Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde bir kişi daha gözaltında: "3 bin TL'ye silah aldık"

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde bir kişi daha gözaltında:

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde bir kişi ... Gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınanların ifadesi alındı. Hasan Emre Ç., 3 bin TL'ye silah aldıklarını ve katil zanlısı Ramazan Özkan'la silahı denediklerini söyledi.

Gazeteci Güngör Arslan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınanların ifadesi alındı. Hasan Emre Ç., 3 bin TL'ye silah aldıklarını ve katil zanlısı Ramazan Özkan'la silahı denediklerini söyledi. 

Hasan Emre Ç. emniyetteki ifadesinde Ramazan Özkan'ı 6-7 yıldır tanıdığını belirterek, "Burhan Polat bana kız arkadaşının köpeğinin kaybolduğunu kayıp ilanı vermek için Güngör Arslan'ın gazetesine gittiğini, Güngör Arslan'ın sarkıntılık yaptığını, daha sonra kız arkadaşının evine çiçek gönderdiğini, bu olayları kız arkadaşından öğrendiğini, bunun zoruna gittiğini, bu sebeple 'Güngör Arslan'a ve iş yerine bir zarar verelim' dedi. Güngör Arslan'ın iş yerinin yakılması için Ramazan Özkan ile ben görüşeceğim, bize herhangi bir eylem teklifinde ve direktifinde bulunmadı. Burhan Polat, 'Ben bu Güngör Arslan'ın iş yerini yakarsam en azından içim ferahlar rahatlarım' gibisinden sözler söyledi" dedi.

Hasan Emre Ç., olaydan bir iki gün önce Burhan Polat ve Ramazan Özkan ile yaptıkları görüşmeyle ilgili olarak, “Burhan Polat, ‘Güngör Arslan’a bir şekilde mesaj verelim. Bu evli kadınlardan veya sevgili olan kadınlardan uzak dursun diye yüz yüze bir mesaj göndersek iyi olur’ dedi ve Ramazan’a, ‘Sen Güngör Arslan’ın yanına git. Yanında otur kendisinin yüzüne, ‘namussuzluk yapma sevgilisi olan evli kadınlardan uzak dur’ diye söyle ve çık gel dedi. Ramazan, Burhan’ın talimatı üzerine ‘tamam abi olur’ dedi. Ramazan o gün Güngör Arslan’ın iş yerine bu mesajı vermek için gitmedi” diye konuştu.

Hasan Emre Ç. bir tanıdığından parasını daha sonra vermek üzere 3 bin liraya silah satın aldıklarını söyleyerek,

"Olaydan birkaç saat kadar önce Ramazan Özkan bana 'Abi bu eylemi nasıl yapacağız, Güngör Arslan'a nasıl mesaj vereceğiz' gibisinden sorular sordu. Burhan Polat'ın kendisine Güngör Arslan'ın ruhsatlı silahı olduğunu söylediğini bu sebeple, 'Ne olur ne olmaz tedbir amaçlı üzerim boş gitmesen iyi olur bana bir silah bulalım' dedi. 3 bin TL'ye silah aldık, Ramazan Özkan ve ben ve silahı denedik. Ramazan Özkan silahı beline koydu, İzmit Çarşı'ya geldik. Ramazan Özkan, 'Beni hastanenin oraya bırakın' dedi. Ramazan Özkan'ı oraya bıraktık” diye konuştu.

Hasan Emre Ç. olay günü yaşananları ise ifadesinde şöyle anlattı:

"Ramazan daha önceden Burhan Polat ile aralarında iş yerini yakmak için görüştüklerinden o dönem iş yerinin yerine baktığı için bize Güngör Arslan’ın iş yerinin nerede olduğunu sormadı. Hatta kendisini Güngör Arslan'ın gazetesinin bulunduğu yerin iki üç sokak üzerinde bize bıraktırdı. Ben ve Ferhat Y., Ramazan araçtan indikten sonra Ferhat’ın dükkanına geldik. Bu sırada Ramazan, Ferhat’ı görüntülü aradı, 'Abi ben bir şey yaptım’ dedi ve telefonu Ramazan’ın yüzüne kapattı. Ben, Ferhat’a ne olduğunu sorduğumda Ramazan’ın Güngör Arslan’ı vurduğunu söyledi. Cep telefonlarından internete girdik, Güngör Arslan’ın iş yerinde saldırıya uğradığı şeklinde haber gördük” 

"Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde bir kişi daha gözaltında: "3 bin TL'ye silah aldık"" haberi, 24 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde bir kişi daha gözaltında: "3 bin TL'ye silah aldık" haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde bir kişi daha gözaltında: "3 bin TL'ye silah aldık" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 13 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı
  2. 09:46 Ekmeleddin İhsanoğlu: Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
  3. 09:44 Yargıtay'da çifte seçim günü
  4. 09:37 Serenay Sarıkaya: Özgür ve cesur olmak zorundaydım
  5. 09:32 Otmar Szafnauer: Bence Perez Red Bull'da kalmaya devam edecek
  6. 09:27 Ali Yerlikaya duyurdu: 81 ilde 5 gün süren operasyon; 4 bin 995 kişi gözaltına alındı
  7. 09:21 Serdar Sertçelik: Yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları bana zorla imzalattılar
  8. 09:13 İller Bankası Genel Müdürlük binasının maliyeti 274 milyon tadilatı 213 milyon
  9. 09:09 Soma maden faciasının 10. yılı: Maden içinden o güne ait güvenlik kamerası görüntüleri
  10. 09:07 Tokyo'da Parkinson Hastası, Kabızlık Sorununu Çözmek İçin Yapıştırıcı Tüp Sokarak Kendini Yaraladı
  11. 09:03 Fehmi Koru yazdı: Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor
  12. 08:55 Sözcü yazarı Necati Doğru: Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapatılıyor
  13. 08:51 Nihal ve Bahar Candan soruşturmasında yeni gelişme: Çete liderinden itiraf mektubu
  14. 08:46 Peugeot Rifter ve hafif ticari ailesi yeni özellikleriyle satışta
  15. 08:39 Mal kavgası bitmiyor: İbrahim Tatlıses'in torunu isyan etti
  16. 08:36 “Kardeş Takımı 2” filmi geliyor
  17. 08:30 AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
  18. 08:26 İstanbul Tabip Odası'ndan Fahrettin Koca'nın 'Onaylı Randevu Sistemi'ne tepki
  19. 08:21 Sinan Ateş: Beni öldürmeye karar vermişler Ömer abi
  20. 08:16 Barış Terkoğlu: Adalet mafyanın temelidir
Gündem Haberleri