Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye iadesine onay

Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye iadesine onay

Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ’... Yunanistan'da Yargıtay, Ali Yeşildağ'ı Türkiye'ye iade etme kararı verdi. Yeşildağ, geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendi kardeşleri hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuştu.

Yunanistan’da Yargıtay, yayınladığı videolarla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kardeşlerini yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ‘ın Türkiye’ye iade edilebileceğine hükmetti.

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre mahkeme bugün açıkladığı kararla 54 yaşındaki Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye sınır dışı yapılmaya yaptığı itirazı reddetti.

Bakan onay verilse iade edilecek

DW Türkçe’nin aktardığı haberde kararın uygulanabilmesi için Yunanistan Adalet Bakanı Yorgos Floridis tarafından onaylanmasının gerekeceği aktarıldı. Haberde ayrıca Yeşildağ ve kendilerinin haklarında verilen iade kararına karşı bir üst yargı merciine başvurmayı planladıkları da belirtildi.

2023’ün Kasım ayının ortasında Yunanistan sınır güvenliği, Yeşildağ’ı Ferecik’in kırsal bölgesinde yakalamış ve Türkiye-Yunanistan sınırını yasa dışı şekilde geçtiğini tespit etmişti. Yunan polis memurları, Yeşildağ’ın 1986 yılında 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Türkiye tarafından çıkarılmış bir Interpol yakalama emri olduğunu belirtmişti.

Yunan gazetesi Kathimerini haberinde Yeşildağ’ın 40 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle çok yakın ailevi ve iş ilişkilerinin bulunduğuna dikkat çekerken, "Ancak 2023 yılında, hem kardeşleri hem de Türkiye Cumhurbaşkanı ile ilişkilerinin bozulduğu bir dönemde Yeşildağ YouTube videoları aracılığıyla Erdoğan’ı yolsuzlukla suçladı" bilgisine yer verildi.

Yeşildağ’ın Antalya Havalimanı iddiası neydi?

Geçen mayıs ayında hakkındaki "FETÖ soruşturması" nedeniyle yurtdışına kaçan Cevheri Güven’in Youtube kanalında konuşan Ali Yeşildağ, Antalya Havalimanı işletmesi ihalesi için özetle, "Çelebi grubu 4 milyar dolar teklif edecekti 5 milyar dolara kadar çıkacaktı. Bana da aracılık için 30 milyon dolar teklif ettiler, az para değil kabul ettim. Ancak Mücahit Aslan’ın yönlendirdiği süreçte Çelebi grubu ‘eksik evrak’ iddiasıyla ihale dışı bırakıldı. İhale İbrahim Çeçen ve yabancı ortağına (ihaleyi TAV grubu kazanmıştı/T24) 3 milyar dolara verildi. Tayyip Abi 1 milyarı indirdi" iddiasında bulundu.

İddianın, Erdoğan’ın en yakınındaki isimler arasında yer alan, bünyesinde Akşam, Güneş, Star gazeteleri ile 24 TV ve 360 TV kanallarını da bulunduran Türk Medya grubunun sahibi Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ’dan gelmesi tartışma yarattı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in de bazı mesajlarında ismine sıkça yer verdiği Ali Yeşildağ tarafından gündeme getirilen Antalya Havalimanı ihalesi, 2007’de de tartışma konusu oldu.

Havalimanını 17 yıl 3 ay 17 gün işletecek firmayı belirlemek için yapılan ihalenin ardından İhale Komisyonu Başkanı Funda Ocak, "Rekor kırdık" diye değerlendirirken, gözyaşlarını tutamadı.

Alman Fraport ve Türkiye’den IC Holding ile TAV Holding arasında geçen mücadele sonunda Tepe-Akfen Grubu ortaklığı olan TAV Holding’in 3 milyar 57 milyon dolar karşılığında kazandığı ihale, Çelebi Grubu’nun devre dışı kalması nedeniyle tartışıldı. İhaleye katılan üç firmadan Çelebi Hava Servisi’nin, TAV’ın eski ortağı Avusturyalı Flughafen Vien’le birlikte oluşturduğu konsorsiyum teminat mektubu koşulundaki bir eksiklik nedeniyle elendi. Çelebi-Vien ortaklığının 25 milyon Euro tutarındaki geçici teminat mektubu belgesindeki bir eksiklik nedeniyle elendiği belirtildi.

"Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye iadesine onay" haberi, 22 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye iadesine onay haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan’ı yolsuzlukla suçlayan Ali Yeşildağ’ın Türkiye’ye iadesine onay 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DW Türçe

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:09 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
  2. 17:04 Şi Cinping, Avrupa Turunda: Fransa, Macaristan ve Sırbistan'a Ziyaret
  3. 17:04 Sumatra Orangutanı Yaralarını Şifalı Bitkilerle İyileştiriyor: Doğanın Benzersiz İyileşme Süreci
  4. 17:04 Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!
  5. 16:21 FIFA'nın Yeni Uygulamasıyla Futbol Arenası Genişliyor: Yerel Lig Maçları Uluslararası Alanda!
  6. 16:16 Sigaraya Yeni Zam!
  7. 16:06 Venedik Turistlerden Giriş Ücretiyle 8 Günde 723.225 Euro Kazandı
  8. 16:02 Emily in Paris: Moda ve Macera 4. Sezonla Geri Dönüyor!
  9. 15:59 Koç Ailesi, Anatolia Hospital'in Çoğunluk Hisse Paylarını Satın Aldı
  10. 15:52 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar: Sel Felaketi 39 Kişinin Hayatını Kaybetti
  11. 15:48 Princeton Öğrencilerinden Filistin'e Destek: Açlık Grevi Gazze'deki Acıya Yanıt
  12. 15:44 Galatasaray Petrol Ofisi, ALG Spor'u Yenerek Şampiyonluk İçin Sahaya Çıkıyor
  13. 15:39 Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
  14. 15:35 Ateşkes Müzakerelerinde ABD, Hamas'ı Suçladı: Rehinelerin Serbest Bırakılması Belirsizliği Sürüyor
  15. 15:30 Merkez Bankası'ndan Kira Zamlarına İlişkin Önemli Açıklama
  16. 15:22 MKE Ankaragücü ve Alanyaspor Arasındaki Beraberlik: Teknik Direktörlerin Değerlendirmesi
  17. 15:18 Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u Mağlup Ederek Üstünlüğünü Korudu: Svensson'dan Değerlendirme
  18. 15:13 NBA Play-off'larında Mavericks ve Magic, Heyecanı Doruğa Taşıdı!
  19. 15:11 Domenec Torrent, Meksika'da Atletico de San Luis'in Yeni Teknik Direktörü Olarak Geri Dönüyor
  20. 15:05 Galatasaraylı İbrahim Hatipoğlu, 1905 GSYİAD Başkanlığı'ndan İstifa Etti
Gündem Haberleri