HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin ... HDP milletvekili Serpil Kemalbay, LGBTİ+ bireylerin yaşadığı hak ihlalleriyle ilgili soru önergesi verdi. Cinsel saldırıya uğrayan A.G.''nin şikayetçi olduktan sonra polisten kötü muamele gördüğü iddiasını hatırlatan Kemalbay, "Polis memurları hakkında etkin ve tarafsız bir şekilde soruşturma işlemine başlanmasına dair bir talimatınız olmuş mudur?" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay LGBTİ+ bireylerin yaşadıkları sorunları hatırlatarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Türkiye’de LGBTİ+’lerin sık sık kötü muamele ve cinsel şiddete maruz kaldıklarını belirten Kemalbay, 9 Ocak 2019’da İzmir’de trans kadın Hande Şener’in bir polis memuru tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ A.G.’NİN YAŞADIKLARINI HATIRLATTI

Trabzon’da öğrenim gören üniversite öğrencisi A.G.’nin 31 Aralık 2018’de evinde kalan kişi tarafından bıçak zoruyla cinsel saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Kemalbay soru önergesinde, şu ifadelere yer verdi:

“A.G. bir boşluktan istifade ederek kendisini dışarı atıp yardım istemiş dışarıdaki insanlar tarafından polis çağrılmıştır. A.G.’nin ifadesinde; olay yerine gelen emniyet görevlilerinin ilgisiz ve lakayt tavırları, karakolda kötü ve aşağılayıcı muameleye maruz kalması, cinsel istismara maruz kaldığını belirtmesine rağmen doktor tarafından sadece vücudunda morluk var mı diye kontrol edilmesi, tatil günü diye rapor verilmemesi ve şikâyetçi olduğu kişiye karşı herhangi bir işlem yapılmamış olması mağdurun basına verdiği ifadelerinde yer almaktadır.”

‘SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA DAİR TALİMATINIZ OLDU MU?’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “A.G.’nin ifadesi doğrultusunda olay yerine gelen polis memurları ile karakolda uygulanan kötü muamele dolayısı ile ilgili polis memurları hakkında etkin ve tarafsız bir şekilde soruşturma işlemine başlanmasına dair bir talimatınız olmuş mudur?” diye soran Kemalbay’ın yanıtlanmasını istediği diğer soruları şu şekilde sıraladı:

-A.G.’nin karakol görevlileri tarafından götürülen sağlık muayenesinde sadece “vücudunda morluk var mı” diye muayene edildiği ifadesi bakanlığınızca incelenmiş midir?

-Kolluk kuvvetleri arasında yaygın olan homofobi ve cinsiyetçi yaklaşımın giderilmesi amacıyla herhangi bir proje ve çalışmanız var mıdır?

-Bakanlığınızca, valiliklere ve diğer müdürlüklere, ayrımcılık yapmaksızın, farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip bireylerin örgütlenme özgürlüğüne saygı duymaları ve korumaları yönünde yükümlülüklerini hatırlatmak, ayrımcılığı önlemek için ne gibi önlemler alınmaktadır?

‘NEFRET CİNAYETLERİNİ ÖNLEMEYE YÖNELİK ÇALIŞMA YAPACAK MISINIZ?’

-LGBTİ+lerin varlığının ve yaşanan hak ihlallerinin yok sayılmasından ne zaman vazgeçeceksiniz?

-Bakanlığınızın, Onur Yürüyüşü katılımcılarının barışçıl bir şekilde yürüyüş yapmasını engelleyerek ve katılımcılara tazyikli su, biber gazlı plastik top mermileri ile haksız ve aşırı güç kullanımına maruz kalmasını sağlayarak bu tür şiddet ve cinayet suçlarının artmasını pekiştirdiğini düşünüyor musunuz?

-LGBTİ+lerin hakları alanında faaliyet gösteren derneklerle Türkiye’de yaşanan ayrımcılık ve nefret cinayetlerini önlemeye yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

-Bakanlığınıza polis tarafından şiddet, kötü muamele ve cinsel tacize uğramaları nedeniyle 2010-2018 yılları arasında başvuran LGBTİ+lerin sayısı kaçtır?

"HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?" haberi, 22 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Gündem Haberleri