Herkes Bu Görüşmeyi Bekliyordu: Erdoğan’dan Esad İçin Sürpriz Mesaj!

Herkes Bu Görüşmeyi Bekliyordu: Erdoğan’dan Esad İçin Sürpriz Mesaj!

Herkes Bu Görüşmeyi Bekliyordu: Erdoğan’dan ... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Beşar Esad ile ilişkileri düzeltmeye yönelik çağrısını yineleyerek, "Beşar Esad Türkiye ile ilişkileri düzeltmek için adım attığında, biz de olumlu bir yaklaşım sergileriz. Dün Suriye ile düşman değildik, Esad ile ailece görüşüyorduk" ifadelerini kullandı..

ERDOĞAN'IN SURIYE POLITIKASI: YUMUŞAMA ADIMLARI DEVAM EDIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye konusundaki yumuşak adımlarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, geçtiğimiz günlerde hükümetin Suriye politikasını eleştirmesi ve "Suriye ile sempatik kanaldan temas ediyoruz. Arka kapı diplomasisi yani. Bu yaz içinde gidip Esad ile görüşmeyi düşünüyorum" şeklindeki açıklamalarının ardından, Erdoğan'dan da önemli açıklamalar geldi.

Erdoğan, "katil Esad" söyleminden vazgeçerek, "Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Yani biz Suriye ile bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek gene aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye'nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak birlikte yaşadığımız bir topluluktur. Ve nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak, geçmişte ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esad'la biz bu görüşmeleri yaptık. Yarın 'olmaz' diye kesinlikle bir şey mümkün değil, yine olur ve Suriye'nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok" ifadelerini kullanarak Suriye ile ilişkilerin yeniden canlanabileceğinin sinyallerini verdi.

ALMANYA'DA AÇIKLAMALAR

EURO 2024’te Türkiye’nin Hollanda’ya 2-1 yenildiği maçı izlemek için Almanya’ya giden Erdoğan, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada da Esad ve Suriye konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın Esad ve Suriye açıklaması şöyle:

"Muhakkak ortada bir mikser var. Yani bu tür olaylarda bir siyasi mikserin olmaması mümkün değil. Onlar ne kadar bu işi karıştırmaya gayret ederlerse etsinler zaten biz güçlü bir devlet olarak bunlara gereken tokadı anında attık. Bundan sonra da atmaya devam ederiz. Türkiye'nin gücü sayesinde nasıl ki PKK’yı, PYD’yi, KCK'yı, FETÖ'yü çökerttiysek, aynı şekilde bunları da çökertiriz. Ama yeter ki bizim içimizdeki siyasetçiler bu noktada akıllı hareket etsin. Artık biliyorsunuz ana muhalefet diye bir şey kalmadı. Bu muhalefet sürekli kışkırtıcılık yapmaya devam ediyor, rahat durmuyor."

'DAVETIMIZ HER AN OLABILIR'

Erdoğan, mülteciler konusunda da önemli açıklamalarda bulunarak, "Hala kalkıyor, mültecilerle uğraşıyor. Şu anda Suriye'den 3 milyonu aşan mülteci ülkemizde. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, Beşar Esad şu anda Türkiye ile ilişkileri düzeltme noktasında bir adım attığı anda biz de ona karşı o yaklaşımı gösteririz. Çünkü biz dün Suriye ile düşman değildik ki, biz Esad ile ailece görüşüyorduk. Biz davetimizi yapacağız. İnşallah bu davetle birlikte de Türkiye-Suriye ilişkilerini geçmişte olduğu gibi aynı noktaya getirelim istiyoruz. Davetimiz her an olabilir. Türkiye’de görüşme olması konusunda ise Sayın Putin'in yaklaşımları var. Irak Başbakanı’nın bu konuda yaklaşımları var. Biz her yerde arabuluculuktan bahsediyoruz da sınırımızdakiyle, komşumuzla niye olmasın?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu açıklamaları, Türkiye'nin Suriye ile olan ilişkilerinde yeni bir dönemin habercisi olarak yorumlanıyor.

"Herkes Bu Görüşmeyi Bekliyordu: Erdoğan’dan Esad İçin Sürpriz Mesaj!" haberi, 07 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Herkes Bu Görüşmeyi Bekliyordu: Erdoğan’dan Esad İçin Sürpriz Mesaj! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Herkes Bu Görüşmeyi Bekliyordu: Erdoğan’dan Esad İçin Sürpriz Mesaj! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 05 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 21:45 Büyük bankanın ATM'leri arızalandı: Müşterilerin hesap bakiyeleri sıfırladı
  2. 21:42 Konut sektöründe faiz indirimi beklentisi: 2025 senesinde hareketlilik bekleniyor
  3. 21:42 Uygun fiyatlı seyahatin sembolü olan hava yolu devi iflasın eşiğine geldi!
  4. 21:21 Emeklilik hakkınız gidebilir: EYT'li emeklileri bekleyen büyük tehlikeyi SGK uzmanı açıkladı
  5. 19:38 İşletmeler nakit ödemelerden de komisyon kesecek: Alışveriş yaparken dikkat!
  6. 19:38 Kimya Devi İflas Etti: Sektördeki Denge Değişti
  7. 18:58 Ünlü ekonomist açıkladı: Kredi kartıyla nakit çekemeyenlerin yeni yöntemi ortaya çıktı
  8. 18:29 Yabancı yatırımcıların en fazla işlem gerçekleştirdiği hisse senetleri belirlendi
  9. 18:29 ATM'lere Yeni İşlem Menüsü Tanıtıldı: Bu Tuşa Yanlışlıkla Basan Yandı!
  10. 18:26 Yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler açıklandı: Yatırımcılar köşeyi döndü!
  11. 18:22 Dünya çapında tanınan şirketin kârı önemli ölçüde azaldı ve 4 milyon Euro'ya kadar düştü!
  12. 18:06 Real Madrid'de Bellingham endişesi: Omuz ameliyatı 3 ay sahalardan uzak kalmasına neden olabilir!
  13. 17:06 Emmanuel Macron: Gazze'de Barış İçin Silah Sevkiyatını Durdurun!
  14. 17:04 Soykırım Savaşında Yeni Gelişmeler: Cami Yıkımları Devam Ediyor!
  15. 16:57 Hull City’ye Acun Etkisi Yetmedi: Norwich’ten 4-0’lık Darbe!
  16. 16:51 Sanat Dünyası Şokta: 2 Bin Sterline Alınan Tablonun Gerçek Değeri Milyonlarca Sterlin!
  17. 16:47 Dervişoğlu: "Kim Cumhurbaşkanı adayı olacak değil, vatandaşın hali ne olacak onun derdine düştük"
  18. 16:46 Liverpool, Crystal Palace'ı 1-0 yendi: Alisson sakatlandı
  19. 16:46 Manchester United İddiaları Sonrası Lage'den Kerem Açıklaması: "Gitmiyor!
  20. 16:42 Fatih Cinayetleri Toplumu Sarstı! Oktay Saral’dan Dizi ve Oyunlara Sert Çıkış
Gündem Haberleri