Hedef gösterilmişti: "Yeniden Buluşacağız: İmroz'un1964 Belleği" iptal edildi

Hedef gösterilmişti:

Hedef gösterilmişti: "Yeniden Buluşacağız: İ...

Gökçeada'da yapılması planlanan 1964 öncesi ve sonrası Rum kimliğinin adadaki varlığını konu alan "Yeniden Buluşacağız: İmroz'un 1964 Belleği" sergisi baskılar sebebiyle iptal edildi.

Gazeteci Melike Çapan tarafınca hazırlanan ve ilk kez Kasım ayında İstanbul’da ziyarete açılan sergi ikinci durağı olarak sergiye konu olan Gökçeada’da yapıldı.

Zeytinliköy’de açılacak sergi, dün gece itibariyle sosyal medya üstünden hedef gösterilmesinin peşinden gazeteci Çapan, "Bir gazeteci doğru bilgiyi halka sunarken aynı zamanda o halkı korumakla da yükümlüdür. Bu sergiyi iptal ederek bu yükümlülüğümü yerine getiriyorum. Adadaki ya da İstanbul’daki Rum toplumunun bu süreçten zarar görmemesi için sergiyi iptal ediyorum" diyerek serginin Gökçeada'da yapılmasının iptal edildiğini açıkladı.

"RUM VE YUNAN SEVİCİ YAZARLAR..."

Zeytinliköy’de açılacak sergi, dün gece itibariyle sosyal medya üzerinden hedef gösterildikten kısa süre sonra Gökçeada Kent Konseyi tarafından basın açıklaması yapılarak serginin “devletin manevi şahsiyatını hedef aldığı” iddia edildi.

Açıklamada, “Gazeteci Melike Çapan tarafından hazırlanmış Gökçeada’da Kıbrıs olaylarının ardından yaşanan sözde kimliksizleştirme politikasının anlatıldığı dökümantasyon sergisi tahkir, tecyiz ve iftiralarla dolu açılmaya doğru gidiyor. Başta devletimizin manevi sahsiyetini hedef alan bu sergi Rum ve Yunan sevinci yazar, çizer ve entelektüel kesimce hararetle alkışlanırken, Adada yaşayan Osmanlı bakiyesi Türk milletini rencide etmektedir. Devletimiz başta adada yaşayan Rumlar ın eğitim hakkını düzenlemek için ilkokul, ortaokul ve lise açmıştır. Vakıf mallarını iade etmiştir. Rumlar hiç olmadıkları kadar rahattır. Bu gün Batı Trakya da ızdırap çeken Türklere nispetle huzur içinde yaşamaktadır. Gökçeada da kundaklanmış, çeşitli bahanelerle yıktırılmış, meyhane ve pavyon yapılmış kilise var mı. Halbuki Yunanistan da binlerce cami var. Yunan tarafı Türk okullarının yüzlercesini sebepsiz yere kapatırken biz adada açtık. Eğer 2023 te 1964 leri tartışacaksak Adadaki bir anda kaybolan Osmanlı Türklerini araştıralım. Çanakkale savaşlarında ingilizlere fiili destek veren Adalı Rumları araştıralım" denildi.

TIKLAYIN | Resmi tarihin anlatmaktan korktuğu iki yer: Zilan ve İmroz

Ayrıca, "Sırf Patriğe yalakalık ve yaranmak adına sergi açan bazı zevatlara bir sözümüz yok. Onlar maaşlarının uğruna uğraşıyor. Şahsım ve dostlarım adına ilan ediyorum. Bu sergide devletimiz ve milletimiz aleyhine, rencide edici bir yaklaşım görürsek hukuki mücadele başlatacağız. Yapanlar, yaptıranlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Hiç kimse devletimizi ve milletimizi küçük düşüremez. Hele de bizim toprağımızda. Devletimiz Rumlara verdiği hakları da gözden geçirmelidir. Batı Trakya kan ağlarken bunlar bizlere bizim ülkemizde sövmeye kalkıyor. Kimin haddine" ifadeleri kullanıldı

"Rum toplumunun bu süreçten zarar görmemesi için sergiyi iptal ediyorum"

Melike Çapan ise konuya ilişkin olarak Gerçek Gündem’e açıklamada bulunmuş oldu. Çapan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün ne yazık ki 1964’ün kırıntıları bizlere bu sergiyi iptal ettirme mecburiyetinde bırakıyor. Hakkımda açıklama yapan Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı ile direkt konuştum. Sergimizi, amacını kendisine izah etmek istesem de serginin adını bir tehdit unsuru olarak algıladı ve 'Yeniden Buluşacağız' isminden memnun olmadıklarını dile getirdi. Ayrıca 1964’ün de gündeme getirilmesinden rahatsız olduklarını ifade etti.

Sergi yapılırsa savcılığa şikâyet edeceklerini söylediler. İddiaları o ki devlete ihanet ediyormuşum. Ben gazeteciyim. Yalnızca halka hizmet etmekle sorumluyum ve yalnızca halka hesap veririm. 10 senelik meslek hayatımda uzmanlık alanım olan Türkiye’de azınlıklarla ilgili pek çok haber, röportaj yazdım, belgesel-haber çektim. Hiçbir zaman bunu devlete karşı bir hareket olarak değil aksine dini, dili, inancı ne olursa toplumların haklarını göz ardı etmeden sesleri olabilmeye çaba ettim. Bir gazeteci doğru bilgiyi halka sunarken aynı zamanda o halkı korumakla da yükümlüdür. Bu sergiyi iptal ederek bu yükümlülüğümü yerine getiriyorum. Adadaki ya da İstanbul’daki Rum toplumun bu süreçten zarar görmemesi için sergiyi iptal ediyorum.”

 

"Hedef gösterilmişti: "Yeniden Buluşacağız: İmroz'un1964 Belleği" iptal edildi" haberi, 09 Ağustos 2023 tarihinde yazılmıştır. Puan Durumu kategorisi altında bulunan Hedef gösterilmişti: "Yeniden Buluşacağız: İmroz'un1964 Belleği" iptal edildi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hedef gösterilmişti: "Yeniden Buluşacağız: İmroz'un1964 Belleği" iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Puan Durumu konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  2. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  3. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  4. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  5. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  6. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  7. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  8. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
  9. 11:27 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
  10. 11:27 Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
  11. 11:09 Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
  12. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  13. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  14. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  15. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  16. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  17. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  18. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  19. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  20. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
Haberleri