 Skywell'in yeni hibrit otomobilinin Türkiye'ye gelişi yakın! Satış tarihi açıklandı
  11. 17:42 Erkeklerde kas geliştirme takıntısı: Ergenlerde kas takıntısına dikkat!
  12. 17:42 Drake'in Toronto Malikanesine Silahlı Saldırı: Güvenlik Görevlisi Yaralandı
  13. 17:40 Kişilik testi: Çatışmalarla nasıl başa çıkıyorsunuz?
  14. 17:39 Vazelinin yok artık dedirten İnanılmaz etkisi: Vazelinin faydaları ortaya çıktı!
  15. 17:38 Çıtır çıtır patates kızartması yapmanın sırrı bulundu: 1 tatlı kaşığı ekleyin ve sonucu görün!
  16. 17:37 Rusya 'Refah' açıklamasında bulundu
  17. 17:37 Oğuz Tongsir, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde tekrar başkan seçildi
  18. 17:37 Elon Musk, 14 yaşındaki bir çocuğa karşı milyonlarca dolarlık bir dava açtı!
  19. 17:35 Deniz sezonunu mayıs ayında açmak isteyenler bu listeye göz atsın: Tatil merkezleri kapılarını açtı
  20. 17:34 Ember Raporu: Küresel Elektrik Talebi Rekor Seviyede, Yenilenebilir Enerji Yükselişte!
Teknoloji Haberleri