Gerilim tırmanıyor! ‘ABD’nin askeri tesislerini vuracağız’

Gerilim tırmanıyor! ‘ABD’nin askeri tesislerini vuracağız’

Gerilim tırmanıyor! ‘ABD’nin askeri tesisler... ABD ile İran arasında yaşanan gerilimde korkutan bir açıklama geldi. Geçen hafta cuma günü İran Devrim Muhafızları lideri Tümgeneral Kasım Süleymani’nin ...

ABD ile İran arasında yaşanan gerilimde korkutan bir açıklama geldi. Geçen hafta cuma günü İran Devrim Muhafızları lideri Tümgeneral Kasım Süleymani’nin insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürülmesinin ardından İran’ın ruhani lideri Ali Hamaney’in askeri danışmanı Hüseyin Deghan açıklamalarda bulundu. ABD’nin saldırısına askeri yanıt vereceklerini vurgulayan Deghan CNN International’a özel bir röportaj verdi. Kesinlikle askeri bir yanıt vereceklerini dile getirdi. Deghan, ABD’nin askeri tesislerinin hedef alınacağını da duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Twitter üzerinden yaptığı tehditleri de gündeme getiren Deghan, savaşı Amerika’nın başlattığını söyledi. Deghan, “Bu nedenle yaptıklarına denk bir karşılığı kabul etmeliler. ABD ve Başkan Trump bize doğrudan saldırdı, biz de aynı şekilde karşılık vereceğiz. Bu süreci sona erdirecek tek, bize vurdukları darbeye denk bir darbe almaları. ABD bundan sonra yeni bir döngü peşinde olmamalı” dedi.

“BİR ANLAMI KALMADI”

Deghan, karşılık verme konusunda aceleleri olmadığını ve hedeflerini dikkatlice seçeceklerini açıklarken, “Tepkimiz akıllıca olacaktır ve zamanı gelince en büyük etkiyi yaratacak şekilde olacaktır” dedi. İran’ın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Deghan’la aynı doğrultuda bir açıklama yaparak, “Amerikalılar Süleymani’nin öldürülmesinin sonuçlarını sadece bugün değil gelecek yıllarda da yaşayacak” demişti.

İran’ın ruhani lideri Hamaney’in askeri danışmanı olarak görev yapan Deghan, ABD’ye zamanı gelince saldıracaklarını açıkladı. Deghan, gerilimin diplomasi yoluyla çözülmesi konusunda da, “Bakın biz farklı sebeplerle ABD yönetimiyle müzakere yapmak istemedik. Şimdi Süleymani’ye olanların ardından müzakere etmenin ya da ilişki kurmanın bir anlamı kalmadı. Bu imkansız” dedi.

Deghan, Trump’ın Twitter’daki “52 noktayı vururuz” tehdidi ile ilgili de, “Bu mesajlar saçma ve absürt. Eğer o 52 diyorsa biz de 300 deriz ve biz vuracağımız yerleri biliriz. Hiçbir Amerikan askeri personeli, hiçbir Amerikan siyasi merkezi, hiçbir Amerikan askeri üssü ve hiçbir Amerikan gemisi güvende olmayacak. Trump, uluslararası yasaları bilmiyor. Birleşmiş Milletler kararlarını tanımıyor. O bir gangster ve bir kumarbaz” dedi.

İran’da Süleymani’nin cenaze töreni Tahran’da gerçekleşti. Törene İran’ın ruhani lideri Hamaney’in yanı sıra Cumhurbaşkanı Ruhani ve üst düzey yetkililerle İran halkı katıldı. Deghan, “Bütün İranlılar Kasım Süleymani’dir. Onun yerine gelecek olan kişi, 20 yıldır onunla çalışan birisi. Onunla aynı yaklaşımı ve metodu var. İran’ın kendi çıkarlarını koruma yaklaşımı bin kat arttı. Bizim şehitlik mantığımız var” dedi.

"Gerilim tırmanıyor! ‘ABD’nin askeri tesislerini vuracağız’" haberi, 06 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Gerilim tırmanıyor! ‘ABD’nin askeri tesislerini vuracağız’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gerilim tırmanıyor! ‘ABD’nin askeri tesislerini vuracağız’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 17 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:49 İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
  2. 03:47 Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
  3. 03:37 Bilim insanları, insanları dondurup yeniden hayata döndürmenin yolunu buldu!
  4. 03:35 YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
  5. 03:32 Tavuklu çökertme kebabı tarifi
  6. 02:27 Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
  7. 01:35 Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
  8. 01:32 İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
  9. 01:26 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
  10. 01:23 Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarına atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
  11. 01:21 Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
  12. 01:18 Biber alırken tatmadan acı olduğunu anlamanın yolu!
  13. 01:17 Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
  14. 01:15 HPV aşısı nedir ve ücretsiz HPV aşı başvurusu nasıl yapılır?
  15. 01:12 Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?
  16. 01:12 ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
  17. 01:09 James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
  18. 01:09 Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
  19. 01:09 Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
  20. 01:09 Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Haberleri