''HDP ‘biz size oy vermiyoruz’ dese, feriştahını getirseler Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katılmalarının i

''HDP ‘biz size oy vermiyoruz’ dese, feriştahını getirseler Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katılmalarının i

''HDP ‘biz size oy vermiyoruz’ dese, ferişta... AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 6 muhalefet partisinin oluşturduğu Millet İttifakı'nı hedef aldı.

HDP'nin 6 parti arasında artı 1 olarak yer aldığını savunan Kurtulmuş; "O 6 tanesinin hepsi de biliyor ki, o ismi anılmayan bir var ya dese ki, ‘biz size oy vermiyoruz’ feriştahını getirseler Tayyip Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katılmalarının imkanı yoktur. Onun için HDP’nin yetkilileri de zaman zaman haklı olarak canları sıkılıyor, ‘ya bizim oyumuz olmasa zaten siz o meclis kürsüsünde oturamazsınız’ diyor." ifadelerini kullandı.

AKP'li Kurtulmuş, Cihannüma Derneği 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce'nin ezanın Arapça'ya çevrilmesinin hata olduğu ve Türkçe okutulması gerektiği sözlerini değerlendiren Kurtulmuş,

“İki gün evvel ismini anarak ağzımı kirletmeyeceğim bir herif kalkıyor televizyon kanalarında diyor ki, ‘Türkiye demokrasiye çok erken geçti. 1950’de değil, 1975’te geçecekti. Biz bu milletin üstünden şöyle bir silindir gibi geçecek, bunların değerlerini ve inançlarını yok edecektik.’ Hızını alamıyor beyefendi arkasından diyor ki, ‘Nedir böyle Allahuekber diye ezanı getirdiler’ diyor. Dilinin altındaki baklayı söylemiyor.

Ama Menderes’in suçu buydu diyor. Allahuekber seslerini yeniden koymak. Yeniden ezanı okutmaktı diyor. ‘Şimdi ne olurdu’ diyor. ‘Tanrı uludur, Tanrı uludur. Tanrıdan başka yoktur tapacak’ desek. ‘Çünkü o Arapların dilidir, biz ise Türk’üz’ diyor. ‘Arap emperyalizminin etkisinde kalamazdık’ diyor. Buna cevap bile vermeye gerek yok da, şunu hatırlatmak istiyorum. Bu fosiller, bu gericiler, bu yobazlar, bu millet düşmanları, bu Türkiye düşmanları, bu insanlık düşmanları bilsinler ki kılıçlarının iki tarafının kestiği devirler çok geride kalmıştır, bir daha da geri gelmeyecektir”

ifadelerini kullandı.

“Allah bizlere nasip etti, zincirleri kırıldı, Ayasofya açıldı”

Ayasofya’nın ibadete kapalı olduğu dönemde açılması için oldukça yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş,

“Ayasofya’nın önünde yumruklarımızı sıkarak, ‘Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın’ diyerek nice dualara iştirak etmiş olan birisiyim. Ama onları dinlerken, bizim neslimiz ve bizden sonraki arkadaşlarımız hep bir taraftan bunları niyaz ediyor, bir taraftan da ‘Acaba açılır mı’ diyorduk. Bu büyük mücadelelerin, bu anlamlı çalışmaların sonucu olarak içinde yaşadığımız dönem içerisinde Allah bizlere nasip etti. Zincirleri kırıldı, Ayasofya açıldı. Kıyamete kadar Müslüman milletimizin camisi olarak ibadete açık olacaktır”

açıklamasında bulundu.

“Türkiye NATO’nun üyesi olarak İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi ile ilgili süreçte imzayı atıp, ‘Tamam bunlar girebilir’ dememiştir”

İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi sırasında İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği konusunda imzalanan mutabakat metnine de değinen Kurtulmuş,

“Türkiye NATO’nun üyesi olarak İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya girmesi ile ilgili süreçte imzayı atıp, ‘Tamam bunlar girebilir’ dememiştir. Sadece yolu açmış, rezervini bir şekilde askıya almış, süreci başlatmış lakin bu süreçte verdikleri sözlere uymazlarsa İsviçre ve Finlandiya’ya asla yeşil ışık yakmayacağını, kırmızı kartın cebimizde olduğunu NATO toplantısında onlara ilan etmiştir. Şunu çok açık söyleyebilirim. Finalde açıklanan bildiri hemen hemen Türkiye’nin hazırlamış olduğu metnin birebir aynısıdır. Bu anlamda Türkiye elindeki veto kartını çok iyi kullanarak, bundan sonraki süreçte de terör örgütlerine hiçbir şekilde destek vermeyeceklerini onlardan teminat alarak yoluna devam edecektir. Söz verdiler yerine getirirler kendileri bilir, yerine getirmezler kendileri bilir. Türkiye ne yapacağını biliyor bu anlamda, elindeki imkanı kullanarak Türkiye’yi terör örgütlerine karşı korumakta kararlıdır”

şeklinde konuştu.

“O ismi anılmayan 1 var ya dese ki, ‘biz size oy vermiyoruz’ feriştahını getirseler Tayyip Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katılmalarının imkanı yoktur”

6’lı masa toplantıları esnasında bir adayın belirlenemediğini söyleyen Kurtulmuş, masanın 6 artı 1 şeklinde kurulu olduğunu ve asıl etken faktörün HDP olduğunu vurguladı. Kurtulmuş şunları kaydetti:

“Kim aday olursa olsun inşallah Tayyip Erdoğan’ın karşısında hiçbirinin şansının olduğunu düşünmüyorum. İnşallah milletin oyları ve desteği ile Cumhurbaşkanımız yeniden seçilecektir. Her 6’lı masa, 6 artı 1, o 1’in de hakkını unutmayalım. Esas o masanın en etkili aktörü 1’dir, o ismi anılmayan 1’dir. O 6 tanesinin hepsi de biliyor ki, o ismi anılmayan bir var ya dese ki, ‘biz size oy vermiyoruz’ feriştahını getirseler Tayyip Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katılmalarının imkanı yoktur. Onun için HDP’nin yetkilileri de zaman zaman haklı olarak canları sıkılıyor, ‘ya bizim oyumuz olmasa zaten siz o meclis kürsüsünde oturamazsınız’ diyor. Aday tespiti onun için zor da şimdi bir zorluk daha geldi. Demokrasiye aşık olan birisi aday olacak. Okudunuz. Herhalde bundan sonra aralarındaki tartışma demokrasiye en çok aşık olan kimdir onun tartışması olacaktır. Biz rahatız hedefimiz ve istikametimiz belli.” 

"''HDP ‘biz size oy vermiyoruz’ dese, feriştahını getirseler Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katı." haberi, 04 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''HDP ‘biz size oy vermiyoruz’ dese, feriştahını getirseler Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katı.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''HDP ‘biz size oy vermiyoruz’ dese, feriştahını getirseler Erdoğan’ın karşısında yarışa dahi katı.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  2. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  3. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  4. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  5. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  6. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  7. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  8. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  9. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  10. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  11. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  12. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  13. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  14. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  15. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  16. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  17. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  18. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  19. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  20. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
Politika Haberleri